HJK Klubi 04 ja NJS päätyivät maalittomaan tasapeliin

HJK Klubi 04:n vaikeudet maalinteossa jatkuivat, kun joukkue kohtasi torstaina Bolt Arenalla Nurmijärven Jalkapalloseuran.

Tommi Jäntti - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs NJS 0-0

Isäntien neljän ottelun tappioputki katkesi, mutta loppunumerot 0-0 tarkoittavat sitä, että kamppailu oli isäntäjoukkueen viides peräkkäinen ottelu ilman tehtyä maalia.

Peli oli kaksijakoinen; ensimmäinen puoliaika oli energistä ja vaihtelevaa peliä, toinen melko vahvaa kotijoukkueen hallintaa. HJK Klubi 04:n kokoonpano oli nyt lähellä kauden alun pelejä: Maalissa avasi Elmo Henriksson, puolustuslinjan muodostivat oikealta Kalle WalliusMatti Peltola, kapteeni Johannes Kytilä ja Rico Finnäs. Keskikentän pohjalla aloitti Denis Cukici, jonka yläpuolella pelasivat Saku Heiskanen ja Tommi Jäntti. Laidoilla pelasivat tällä kertaa uusi vahvistus Uudesta-Seelannista Logan Rogerson sekä Samuel Anini Jr. Kai Meriluoto metsästi osumia kärjessä.

Logan Rogerson - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Logan Rogerson

NJS aloitti pirteästi ja vieraili heti kärkeen pari kertaa HJK-maalilla. NJS:n nuorekkaassa joukkueessa oli useampi pelaaja, joilla on HJK-tausta. Ainakin Samu LeppälälläOnni Soiniemellä ja Samuel Tammivuorella on useamman vuoden historia HJK:n Akatemiajoukkueissa.

HJK oli lähellä avausmaalia jo neljännellä minuutilla, kun aggressiivisesti NJS:n veräjänvartijaa Otso Knuuttilaa prässännyt Kai Meriluoto ehti katkaista tämän syötön vain muutaman metrin päässä maalista. Vierasjoukkueen onneksi peliväline pomppasi riittävän sivulle, eikä tilanteesta seurannut sivurajaa vaarallisempaa. Viisi minuuttia myöhemmin Kalle Wallius pelasi hyvin yhteen Logan Rogersonin kanssa. Uusiseelantilainen pääsi vapaasti boksin sisään oikealta, mutta hänen kova keskityksensä ei löytänyt tyhjän maalin edessä ollutta Meriluotoa.

NJS pystyi avausjaksolla rakentamaan säännöllisin väliajoin puolivaarallisia tilanteita isäntien maalin tuntumaan: tästä kertovat vierasjoukkueen saamat viisi kulmapotkua. 28. minuutilla NSJ sai tällaisesta erikoistilanteesta maalinkin, kun Georg Janar ohjasi Samuel Tammivuoren antaman kulmapotkun hallitusti 7–8 metristä HJK-veräjän takakulmaan. Kotijoukkueen onneksi päätuomari Joona Kontinentulkitsi tilanteen paitsioksi.

Isäntien parhaat paikat avausjakson viimeisen vartin aikana olivat Kalle Walliuksen vapaapotku puolen tunnin kohdalla sekä Tommi Jäntin vaarallinen keskitys 37. minuutilla. Walliuksen ”tykki” noin 20 metriä maalista osui muuriin ja pomppasi kulmaksi. Jäntti puolestaan pääsi etenemään vapaasti vasemmalta rangaistusalueelle; hän yritti tavoitella syötöllään takatolpan alueelta sisään leikannutta Rogersonia, mutta NJS-puolustus ehti väliin.

Aivan puoliajan lopussa NJS:n Samu Leppälä sai varoituksen huitaistuaan kamppailutilanteessa Rico Finnäsiä kasvoihin. Kun tämä jäi myös avausjakson viimeiseksi tilastomerkinnäksi, tauolle mentiin 0–0-tilanteessa.

Didí Gaucho - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Didí Gaucho

Toiselle puoliajalle päävalmentaja Mika Väyrynen teki yhden vaihdon: keskikentän pohjalle Denis Cukicin tilalle tuli Didí Gaucho. Tämä vaihto oli onnistunut, sillä norsunluurannikkolainen toi isäntäjoukkueen keskikentälle kamppailuvoimaa ja laadukasta syöttöpeliä. Muutenkin nollanelonen onnistui nostamaan pelinsä tasoa selvästi; palloa liikutettiin nopeammin ja määrätietoisemmin.

Heti parin minuutin pelin jälkeen NJS-maalilla oli kova sählinki, jossa NJS-puolustus onnistui torumaan boksin sisällä niin Didín kuin Kai Meriluodonkin yritykset. Muutama minuutti myöhemmin Saku Heiskanen pääsi laukomaan reilusta 20 metristä, mutta hiukan voimattomasti päin maalivahti Knuuttilaa.

Reilun tunnin kohdalla isäntäjoukkue teki toisen vaihtonsa, kun Daniel Rökman tuli Samuel Anini Jr:n tilalle oikealle laidalle. Noin vartti ennen loppua Agon Sadiku puolestaan korvasi Kai Meriluodon kärjessä ja hetkeä myöhemmin Liam Möller keskikentän Tommi Jäntin. NJS puolestaan käytti vaihto-oikeuttaan toisella puoliajalla peräti kuuden pelaajan kohdalla.

Isäntäjoukkue jatkoi pelin hallintaa selvästi, mutta Didín 65. minuutilla tullutta varoitusta merkittävämpää tilastomerkintää ei ottelupöytäkirjaan tullut. Kesken HJK Klubi 04:n painostuksen NJS sai ehkä ottelun parhaan paikkansa: 79. minuutilla järvenpääläisten vastahyökkäyksessä Matti Kaipio oli päästä läpi, mutta nollanelosen toppari Matti Peltola ehti viime hetkellä väliin.

Viimeinen 10 minuuttia pelattiin käytännössä kohti vierasjoukkueen maalia. 85. minuutilla vaihdosta sisään tulleen Agon Sadikun kääntölaukaus vajaasta 10 metristä epäonnistui. Pari minuuttia ennen loppua Logan Rogerson pääsi laukomaan 16 metristä, mutta veto suuntautui selvästi yli NJS-maalin. Viimeinen paikka osui Sadikulle, joka ohjasi Rogersonin keskityksen kohti NJS-maalia. Nurmijärveläisten puolustus ehti kuitenkin putsata pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Näin maaliton tasapeli jäi kamppailun lopputulokseksi.

Päävalmentaja Mika Väyrysellä oli ytimekäs tavoite peliin: muuttaa pallonhallinta tehoiksi.

– Jos lähdetään myönteisen kautta, niin omiin ei mennyt yhtään, ja samalla saatiin tappioputki katki. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hiukan vaikeampaa, mutta toisella jaksolla me loimme riittävästi paikkoja ottelun voittamiseksi.

– Samalla täytyy arvostaa vastustajan kykyä puolustaa omaa maaliaan. Nyt lepäämme suurimman osan pääsiäistä, ja rupeamme sitten valmistautumaan reilun viikon päästä pelattavaan kamppailuun Atlantis FC:tä vastaan.

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Henriksson – Wallius, Peltola, Kytilä, Finnäs – Cukici (46. Didí Gaucho), Jäntti (76. Möller), Heiskanen – Rogerson, Anini Jr. (61. Rökman), Meriluoto (74. Sadiku)