HJK haastaa Hongan Liigacupissa: ”Todella kova testi tulossa”

HJK Klubi 04:n pelaajisto pääsee mittaamaan taitonsa Veikkausliigajoukkuetta vastaan 

HJK vs Honka - Liigacup

HJK vs Honka
Ke 2.3.2022 15:00
Liigacup – Pallokenttä 1

HJK saa Liigacupin puolivälierässä vastaansa espoolaisen FC Hongan keskiviikkona 2. maaliskuuta. Ottelu pelataan Töölön Pallokenttä 1:llä kello 15. Katsomot ovat vielä lumikinosten peitossa, minkä johdosta otteluun ei valitettavasti voida ottaa yleisöä. Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.  

HJK:n Veikkausliiga-joukkue matkustaa kymmeneksi päiväksi harjoitusleirille Turkin Antalyaan heti ottelua seuraavana päivänä 3. maaliskuuta. Tästä johtuen HJK:ta edustaa Liigacupin ottelussa HJK Klubi 04:n miehistö sekä valmennus. Vastaavanlainen tilanne nähtiin kaudella 2015, kun ”nollanelonen” pelasi Liigacupin välierän edustusjoukkueen leireillessä Marbellassa. Tuolloin reservijoukkue päihitti HIFK:n lukemin 2–0 ja varmisti Klubille paikan finaalissa.  

HJK sijoittui Liigacupin A-lohkon ensimmäiseksi, kun taas FC Honka jäi omassa B-lohkossaan kolmannelle sijalle. Honka oli kuitenkin lohkokolmosten vertailussa paras, joten myös espoolaisjoukkue lunasti paikkansa puolivälieriin. Ottelun voittaja kohtaa välierässä vierasottelussa voittajan ottelusta SJK vs HIFK.  

– Todella kova testi tulossa, kun on Veikkausliigajoukkue vastassa. Olen iloinen, että pääsemme mittaamaan rajojamme tällaisessa ottelussa. Meidän täytyy venyä äärimmilleen, jotta saamme pidettyä HJK:n mukana Liigacupissa, mutta sen puolesta taistellaan loppuvihellykseen saakka, arvioi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen

HJK Klubi 04 on valmistautunut alkavaan Kakkosen kauteensa pelaamalla pääosin muita saman sarjatason joukkueita vastaan, mutta FC Honka ei ole harjoituskauden ensimmäinen liigatason haaste: Klubi 04 pelasi tammikuun lopulla Ilvestä vastaan vierasottelun, jonka sinivalkoiset hävisivät niukasti maalein 1–2.  

– Tunnemme Hongan hyvin ja olemme seuranneet tarkasti heidän aiemmat Liigacup-ottelunsa. He haluavat varmasti ottaa täyden kontrollin pelistä pallonhallinnan kautta, mutta ilmaiseksi emme sitä Hongalle anna. Korostan, että meidän pitää pystyä olemaan mahdollisimman paljon omia itsejämme. Meillä on tältä talvelta jo kokemus Veikkausliigajoukkuetta vastaan pelaamisesta, mikä varmasti auttaa meitä valmistautumisessa otteluun. 

HJK lähtee otteluun Klubi 04:n miehistöllä, josta puuttuvat joukkueen nuorimmat pelaajat: 2006 syntynyt David Ezeh ja 2005 syntyneet Aaro Toivonen sekä Ville Vuorinen ovat parhaillaan U17-maajoukkueen mukana Belgiassa. Päävalmentaja Nuutinen nostaa melko tuntemattomasta joukkueesta kaksi nimeä, joita katsojien kannattaa pitää silmällä: keskikenttäpelaaja Niilo Kujasalo sekä laitahyökkääjä Daniel Rökman.  

FC Honka on ollut Klubille kinkkinen vastustaja viime vuosina. Espoolaiset nousivat Veikkausliigaan viimeksi kaudeksi 2018, ja sen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet 15 kertaa. HJK on napannut nykyään metroderbyksi kutsuttavasta ottelusta voiton kuusi kertaa, Honka neljästi. Ottelupari on ollut hyvin tasainen, sillä yli yhden maalin voittomarginaali on nähty ainoastaan kaksi kertaa – viimeksi Veikkausliiga-kauden 2021 avauskierroksella, kun maali-iloittelu päättyi Klubin 4–2-voittoon.