HJK joutui pettymään Turussa – TPS otti pisteet lukemin 2-0

Molemmat joukkueet aloittavat innolla, mutta tietynlainen varovaisuus ja lievät huolimattomuus leimasivat ottelun alkua.
Ensimmäinen kymppi ottelussa oli vierasjoukkue HJK:n lievää hallintaa. TPS kuitenkin pysyi HJK:n menossa mukana hyvin. Ensimmäinen vaihto nähtiinjo 21. minuutin kohdalla, kun HJK:n Rami Hakanpää ei pystynyt kovan tällin jälkeen jatkamaan ottelua. Tilalle juoksi nuori Valtteri Moren.
TPS sai pelistä jatkuvasti enemmän ja enemmän otetta. Piristyminen tuotti tulosta 31. minuutilla. Niklas Tarvajärvi löysi syötöllään Njazi Kuqin vasemmalta, ja tämä ajoi röyhkeäsi HJK:n maalille ja sijoitti pallon ohi Ville Wallénin.
Lisää vettä myllyyn laittoi TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Laukaus kuudentoista rajan takaa otti pienen kosketuksen HJK-pelaajan jalasta ja napsahti HJK-maalin yläriman kautta verkkoon.
HJK:n ensimmäisen jakson lopulla luomasta paineesta huolimatta kotijoukkue TPS lähti tauolle 2-0 -johdossa.
Toiselle jaksolle HJK-valmentaja Antti Muurinen teki odotetun vaihdon kun Jarno Parikka vaihtui Jari Litmaseen HJK:n hyökkäyspäässä. HJK ottikin pelin toisella jaksolla paremmin haltuunsa. Vaarallisia tilanteita syntyi jatkuvasti enemmän.
Mannström, Ring ja Rafinha pääsivät kaikki kokeilemaan omista paikoistaan, mutta huonolla tuloksella. TPS:n puolelta avausmaalin iskenyt Njazi Kuqi oli kotijoukkueen aktiivisin.
Tunnin jälkeen peli meni hieman rikkonaiseksi, eikä yhtenäistä pitkää peliä ilman katkoja nähty pitkään aikaan. HJK yritti piristää hyökkäyspelaamistaan vielä viimeisellä vaihdolla, kun Sebastian Mannströmin tilalle vaihdettiin peliin mukaan Akseli Pelvas.
Pelin tempo laski selvästi ottelun loppua kohden. Pallo liikkui mutta kumpikaan joukkue ei tuntunt löytävät aseita toisen puolustuksen murtamiseksi. HJK:sta laukauksiin pääsivät Sorsa ja Ring, ja hieman myöhemmin Dawda Bah. Kun edes pelin lopun viimeiset puristukset eivät tuottaneet vaarallisia paikkoja, jäivät Veikkausliigan avauskierroksen pisteet tällä kertaa Turkuun numeroin 2-0.
TPS-HJK 2-0 (2-0)