Gideon Baah HJK:n riveihin!

HJK ja ghanalaispuolustaja Gideon Baah ovat solmineet kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Baah siirtyy Klubiin FC Hongasta, jonka paidassa pelatessaan hänet valittiin viime kaudella Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi ja vuoden puolustajaksi.

Nimi: Gideon Baah
Pelipaikka: laitapuolustaja/keskuspuolustaja
Pituus: 183 cm
Syntymäaika: 01.10.1991
Aiemmat seurat: Kakyire, Zaytuna, Sporting St. Mirren, Asante Kotoko, FC Honka

Gideon Baah, 22, on yksi Ghanan lupaavimmista nuorista puolustajista. Baahin ura sai lähtölaukauksen vuonna 2007, kun nuorukainen voitti tosi-tv -sarja MNT Soccer Academyn ja palkittiin testileirillä englantilaiseen Chelseaan. Vuonna 2009 Baah teki sopimuksen Ghanan suurseura Asante Kotokon kanssa ja valittiin edustamaan Ghanan alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Seuraavana vuonna hän kuitenkin kärsi vakavan loukkaantumisen murrettuaan sääriluunsa ja joutui pois pelikentiltä pitkäksi toviksi. Baah taisteli itsensä takaisin täyteen pelikuntoon ja otti vuonna 2013 uuden askeleen urallaan siirtymällä Suomeen ja Honkaan, jossa hän nousi nopeasti yhdeksi Veikkausliigan parhaista pelaajista.

Baah on erittäin atleettinen ja rohkea pelaaja, jonka nopeus ja voima tekevät hänestä vaikean ohitettavan. Baah on myös taitava pallon käsittelijä ja pelin avaaja. Hän kykenee pelaamaan puolustuksen keskustassa ja vasemmassa laidassa, jossa pääsevät oikeuksiinsa myös Baahin vauhdikkaat juoksut vastustajan puoliskolle.