Hakan Korhonen jätti HJK:n tasapeliin

HJK:n ja Hakan välinen maanantai-illan klassikkokamppailu päättyi vauhdikkaan pelin jälkeen 1-1 -tulokseen. HJK loi maalipaikkoja tukuittain, mutta Haka-maalivahti Janne Korhonen oli lopussa ohittamaton este HJK-hyökkäykselle.

HJK lähti otteluun parilla muutoksella edelliseen KuPS-otteluun verrattuna. Maalissa aloitti Wallén, puolustuksessa Rafinha, Ojala, Kärkkäinen ja Sumusalo, keskikentällä Medo, Fowler, Sorsa ja Bah sekä kärjessä Danny Hoesen ja Juho Mäkelä.
HJK aloitti ottelun aktiivisesti ja jatkoi siitä, mihin Kuopiossa jäi. Ensimmäinen huippupaikka avautui hollantilaiskärki Danny Hoesenille 11. minuutilla. Hoesen puikahti Haka-puolustuksen läpi puolittaiseen läpiajoon, mutta ampui päin maalivahti Korhosta.
Kaksi minuuttia myöhemmin, ottelun 13. minuutilla, Juho Mäkelä taisteli HJK:lle johtomaalin. Tilanne lähti oikeasta laidasta, josta Sebastian Sorsa syötti pallon maalille. Nopeimpana hässäkkätilanteessa oli Juho Mäkelä, joka survoi pallon ohi Korhosen.

HJK:n joukkue tuulettaa Juho Mäkelän 13. minuutin johtomaalia.
Haka vetäytyi heti maalin jälkeen, ja haki nopeilla vastahyökkäyksillä kärjestä Jukka Santalaa ja Kuyng Ik Namia. HJK:n otti pallon haltuunsa ja rakenteli hyökkäyksiään Medon ja Cheyne Fowlerin kautta.
HJK:lle tuli harmittava takaisku 25. minuutilla kun Sebastian Sorsa joutui tulemaan vaihtoon takareisivamman takia. Tilalle juoksi Johannes Westö.
Aivan ensimmäisen jakson lopulla Haka tuli tasoihin. Yliaikaa ennen taukoa oli pelattu jo yli kolme minuuttia kun Hakan onnistui luomaan pitkän sivurajaheiton jälkeen hässäkkä HJK-maalille. Tilanne päättyi Kalle Parviaisen laukaukseen, joka kimpoli maaliin HJK-puolustuksen kautta.
Toisella jaksolla Haka vetäytyi entistä enemmän omalle puolelleen ja HJK pääsi myllyttämään.

56. minuutilla Medon antaman kulman jälkeen Danny Hoesen pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta ohi. Kaksi minuuttia myöhemmin Hoesen pääsi jälleen puolittaiseen paikkaan, mutta laukoi tolppaan.
Dawda Bah pääsi puskemaan kahdesti erittäin vaarallisesti, ensin 61. minuutilla ja kohta 64. minuutilla, mutta ilman tulosta.
75. minuutilla oli Medon vuoro. Hän ajoi komeasti ohi koko Haka-puolustuksen, mutta sijoitus sujahti maalin oikealta puolelta ohi. Kaksi minuuttia myöhemmin Dawda Bah oli iskeä HJK:n johtoon, mutta Hakan maalivahti Korhonen torjui.
Pelin viimeinen vartti oli HJK:n myllytystä. Myös tilastot kertovat HJK:n hallinnasta: HJK:lla laukauksia maalia kohti tuli 12, Hakalla kolme. Kulmapotkujakin HJK:lla oli 15 ja Hakala vain kolme. HJK:n aktiivisin laukoja oli Dawda Bah neljällä laukauksella kohti maalia.
Tehot jäivät kuitenkin HJK:lla uupumaan, ja vaarallisimmissa paikoissa Hakan maalissa Janne Korhonen oli mies paikallaan. Pisteet jaettiin tuloksella 1-1 (1-1).
HJK-Haka 1-1 (1-1)
13′ Mäkelä (Sorsa)
45′ Parviainen
HJK: Wallén, Ojala, Kärkkäinen, Sumusalo, Rafinha, Fowler, Medo, Bah, Sorsa (25′-> Westö (82′-> Zeneli)), Hoesen, Mäkelä.

HJK:n lopun aktiivinen voittomaalin haku ei tuottanut tulosta. Janne Korhonen ja Haka varastivat pisteen HJK:lta. Yläkuvassa harmittelee Danny Hoesen, alhaalla Medo.