HJK Klubi 04 palasi voittojen tielle

Klubin nuoret järjestivät kunnon maali-iloittelun Telia 5G Arenalla.

Julius Tauriainen - HJK Helsinki

HJK Klubi 04 vs Sudet 5-0 (1-0)

HJK Klubi 04 sai sunnuntaina vieraakseen lohkon jumbona olevat Sudet Kouvolasta. Kouvolalaiset olivat ennen Helsingin vierailuaan saalistaneet ainoastaan yhden voiton 16:sta ottelustaan. Isännät lähtivät otteluun hakemaan helpotusta jo viiden perättäisen ottelun voitottomaan putkeensa.

HJK Klubi 04 lähti otteluun hieman muutetulla kokoonpanolla, verrattuna kauden aikaisempiin otteluihin. Avauksesta löytyi tuttuja nimiä Veikkausliigan puolelta, kun avauskokoonpanossa olivat Ivan Tarasov ja Santeri Väänänen. Vaihtopenkiltä löytyi vielä HJK:n viimeisimpiin hankintoihin kuulunut Sekou Camara.

HJK Klubi 04 aloitti ottelun erittäin vahvasti ja pallonhallinta oli selvästi kotijoukkueella. Sudet eivät ensimmäisen kymmenen minuutin aikana saaneet juuri ollenkaan pelistä otetta, vaan tyytyivät laskemaan pakkansa boksin rajalle isäntien hallitessa pelivälinettä.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin reilu kymmenen peliminuutin kohdalla Tarasovin esityöstä. Vahva juoksu oikealta laidalta ja matala keskitys takaviistoon, josta pallo tuli suoraan ensimmäisiä minuuttejaan HJK Klubi 04:n paidassa pelanneelle Casper Terholle. Laukaus lähietäisyydeltä kilpistyi kuitenkin vieraiden puolustajaan ja palkinnoksi ainoastaan kulmapotku.

Ensimmäinen 30 minuuttia mentiin edelleen täysin isäntien hallinnassa. Seuraava vaarallinen maalipaikka tuli jälleen isännille, kun vaihdosta sisään tullut Camara hätyytteli vieraiden maalia. Camaran vahva henkilökohtainen juoksu rangaistusalueen sisään ja näppärä vartaloharhautus antoivat tilaa vasemmalle jalalle, josta laukaus takakulmaa kohti jäi kuitenkin vieraiden maalilla pelanneen Ville Iiskolan hyppysiin.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä HJK Klubi 04 siirtyi ansaittuun 1-0 johtoon. Jälleen oikealta laidalta tullut hyökkäys pelattiin läheltä päätyrajaa takaviistoon, josta tällä kertaa pallon saanut Kai Meriluoto ei erehtynyt, vaan siirsi pallon tyylikkäästi verkkoon.

Kotijoukkueella oli mahdollisuus lisätä johtoaan vielä ensimmäisen puoliajan viime hetkillä nopeasta vastahyökkäyksestä, mutta viimeinen syöttö kohti pystyyn juoksevaa Camaraa jäi hieman vajaaksi. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen ansaitussa 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui edelleen HJK Klubi 04:n hallinnassa ja Sudet olivat suurissa vaikeuksissa oman pallollisen pelinsä kanssa.

Toisen puoliskon ensimmäinen tekopaikka siunaantui jälleen vahvasti esiintyneelle Camaralle. Tarasovin oivaltava syöttö löysi tilaan juosseen Camaran, jonka etukulmaan suuntautunut painava laukaus pysähtyi jälleen vieraiden maalivahdin loistavaan jalkatorjuntaan.

Kun edellisestä oltiin selvitty sai kotijoukkue rangaistuspotkun. Tarasovia rikottiin boksin sisällä ja pallon taakse asteli Santeri Väänänen, jonka laukaus meni kuin menikin verkon perukoille Iiskolan käsien kautta. Tilanne isännille 2-0 kun peliä oli pelattu 55 minuuttia.

HJK Klubi 04 lisäsi johtoaan jälleen 63 minuutin kohdalla ja tällä kertaa asialla Johannes Yli-Kokko. Pallo boksin rajalle, jossa taidokas Cruiff-käännös jätti Susien puolustajat seisoville jaloille. Yli-Kokko sai rauhassa sijoittaa pallon 16 metristä aivan maalin takakulmaan ja siirtää lukemat jo 3-0.

Maalien jälkeen kotijoukkueen meno vain yltyi ja vierailla oli täysi työ pitää isäntien hyökkääjiä aisoissa. Camaralla ja Meriluodolla oli molemmilla omat mahdollisuutensa lisätä johtoa, mutta vieraiden maalivahti ja ylärima estivät tällä kertaa lisäosumien syntymisen.

Loputtomiin eivät Sudet kuitenkaan pystyneet estelemään kotijoukkueen rynnistystä ja 75 minuutin kohdalla Meriluoto sai loistavan pystysyötön vieraiden linjan taakse. Loistavan haltuunoton jälkeen meriluoto sijoitti pallon tylysti maalin takakulmaan ja siirsi lukemat jo 4-0.

Vain hetki edellisestä ja Yli-Kokko jatkoi kotijoukkueen maaliajuhlia. Erinomainen laukaus 20 metristä ei jättänyt mitään mahdollisuuksia Iiskolalle, joka joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa jo viidennen kerran tänään. Telia 5G Arenan tulostaululla lukemat olivat jo 5-0.

Enempää ei maaleja tänään nähty ja HJK klubi 04 palasi takaisin voittojen tielle vakuuttavalla 5-0 voitolla. Kotijoukkue oli tänään selvästi edellä vieraita ja taistelee edelleen paikasta lohkon neljän parhaan joukossa.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mikko Mannila oli silmin nähden tyytyväinen omiensa tekemiseen tänään.

– Hyökättiin tänään vaarallisesti, toki meillä oli tänään aika paljon nopeita jalkoja. Saatiin laidoilta hyvin peliä eteenpäin ja sitä harjoiteltiin tossa viikolla, että päästäis sieltä tota Susien blokkia purkamaan, kertoo Mannila.

Paikka lohkon neljän parhaan joukossa on edelleen HJK Klubi 04:n saavutettavissa ja paluu voittokantaan tavoitteen saavuttamiseksi oli erittäin tärkeä.

– Tossa puhuttiin poikien kanssa, että napataan kiinni voittoputkeen ja tavoite on taas jo seuraavassa pelissä. Meillä oli jo VJS pelin jälkeen hyvää tekemistä, kun noustiin 2-0 tappioasemasta tasoihin, silloin loppui vaan aika kesken. Voittoja me tarvitaan.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran Mikkelissä 30.8 klo 18:30, kun MiPK isännöi Klubilaisia.