HJK Klubi 04 päätti kautensa voitollisesti

HJK Klubi 04 otti voiton kauden viimeisessä pelissään, kun joukkue kukisti Tampereella Kakkosen B-lohkon yläloppusarjan pelissä Ilves-Kissat suurinumeroisesti 6–3. Klubi-hyökkääjä Ville Vuorinen viimeisteli kamppailussa hattutempun.

Hattutempun Ilves-Kissoja vastaan tehnyt Ville Vuorinen pääsi tuulettamaan aiemmin kaudella muun muassa VJS:ää (kuvassa) vastaan.

Ilves-Kissat vs HJK Klubi 04 3–6 (1–3)

Kaupin tekonurmella pelatussa ottelussa ei ollut muuta panosta kuin kunnia. Salon Palloilijat oli jo edellisellä kierroksella varmistanut nousunsa ensi kauden Ykköseen – myös lohkon muut sijat olivat ratkenneet.

Kuten loppulukemat kertovat, mukavassa syyssäässä käyty kamppailu oli alusta loppuun asti täysin nollanelosen hallussa. Reilu voitto merkitsi sitä, että Kakkosen B-lohkon neljäs sija tuli seuraavilla tilastoilla: joukkue saavutti 40 pistettä 27 pelistä 11 voitolla, 7 tasapelillä ja 9 tappiolla, maalieron ollessa 63–52. Nollanelosen paras maalintekijä oli Anton Aaltonen 11 osumalla, seuraavina Kaius Hardén ja Erikson Carlos kahdeksalla ja seitsemällä maalilla.

Päävalmentaja Miika Nuutinen oli luonnollisesti tyytyväinen siihen, että kausi päättyi voittoon.

– Mukava lopettaa kausi voittoon. Me hyökkäsimme hyvin: Kun Ilves-Kissat prässäsi aggressiivisesti, pystyimme löytämään tiloja prässin takaa ja kiihdyttämään rytmiä oikeaan aikaan. Hyödynsimme myös tilanteemme aika mukavasti, teimme todella hienoja maaleja.

– Miinuksena täytyy kuitenkin mainita, että emme olisi saaneet päästää kolmea maalia. Pelaajista erityismaininnan ansaitsee maalien lisäksi muutenkin erinomaisesti pelannut Ville Vuorinen sekä vieraammalla pelipaikalla keskikentän pohjalla oikein hyvin onnistunut Liam Möller.

Nollanelonen aloitti pelin räväkästi: vain kolmen minuutin pelin jälkeen klubilaiset siirtyivät johtoon. HJK sai keskialueella riiston, jota seurasi nopea syöttöketju Liam Möllerin, Jasper Jalosen ja Daniel Rökmanin välillä. Viimeksi mainittu kuljetti vauhdilla oikealta laidalta boksin sisään, mutta kotijoukkueen puolustus esti keskityksen. Rökman piti kuitenkin pelivälineestä hyvin huolta ja syötti takaviistoon Jasper Jaloselle, joka keskitti laadukkaasti takatolpalle. Paikalle leikannut vastakkaisen laidan Ville Vuorinen ohjasi pallon reidellään maaliin ohi Kissa-vahti Joni Miettisen.

Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin reilun viiden minuutin päästä. Ilves-Kissat sai vapaapotkun vasemmalta laidalta. Nollanelosen pelaajat pystyivät estämään maalintekotilanteen keskityksestä, mutta joukkue ei saanut purettua palloa kunnolla. Peliväline tuli muutaman pompun kautta Juho Ihalaiselle keskelle rangaistusalueen kaarta. Kotijoukkueen kapteeni laukoi terävän, matalan laukauksen oikeaan alakulmaan ohi Klubi-maalia vartioineen Alex Ramulan.

Vierasjoukkue ei häkeltynyt tasoituksesta lainkaan, vaan peli jatkui melko vahvalla nollanelosen hallinnalla. Ilves-Kissassojen taktiikkana oli prässätä Klubia maalipotkuissa. 22. minuutilla raitapaidat onnistuivat purkamaan korkean prässin ja löytämään vasemmalta laidalta täysin vapaana olleen Ville Vuorisen.

17-vuotias laituri eteni vastustajan boksin sisään, jossa vastaan tuli maalivahti Joni Miettinen. Vuorinen ohitti tämän mutta ajautui samalla liian pieneen kulmaan. Klubi-laituri piti kuitenkin pelivälineestä hyvää huolta ja syötti taaksepäin Kaius Hardénille. Myös tämä malttoi mielensä ja otti muutaman kosketuksen ennen kuin laukoi pallon vuorenvarmasti maaliin.

Reilun puolen tunnin kohdalla Klubi otti jo kahden maalin johdon. Edellisen maalin tavoin Ville Vuorinen löytyi vapaana vasemmalta laidalta. Tällä kertaa Klubi-laituri lähti haastamaan rangaistusalueen kulmassa kotijoukkueen puolustusta. Aluksi näytti, että hän leikkaisi keskelle oikean jalkansa puolelle, mutta tekikin boksin sisällä nopean siirron vasemmalle ja laukoi lyhyellä ”latauksella” pallon voimalla oikeaan takayläkulmaan.

Maali oli yksi nollanelosen koko kauden hienoimmista. Osuma jäi avausjakson viimeiseksi tilastotapahtumaksi, pukukoppiin mentiin Klubin kahden maalin johdossa.

Päävalmentaja Nuutinen ei tehnyt tauolla vaihtoja – eivätkä ne olleet tarpeen. Nollanelonen tuli nimittäin toiselle jaksolle erittäin energisesti ja ratkaisi pelin käytännössä reilussa viidessä minuutissa. 48. minuutilla kotijoukkue epäonnistui oman pelin avaamisessa ja Ville Vuorinen sai pallon haltuunsa boksin vasemman kulman tuntumassa.

Laituri sei päässyt etenemään mutta antoi ovelan ”tsipin” Kissa-puolustuksen ohi taustajuoksun tehneelle Jasper Jaloselle. 17-vuotias pellavapää jatkoi pelivälineen päätyviivalta yhdellä kosketuksella pilkun tuntumaan. Toiseen aaltoon oli noussut keskikentän Anton Aaltonen, joka hänkin ohjasi Vuorisen tapaan vaikean pallon reidellään maaliin. Kaksi reidellä tehtyä maalia samassa ottelussa on varmaan suhteellisen harvinainen tilasto.

Muutama minuutti myöhemmin klubilaiset siirtyivät jo neljän maalin johtoon, kun Ville Vuorinen viimeisteli hattutemppunsa. Kontrolloidussa hyökkäyksessä Daniel Rökman lähestyi oikealta Ilves-Kissojen boksin tuntumassa maannutta puolustuslinjaa. Kotijoukkueella oli tilanteessa riittävästi puolustuspelaajia, mutta Rökmanin erinomainen rytminvaihto yllätti tamperelaiset, joten laituri pääsi etenemään vauhdilla päätyyn lähelle maalia. Kaksi maalia viimeistellyt Ville Vuorinen oli oikeaoppisesti leikannut keskelle, ja hänellä oli helppo työ putata takaviiston tullut syöttö viidestä metristä verkon perukoille.

Neljän maalin johdossa Nuutinen vaihtoi ensimmäisen kerran, kun David Ezeh tuli hyökkäykseen Jasper Jalosen tilalle vajaan tunnin kohdalla. Samoihin aikoihin nollanelosen peli lässähti hiukan, ja seuraavan osuman viimeisteli kotijoukkue. Kissojen toppari pääsi antamaan pitkän pystysyötön Antti Kujalalle. HJK-topparit eivät pystyneet katkaisemaan syöttöä, eikä lähinnä tilannetta ollut Klubi-toppari Oliver Pettersson ehtinyt myöskään estämään Kujalan laukausta. Lopulta boksin rajalta pomppupallosta lähtenyt veto livahti helpon näköisesti oikeaan alakulmaan ohi Klubi-vahti Ramulan.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Klubi teki vielä puolustuslinjaan kaksoisvaihdon: Santeri Silander tuli Oscar Häggströmin tilalle ja Viggo Blummé korvasi Michael Boamahin. Viisi minuuttia tästä nähtiin nollanelosen tämän kauden viimeinen osuma. Kulman jälkitilanteesta pallo tuli vasempaan laitaan David Ezehille. Nollanelosen kuopus laukoi tai yritti syöttöä miltei nollakulmasta: peliväline kimposi kuitenkin Kissojen maalivahdista Joni Miettisestä maaliin. Osuma oli joukkueen nuorimman pelaajan kauden neljäs.

Viimeiseksi 10 minuutiksi kentälle tuli vielä Erikson Carlos Anton Aaltosen tilalle sekä Altti Hellemaa Daniel Rökmanin paikalle. Muutama minuutti ennen loppua kotijoukkueen Gerald Ben viimeisteli vielä pelin loppulukemiksi 3–6.

Ilves-Kissat vs HJK Klubi 04 3-6 (1-3)
3´ Ville Vuorinen 0-1
9´ Juho Ihalainen 1-1
22´ Kaius Hardén 1-2
38´ Ville Vuorinen 1-3
48´ Anton Aaltonen 1-4
51´ Ville Vuorinen 1-5
68´ Antti Kujala 2-5
76´ David Ezeh 2-6
87´ Gerald Ben 3-6

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Alex Ramula – Oscar Häggström (71´Santeri Silander), Oliver Pettersson, Benjamin Dahlström (k) (71´ Viggo Blummé), Michael Boamah – Liam Möller, Daniel Rökman (82´ Altti Hellemaa) – Anton Aaltonen (82´ Erikson Carlos), Kaius Hardén, Jasper Jalonen (58´ David Ezeh), Ville Vuorinen