HJK jatkaa Suomen Cupin neljännesvälieriin

HJK Klubi 04:n nuoret lupaukset taipuivat taistellen 0–4 (0–2).

HJK Klubi 04-HJK. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK jatkaa kesäkuun puolivälissä pelattavalle Suomen Cupin 6. kierrokselle eli neljännesvälieriin kukistettuaan HJK Klubi 04:n 4–0 (2–0). Maalareina kunnostautuivat Johannes Yli-Kokko kahdesti, Roope Riski ja Casper Terho. Atom pohjusti kaksi ensimmäistä ja Santeri Hostikka kaksi viimeistä.

Kilpailun säännöt pakottivat joukkueet vastakkain tässä vaiheessa ilman arvontaa. Veikkausliiga-Klubin tavoitteet täyttyivät: Jatkopaikka ilman loukkaantumisia ja suunnitelmien mukainen peluutus. Cup-romantiikka jäi erikoisen asetelman takia kuitenkin kovin kauas.

Pelin alku aurinkoisella Bolt Arenalla lupaili Klubi 04:n puolustukselle pitkää iltaa. HJK vyörytti ensimmäiset minuutit hyökkäyksiä kohti Matias Niemelän maalia, mutta nuori puolustuslinja Oscar Häggström – Michael Boamah – Taavi Arminen – Viggo Blummé näytti siltä kuin Veikkausliiga-miehistön puolustaminen olisi jokapäiväistä puuhaa. Blummé blokkasi Boujellabin vedon heti toisella minuutilla, ja Boamahin liukublokki niin ikään Boujellabin vetoon vartin kohdalla oli yksi pelin komeimmista suorituksista. Niemelä puolestaan esti komealla torjunnallaan Boujellabin avopaikan 35. minuutilla.

Taavi Arminen - HJK Klub 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Taavi Arminen kiitteli Matias Niemelää komeasta torjunnasta.

Tasoero tuli kuitenkin nopeasti selväksi, ja maalipaikoilta 04 jäi avausjaksolla kaus. Paras yritys oli helmikuussa 16 vuotta täyttäneen David Ezehin pystysyöttö Anton Aaltoselle, mutta edustuksen maalilla pelannut Jakob Tånnander kerkesi palloon hieman ennen Aaltosta.

HJK marssitti kentälle Terhoa lukuun ottamatta eri avauskokoonpanon kuin kaksi päivää aiemmin Hakaa vastaan. Pelikuntoon toipuneet topparit Valtteri Moren ja Matti Peltola saivat kaivattuja peliminuutteja, ja harvemmin avauksessa nähdyistä Anthony Olusanya kellotti täyden ysikymppisen. Seitsemän viikkoa loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Riski pelasi suunnitellusti avausjakson – ja nähtiinpä lopussa Peltolan tilalla topparina Perparim Hetemaj

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Roope Riski leijaili puskemaan 2–0-maalin.

Avausjakson molemmat maalit syntyivät 04:n pienistä nukahduksista. Ensimmäinen lähti Morenin rajaheitosta Atomille, joka löysi keskeltä Johannes Yli-Kokon. “YK” sai edetä rauhassa muutaman askeleen ja sijoitti pallon paristakymmenestä metristä nätisti vasempaan alanurkkaan 28. minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin Atomin mainio vasemman jalan keskitys löysi maalin edustalla vapaaksi livahtaneen Riskin, joka puski läheltä 0–2.

Riskin tilalle tauolla tullut Santeri Hostikka alusti kaksi jälkimmäistä maalia. Yli-Kokko ohjasi jalallaan Hostikan matalan keskityksen Niemelän käden alta 47. minuutilla, ja illan komein osuma nähtiin 10 minuuttia myöhemmin: Hostikka passasi Casper Terholle, joka antoi vasurinsa laulattaa pallon vasempaan yläkulmaan.

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Johannes Yli-Kokko oli juhlittavana kahdesti.

67. minuutin vetoonsa Terho tuntui lataavan vieläkin enemmän voimaa, mutta tällä kertaa Niemelä venyi komeaan torjuntaan. Paikkoja lisämaaleihinkin oli, mutta Niemelä selvitti useita vaarallisia tilanteita. Lähimmäs pääsi Fabian Serrarens, jonka pommin johdosta ylärima tiettävästi väpäjää edelleen.

Michael Boamah - HJK Klub 04. Photo: © Mira LönnqvistTaavi Arminen - HJK Klub 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Michael Boamahin pusku oli Klubi 04:n paras maalintekoyritys.

HJK Klubi 04 hivuttautui toisella jaksolla kahteen kelpo maalipaikkaan: 51. minuutilla Ezeh nousi laidalta keskelle, mutta veto painui hieman oikealta ohi. Tunnin kohdalla toppari Boamah nousi 04:n toisen kulman jälkitilanteessa korkeimmalle, ja painava pusku pakotti Tånnanderin venyttämään kunnolla alakulmaan.

Cupin neljännesvälierien alustava ajankohta on 15. kesäkuuta. Puolivälierän aika on kesäkuun lopussa ja välierien elokuun lopussa. Finaali pelataan 17.9.

Niilo Kujasalo - HJK Klub 04. Photo: © Mira LönnqvistTaavi Arminen - HJK Klub 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Kapteeni Niilo Kujasalo sai täyden 90-minuuttisen tuntumaa Veikkausliiga-vastustajasta.

HJK Klubi 04 vs HJK 0–4 (0–2)
28’ Yli-Kokko 0–1