HJK Klubi 04 matkustaa lauantaina Valkeakoskelle

Viikko sitten 2-1 kotivoiton FC Honka Akatemiasta ottanut HJK Klubi 04 matkustaa lauantaina Valkeakoskelle, jossa joukkue kohtaa klo 14.00 harjoituspelissä Tehtaan kentällä paikallisen FC Hakan.

Didí Gaucho - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

Viime kaudeksi Veikkausliigan noussut Haka pelaa vielä harjoitusottelun, vaikka monet muut Veikkausliigajoukkueet, kuten HJK, kamppailevat jo sarjapisteistä. Maajoukkuelegenda Teemu Tainion valmentamat valkeakoskelaiset aloittavat omat sarjapelinsä vasta 3. toukokuuta vieraspelillä HIFK:ta vastaan.

Hakan viime kausi Veikkausliigassa oli kahdeksan vuoden tauon jälkeen vaikea; joukkue selvitti sarjapaikkansa vain pisteen erolla ennen karsintoihin joutunutta Turun Palloseuraa. Tällä kaudella Haka aloitti Suomen Cupin lohkopelit puhtaalla 3-0 voitolla Maarianhaminan IFK:sta mutta kärsi sitten 0-1 tappiot sekä FC Hongalle että FC Interille. Harjoituspeleissä otteet ovat olleet vaihteleva, kahdeksasta ottelusta kolme voittoa ja tappiota sekä kaksi tasapeliä. Pahin tappio (0-4) tuli maaliskuun puolivälin Helsingin-vierailulta HJK:ta vastaan. Nyt joukkueella on kaksi peräkkäistä tappiota TPS:ää ja SJK:ta vastaan.

Nollanelosen näkökulmasta lauantain vastustajista mielenkiintoisimmat ovat nollanelosen entinen pelaaja Seth Saarinensekä Teemu Tainion poika Maximus, jolla on tausta HJK:n Akatemiajoukkueista.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen kertoo, että joukkueen kokoonpano on vielä hiukan auki osittain senkin takia, että Veikkausliigajoukkue aloittaa kautensa lauantaina kotiottelulla FC Honkaa vastaan.

 Olemme kohdanneet viime viikkoina Kakkosen joukkueita, joten on tärkeä saada pelejä myös kovempia vastustajia vastaan. Haka-peli tuo meille todennäköisesti erilaista pohdittavaa. Samalla pelaajat saavat paremman kuvan siitä, minkälainen vauhti on edessä, kun sarja potkaistaan käyntiin parin viikon päästä.