HJK Klubi 04 hävisi Mikkelissä

HJK Klubi 04 kärsi kolmannen peräkkäisen tappion vierailullaan Mikkelissä. Kotijoukkue MP iski taululle lukemat 2-0 ensimmäisen jakson tehohetkellään. Näin MP nousi sarjassa kolmanneksi ja jätti vierailijat yhä selkeämmin taisteluun sarjapaikasta.

HJK Klubi 04. Photo: © HJK Media

MP vs HJK Klubi 04 2-0

Klubi 04 avauksessa maalissa Elmo Henriksson ja puolustuslinja oikealta Kalle Wallius, Bubacar Djalo, Didi ja Marcello Beuker. Keskikentän kolmikko Denis Cukici, Anton Aaltonen sekä Saku Heiskanen. Hyökkäys oikealta Robbie Azodo, Kai Meriluoto sekä Samuel Anini jr.

Upeassa kesäillassa Urskin mainiossa kunnossa olleella nurmikentällä ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli puoliajan alussa omat vaaralliset tilanteensa, mutta jakso eteni maalittomana aina sen  puoliväliin asti. Silloin kotijoukkue MP iski kaksi maalia kolmen minuutin sisään Klubi puolustuksen uinuessa. 1-0 johtomaalin laukoi rangaistusalueen sisältä puolinopeasta hyökkäyksestä Arjan Goljahanpoor ja pari minuuttia myöhemmin MP iski erikoistilanteesta. Laitavaparista seuranneen puskun Klubi 04 maalivahti Elmo Henriksson torjui, mutta syntyneeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä Samson Ebuka työntäen pallon läheltä maaliin. Näin ottelu oli hetkessä 2-0 ja kotijoukkue sai runsaslukuisen kotiyleisön tuekseen. Valmentaja Väyrynen reagoi tilanteeseen nopeasti tehden ensimmäisen vaihdon heti takaiskujen jälkeen. Joose Mäkinen tuli toiseksi keskuspuolustajaksi Didin tilalle. Maalien jälkeen ottelu jatkui melko tasaisena jakson loppuun asti vailla mitään todella vaarallisia maalipaikkoja. Näin tauolle kotijoukkueen 2-0 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle Klubi 04 lähti ajamaan takaa kotijoukkuetta. Pallonhallinta saatiin vahvemmaksi ja kotijoukkue joutui enemmän puolustuskannalle omalle kenttäpuoliskolle. Selkeiden maalintekopaikkojen luominen oli kuitenkin vaikeaa fyysistä vastustajaa vastaan. Rangaistusalueella oli ahdasta ja kauempaa lähteneet laukaukset joko blokattiin tai ne suuntautuivat ohi maalin. Klubi 04 pallonhallinta avasi toki myös kotijoukkueelle muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, mutta lisämaaleja ei tullut.

Kun Klubi 04 hyökkäykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen vahvaan MP puolustukseen jäi 2-0 lopputulokseksi ja kotijoukkueelle arvokkaat sarjapisteet.

– Huono peli meiltä kaiken kaikkiaan. Kaikki perustekeminen oli kauden heikointa. MP prässäsi ajoittain ihan hyvin ja sai meidät pelaamaan alueille mitkä olivat heille edullisia, mutta  emme missään vaiheessa yltäneet sille tasolle, millä olisimme voineet aiheuttaa ongelmia, kommentoi päävalmentaja Mika Väyrynen.

Tiivis ottelutahti ei jätä aikaa murehtia tulosta, sillä seuravan kerran pelataan jo keskiviikkona 28.7 klo 18.30 Pallokentän nurmella. Vastaan asettuu JIPPO Joensuusta.

– Tässä on vain kaks päivää palautua ja valmistautua JIPPO-peliin. Nuoret kundit onneksi palautuvat nopeasti, ja suurin murhe onkin kenties Bolliksen nurmen heikko kunto, mikä voi tuoda oman kliffan mausteen peliin. JIPPO on puolustanut hyvin varsinkin matalassa blokissa ja sitä on ollut välillä vaikea murtaa, mutta uskon, että parannamme peliämme edellisestä ja olemme valmiita haasteeseen, ennakoi Mika Väyrynen tulevaa matsia.