HJK joutui tyytymään tasapeliin debyyttimaalien illassa

KTP nousi lisäajalla tasoihin. Peltola, Stjopin ja Möller laukoivat ensimmäiset liigamaalinsa HJK-paidassa.

Ilmeet kertovat paljon.

KTP vs HJK 3–3 (0–2)
3’ Maksim Stjopin 0–1
23’ Matti Peltola 0–2
58’ Simo Roiha 1-2
78’ Mika 2–2
84’ Liam Möller 2–3
90+2’ Willis Furtado 3–3

HJK ja KTP päätyivät pistejakoon maalirikkaassa tiistai-illan Veikkausliiga-ottelussa. Klubi näytti ensimmäisen vajaan tunnin perusteella kävelevän helppoon voittoon, mutta KTP oli viimeisen 30-minuuttisen aikana sekä sitkeä että tehokas, ja lopulta isäntien 3–3-tasoitusmaali nähtiin lisäajan toisella minuutilla.

Lue päävalmentaja Toni Koskelan mietteet illan ottelusta täältä!

Liam Möllerin liigadebyytti oli ikimuistoinen – hyvässä ja pahassa. Möller iski johtomaalin ensimmäisellä kosketuksellaan oltuaan kentällä vain 40 sekuntia. Katso HJK TV:n haastattelu.

Ennakoimme KTP:n aloittavan ottelun kovalla höngällä, kuten maaliskuisessa Liigacup-kamppailussa. Toisin kuitenkin kävi. KTP antoi pallonhallinnan Klubille kuin tarjottimella, eikä kotkalaisilta vaikuttanut löytyvän haluja prässäämiseen.

HJK rankaisi verkkaista isäntäänsä lähes välittömästi. Santeri Hostikan antama kulmapotku siivottiin boksin ulkopuolelle Atomin ulottuville, ja japanilainen nosti pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan takaisin rangaistusalueelle. Ensimmäisenä korkeaan syöttöön ehti Maksim Stjopin, joka ohjasi pallon maaliin ohi vastaan tulleen Rasmus Leislahden. Osuma oli Stjopinin ensimmäinen liigamaali HJK-paidassa.

Maksim Stjopin teki ensimmäisen liigamaalinsa HJK:n paidassa.

KTP:n puolustuspelaaminen oli hyvin unista, ja pian Klubi iski jo toistamiseen. Atom jatkoi Hostikan matalan poikittaissyötön Kai Meriluodolle, joka ohjasi pallon upeasti takavasaralla maaliin. Ottelun tuomaristo kuitenkin hylkäsi maalin paitsiona, vaikka KTP-puolustaja Michael Ogungbaro oli selvästi Meriluodon alapuolella.

Ensimmäinen puolisko eteni pitkälti samoilla askelmerkeillä. HJK hyödynsi valtavat tilat KTP:n linjojen välissä sekä leveydessä, ja kotkalaiset perustivat oman pelaamisensa toivoon siitä, että väkivahva Willis Furtado taikoisi maalin vastahyökkäyksestä.

Klubi loi maalipaikkoja tai niiden puolikkaita tasaiseen tahtiin, ja jakson puolessa välissä Leislahti kaivoi jälleen pallon selkänsä takaa. Keskialuetta dominoinut Matti Peltola käytti pallon Atomilla, joka jatkoi takaisin pystyjuoksun tehneelle Peltolalle. Seuraavat sekunnit olivat taidetta: Pallo rinnalla haltuun ja jäätävä tykki boksin kaarelta vasempaan ylänurkkaan. Sellainen oli ”Masa” Peltolan Veikkausliiga-uran ensimmäinen maali.

Matti Peltola tuuletti ensimmäistä Veikkausliiga-maaliaan.

Isännätkin pääsivät jakson edetessä hyökkäämään muutamaan otteeseen, mutta potentiaalisen näköiset hyökkäykset tyrehtyivät usein liialliseen pallon hautomiseen. Etenkin Furtado piti HJK-puolustuksen varpaillaan, mutta kaiken kaikkiaan Jesse Öst sai olla maalillaan melko rauhassa.

Topi Keskinen aloitti tällä kertaa vaihtopenkillä.

Ottelu jatkui tauon jälkeen samanlaisena. HJK hallitsi palloa lähes mielin määrin, ja KTP-puolustus aukesi jopa yllättävän helpon oloisesti. Toisaalta Klubinkin viimeiset ratkaisut jäivät hieman piippuun. HJK pääsi iskemään kertaalleen kolmella yhtä vastaan, mutta Hostikan laukaus pienehköstä kulmasta tarttui helposti Leislahden hanskoihin.

Kun et käytä omia paikkojasi, vastustaja iskee. Tämä lainalaisuus päti tänäänkin, kun hetkeä myöhemmin KTP loi kavennusosuman kuin tyhjästä. Mikalla oli paljon tilaa vasemmalla laidalla, ja espanjalaiskärki syötti vielä boksiin Simo Roihalle, joka sijoitti vuorenvarmasti pallon oikeaan alanurkkaan.

Maalin jälkeen nähtiin Klubin ensimmäiset vaihdot. Maalintekijä Stjopin vaihtui Topi Keskiseen ja Aapo Halme Lucas Lingmaniin. Samalla Peltola putosi toppariksi.

KTP sai maalistaan lisää virtaa hyökkäyspelaamiseensa, mutta puolustuksessa oli edelleen tiloja. Klubi sortui kuitenkin aikailuun KTP:n boksissa: Atom, Keskinen ja Meriluoto pääsivät kaikki vuorollaan yrittämään kolmatta HJK-maalia, mutta jokainen laukaus blokattiin.

KTP onnistui nousemaan tasoihin 78. minuutilla. Furtadolla oli aivan liikaa tilaa HJK:n rangaistusalueella, mutta Öst torjui loistavasti kapverdeläisen sijoituksen. Paluupalloon pääsi kuitenkin ensimmäisenä Mika, joka runnoi pallon väkisin maaliin Pyry Soirin estelyistä huolimatta.

HJK reagoi kotkalaisten tasoitukseen juuri oikealla asenteella, ja peli painettiin takaisin KTP:n puolustuskolmannekselle. Leislahti piti kuitenkin isäntiä pystyssä torjumalla sekä Hostikan että Peltolan maalintekoyritykset.

Ei kahta debyyttimaalia ilman kolmatta. Reilu viisi minuuttia ennen loppua Keskinen tarjoili avopaikan aiemmin kentälle vaihdetulle Anthony Olusanyalle, joka sotkeutui kuitenkin omiin jalkoihinsa. Niin ikään vaihdosta kentälle tullut Liam Möller oli kuitenkin mies paikallaan, kun nuorukainen survoi lähietäisyydeltä liigauransa ensimmäisen osumansa. Tämänkin tilanteen käynnisti erinomaisen ottelun pelannut Atom.

Liam Möller, Veikkausliiga-debyytti ja heti maali!

Sitkeä KTP ei suostunut millään häviämään. Joni Mäkelä sai lisäajalla liikaa tilaa asetella keskitystään, ja Mäkelä löysikin syötöllään taka-alueelle täysin vapaaksi unohdetun Furtadon, joka pääsi laukomaan kotkalaisten tasoituksen.

Kai Meriluodon maali hylättiin paitsiona.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Pyry Soiri, Aapo Halme (60’ Lucas Lingman), Jukka Raitala, Tuomas Ollila – Matti Peltola, Atom, Aleksi Paananen (83’ Liam Möller) – Maksim Stjopin (60’ Topi Keskinen), Kai Meriluoto (76’ Anthony Olusanya), Santeri Hostikka

HJK joutui tyytymään tasapeliin debyyttimaalien illassa. KTP nousi lisäajalla tasoihin. Peltola, Stjopin ja Möller laukoivat ensimmäiset liigamaalinsa HJK-paidassa. Katso kooste ottelusta.