Sisähallissa pelattu harjoitusottelu Kalju FC:n kanssa päättyi sopuisasti tasatulokseen. – Toni Koskela: ”Tasapaino pysyi paremmin verrattuna kahteen edeltävään peliin.”

Kevin Kouassivi-Benissan - HJK Helsinki. Photo: © Kalju FC
Kevin Kouassivi-Benissan pääsi kentälle ottelun 62. minuutilla.

Kalju FC vs HJK 1–1

HJK matkusti kauden kolmanteen harjoitusotteluun Tallinnaan Kalju FC:n vieraaksi. Ottelu päättyi tasatulokseen 1–1. Klubin maalista vastasi David Browne, joka viimeisteli varmasti Joona Toivion upeasta pitkästä syötöstä.

– Hyvä alku, sen jälkeen tosi sekava 20 minuutin jakso siihen perään. Toinen jakso oli meitä tasaisempi esitys. Tasapaino pysyi paremmin verrattuna kahteen edeltävään peliin, kertoi Toni Koskela ottelun jälkeen.

Valtteri Moren - HJK Helsinki. Photo: © Kalju FC
Valtteri Moren pelasi täydet minuutit.

HJK otti komennon ottelusta heti alusta ja onnistui muutaman kerran pääsemään vetopaikoille. Noin 25 minuutin pelin jälkeen Kalju sai hallinnan, mutta Klubin puolustus ei päästänyt vastustajaa vaarallisille paikoille. Maalissa Conor Hazard hoiti harvat keskityspallot ja teki tarvittavat torjunnat.

Ottelun 33. minuutilla Joona Toivio lähetti puolustuksen alimmalta linjalta korkean pallon ylös, jossa David Browne oli valppaana ja viimeisteli varmasti.

Conor Hazard - HJK Helsinki. Photo: © Kalju FC
Conor Hazardilla ei ollut vaikeuksia keskityspalloissa.

Klubin johto ei kestänyt kauan, sillä jo viisi minuuttia johtomaalista Kalju pääsi hyökkäämään. Puolustuksen kompuroitua Kalju pääsi keskittämään maalin edustalle, jossa vapaana ollut Pavel Marin pääsi tasoittamaan siirtämällä pallon tyhjään maaliin.

Toinen puoliaika alkoi Klubin selvällä hallinnalla, ja jo 49. minuutin kohdalla pallo pyöri vaarallisesti Kaljun maalin edustalla, mutta Jair Silva ei onnistunut maalaamaan. 69. minuutilla Fabian Serrarens yritti ovelaa roikkupalloa, mutta pallo kiipesi hieman yli maalin.

Ottelu pysyi Klubin otteessa, mutta riittävän hyvät maalipaikat jäivät uupumaan. Toisaalta vastustajakin saatiin pidettyä pois vaarallisilta alueilta aivan loppuhetkiä lukuun ottamatta. Miska Ylitolva venytti kuitenkin viime hetkellä jalkansa irtopalloon ennen Kalju-kärkeä.

Miska Ylitolva - HJK Helsinki. Photo: © Kalju FC
Miska Ylitolva ihastutti jälleen oikealla laidalla.

– Kenttä oli aika hankala. Ei pystynyt paljon kuljettamaan ja pallo pomppi paljon, joten keskeltä oli hankala hyökätä. Sen jälkeen viimeisissä syötöissä oli liian vähän laatua niissä viimeisissä hetkissä, joissa varsinkin tokalla jaksolla aika monta kertaa oltiin. Emme kyenneet luomaan parempia maalipaikkoja, joten sillä lailla aika maalipaikkaköyhä ottelu, Koskela mietti.

– Maali, jonka päästimme, oli taas sarjassamme niitä, joita olemme tässä hölmöilleet aika paljon. Siitä pitää oppia pääsemään pois.

Pyry Hannola, Jukka Raitala - HJK Helsinki. Photo: © Kalju FC
Pyry Hannola seuraa, kuinka haluttu Jukka Raitalan pelipaita on Kaljun pelaajien keskuudessa.

HJK:n valmistautuminen kauteen jatkuu jo ensi keskiviikkona, jolloin pelataan Liigacupissa Stadin Derby HIFK vs HJK Jätkäsaaren hallissa. Tiiviistä ottelutahdista saadaan myös tuntumaa jo tässä vaiheessa, sillä seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina Talin hallissa, kun Liigacupissa vieraaksi saapuu FC Inter.

Katso videolta Toni Koskelan haastattelu!