HJK 5 – 2 Haka – Tuplamestarin tuplailotulitus

Kotijoukkue otti välittömästi aloitusvihellyksen jälkeen pelin haltuunsa. Vain 25 sekunnin jälkeen hyökkääjä Berat Sadik pääsi läpiajoon Haka-puolustuksen paitsioansan pettäessä. Kriittisellä laukaisuhetkellä miehen tasapaino kuitenkin petti, minkä johdosta laukaus karkasi taivaalle. Myrskyvaroitus oli kuitenkin annettu.

Seitsemän minuutin kohdalla sekavan tilanteen jälkeen pallo kävi jälleen lähellä Hakan maalia. Ylärima ja Sebastian Mannströmin epäonni kuitenkin piti lukemat nollilla. Pelikellon näyttäessä 16 minuuttia Klubin maalisarake sai ensimmäisen merkintänsä. Pirteästi laidallaan vipeltänyt Sebastian Mannström pääsi syöttämään kuljetuksena päätteeksi pallon takaviistoon Aki Riihilahdelle, joka ei rankkaripilkun kohdalta erehtynyt. Miehen komea sijoitus keskelle ja ylös, antoi ensimmäiset sävelet illan ilotulituksille.

Maalin jälkeen tilanne hetkeksi tasoittui. Vierailijoiden keskikentän sydämessä taistellut Dema pääsi ampumaan komean vapaapotkun noin 30 metristä. Viuhuva laukaus meni kuitenkin hieman ohi HJK:n maalin.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin taidetta. Jari Litmasen upea seinäsyöttö ulkosyrjällä vapautti Erfan Zenelin avoimeen paikkaan. Laituri ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon kylmähermoisesti kärsällään ohi Michel Slawutan.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan kentän nestorin Jari Litmasen suvereenia näytöstä.

Toisen puoliajan alku jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. 49 minuutin kohdalla Jari Litmanen tarjoili pallon Sebastian Mannströmille, joka pujotteli Ojanperän ohitse. Syöttö takaviistoon Zenelille ja tilanteeksi jo 3-0.

Välittömästi, alle minuutti edellisestä maalista pallo löytyi jälleen Slawutan selän takaa. Jari Litmanen tarjoili pallon taakseen Sebastian Mannströmille, joka nautinnollisesti pääsi lataamaan vastapallosta nahkakuulan takaylänurkkaan.

Nuoren varsan lailla kentällä kirmannut Litmanen pääsi itse kokeilemaan 4-0 maalin jälkeen laukaustensa tarkkuutta. Valitettavasti maestron kudit eivät osuneet kehikon sisälle, vaan viuhuivat yli tai jäivät pallosateessa huhkineen Slawutan hyppysiin.

Haka ei kuitenkaan luovuttanut. Matalan keskityksen jälkeen pirteän kauden pelannut keskikentän terrieri Shane Robinson pääsi kaventamaan pelin 4-1:teen. Tässä vaiheessa peliä oli takana 64 minuuttia.

Hakan kavennuksen jälkeen HJK oli välittömästi lähellä lisätä johtoaan. Erfan Zenelin laukaus viuhui kuitenkin vain maalin takatolppaan.Ilotulitus kuitenkin jatkui pian. 69 minuutin kohdalla Litmanen vapautti kentälle tulleen Jarno Parikan vapaaseen paikkaan. Parikan tarkka sijoitus takakulmaan siirsi lukemiksi jo 5-1.

Haka ei kuitenkaan luovuttanut. 75 minuutin kohdalla Shane Robinsonin läpisyötöstä Obi Metzger jysäytti lukemiksi 5-2.

Seremoniamestarina häärinyt Jari Litmanen jätti jälkensä suomalaisen jalkapallon historiaan tullessaan raivoisan spurtin ja kuqimaisen hypyn siivittämänä vaihtoon 77 minuutin kohdalla.

Ottelu saattoi olla Litmasen mittavan uran viimeinen.

Litmasen vaihdon jälkeen peli oli Klubin palloittelua ja loppuvihellyksen odottelua.