HJK Klubi 04 sarjakärjessä kesätauolle

Miika Nuutinen: ”Äärettömän arvokkaat pisteet.”

NJS vs HJK Klubi 04 0–1 (0–0)
82’ Michael Boamah 0–1

HJK Klubi 04 jatkoi sarjapelejään maanantai-iltana Klaukkalan nurmella. Isäntäjoukkue NJS oli aloittanut kauden vahvasti, ja nurmijärveläiset olisivat voitolla nousseet vain pisteen päähän Klubista. Toisin kuitenkin kävi: Klubi käänsi tasaisen kamppailun edukseen viimeisellä kympillä, ja joukkue pääsee muutaman viikon kesätauolle sarjakärjessä.

Kaksi nimeä erottui ylitse muiden Nollanelosen avauskokoonpanossa: viime viikolla Klubin edustusjoukkueen ottelussa itseään loukannut Michael Boamah oli toipunut nopeasti pelikuntoon, ja alkukauden pelilupa-asioiden vuoksi sivussa ollut Nils Svensson pääsi vihdoin debytoimaan joukkueen takalinjoilla. Topparikaksikon hyvät otteet palkittiin kauden viidennellä nollapelillä.

– Hyvä Kakkosen debyytti Nilsiltä. Ehkä joissain tilanteissa näkyi se, että edellisestä pelistä on aikaa ja parasta tuntumaa ei ole, mutta kokonaisuudessaan hän esiintyi todella hyvin Boamahin toppariparina, kehui HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Klubi hallitsi palloa läpi ottelun, mutta NJS-puolustuksen murtaminen ja maalipaikoille pääseminen tuottivat ongelmia. Vastapainoksi puolustuspelaaminen toimi erinomaisesti, kuten monessa muussakin ottelussa kuluvalla kaudella.

– Saimme pelin ihan hyvin kontrolliimme ensimmäisellä puoliajalla. Etenimme oikeastaan läpi ottelun aika hyvin, mutta maalipaikkoja emme pystyneet luomaan. Hyökkäyksemme katkesivat usein joko väärään valintaan tai heikkolaatuiseen viimeiseen ratkaisuun, pohti Nuutinen.

– Puolustamisemme intensiteetti oli todella hyvä. Pelaajien kamppailupelaaminen ja -valmius oli erittäin hyvällä tasolla, mihin olen todella tyytyväinen.

Oman lisämausteensa otteluun toi kova tuuli. Ensimmäisellä jaksolla Klubi hyötyi lievästä myötätuulesta, mutta toisella jaksolla vastainen ilmavirta toi lisähaasteita hyökkäyspelaamiseen. Kovan vastatuulen vuoksi palloja oli hankalampaa pelata selustaan, minkä vuoksi Klubi ei pystynyt normaaliin tapaan hyödyntämään esimerkiksi tällä kaudella neljä maalia viimeistelleen Stanislav Baranovin vauhtia laitakaistalla.

– Tulimme kopista toisella jaksolle todella hyvin. Pystyimme pyörittämään hyökkäyksiä syvällä NJS:n alueella ja luomaan maalipaikkoja, mutta maali jäi uupumaan. Hyvän alun jälkeen peli tasoittui, ja palasimme taas ensimmäisen puoliajan pulmaan eli vastustajan viimeisen linjan murtamiseen, totesi Nuutinen.

Ottelu ratkesi vasta viimeisen kymmenminuuttisen pyörähdettyä käyntiin. Otto Hannulan antaman kulmapotkun kakkospallo jäi hetkeksi elämään kotijoukkueen boksiin, ja lopulta Boamah lapioi pelivälineen lähietäisyydeltä ohi NJS-vahti Otto Knuuttilan.

– Se oli kauden ensimmäinen erikoistilannemaalimme, jos pilkkuja ei lasketa. Maali tuli todella hyvään paikkaan, ja pojat puolustivat hienosti viimeisen kymmenminuuttisen. NJS:n ainoat paikat koko ottelussa olivat pari puskua erikoistilanteista, joten siinä mielessä täysin ansaittu nollapeli. Iso hatunnosto koko joukkueelle siitä, miten puolustamme omaa boksiamme sekä maaliamme, kehui Nuutinen.

– Kokonaisuutena ei missään tapauksessa helppo peli, mutta äärettömän arvokkaat pisteet. Olen todella tyytyväinen pelaajien taisteluilmeeseen ja siihen, että pystyimme kääntämään tasaisen vierasottelun voitoksi.

HJK Klubi 04 jää lyhyelle minilomalle ja pelaa seuraavan kerran vasta 29. kesäkuuta, jolloin Lahden Reipas saapuu vierailemaan Bolt Arenalla.

NJS vs HJK Klubi 04 0–1 (0–0)
82’ Michael Boamah 0–1

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Michael Boamah, Nils Svensson (90’ Lukas Kuusisto), Benjamin Dahlström – Otto Hannula, Hadi Noori, Matias Ritari (76’ Jasper Pikkuhookana) – Stanislav Baranov (81’ Dylan Hayes), David Ezeh, Ville Vuorinen