HJK Klubi 04 voitti Atlantiksen trillerissä

Klubin reservijoukkueen tappioton putki sai jatkoa.

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Kai Meriluoto

Atlantis vs HJK Klubi 04 3-4

HJK Klubi 04 säilyi tappiottomana Kakkosessa. Tällä kertaa voitto tuli vaikeimman kautta, kun joukkue löi Pukinmäen urheilukentällä perjantai-iltana Atlantis FC:n 4–3 joukkueen oltua jo 1–3-tappioaseamassa. Illan tähti oli Kai Meriluoto hattutempullaan.

Pukinmäen hyväkuntoisella nurmella käytiin erittäin vaihteleva kamppailu. Edellisessä pelissä raitapaidat olivat joutuneet tyytymään 0–0-tasapeliin TPV:n kanssa. Tuossa ottelussa varsinkin avausjakso oli vaisu. Nyt erilaista lähtöä lähdettiin hakemaan kahdella liigajoukkueen vahvistuksella, maalivahti Jakob Tånnanderilla ja toppari Kalle Katzilla. Aloituskokoonpano oli seuraavanlainen: Maalissa Tånnander. Puolustuslinjassa pelasivat Katzin lisäksi topparina Arttu Eerola ja laitapuolustajina Kalle Wallius ja Rico Finnäs. Keskikentän kolmikko oli tällä kertaa Chris JamesSaku Heiskanen ja Denis Cukici. Laitapelaajina aloittivat Samuel Anini Junior sekä Nooa Laine. Kärjessä oli Kai Meriluoto.

Klubilaisten alku olikin paljon parempi kuin TPV:tä vastaan. Pallo pelattiin usein vasempaan laitaan Samuel Anini Juniorille, joka haastoi isäntäjoukkueen puolustuslinjaa aggressiivisesti. Klubilaisten pahin ongelma olivat keskialueen ajoittaiset pallonmenetykset, joista isäntäjoukkue pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Yhdessä tällaisessa tilanteessa toppari Arttu Eerola oli pakotettu rikkomaan 18. minuutin kohdalla varoituksen arvoisesti.

Minuuttia myöhemmin vierasjoukkue siirtyi johtoon. Eerola avasi laitaan Aninille, joka murtautui vasemmalta sisään rangaistusalueelle; hyvä syöttö takaviistoon keskushyökkääjä Kai Meriluodolle, joka teki gerd müllermäisen pyörähdyksen ja nosti pallon ohi Atlantiksen maalivahdin Almeida Da Silva Ramilsonin.

Noin puoleen tuntiin asti peli oli vierasjoukkueen kontrollissa. Sitten ottelu sai Atlantikselle myönteisen käänteen. Ensiksi Cheikh Toure murtautui vaarallisesti oikealta rangaistusalueen sisälle ja syötti keskelle, josta Demba Camaran vaarallinen veto suuntautui kimmokkeen kautta ohi. Seuranneesta kulmapotkusta Mohammed Bekhedda tasoitti ottelun. Vain muutama minuutti myöhemmin Toure vei kotijoukkueen johtoon hienolla puskulla erinomaisen hyökkäyksen jälkeen, jossa isäntäjoukkue liikutti palloa laadukkaasti omalta maalilta vastapuolen päätyyn. Hyvin alkanut peli oli saanut klubilaisittain ikävän käänteen; ensimmäisen puoliajan loppu meni vierasjoukkueelta sekavissa merkeissä.

Heti toisen jakson alussa nollanelosella oli loistava mahdollisuus kaventaa ottelu, kun Meriluoto vapautti Aninin erinomaisella syötöllä yksin läpi. Tämän laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahti Ramilsonia. Kun ei itse tee, niin vastustaja tekee; 54. minuutilla raitapaidat jäivät jo kahden maalin tappioasemaan; Ibekwe Chijioke riemastutti kotiyleisöä lähietäisyydeltä klubilaisten pahan pallonmenetyksen seurauksena.

Pian tämän jälkeen (58. min.) päävalmentaja Joonas Rantanen teki kaksi vaihtoa: Chris Jamesin tilalle tuli Agon Sadiku ja Nooa Laineen paikalle Elmeri Hirvonen. Vaihtojen myötä pelin painopiste alkoi siirtyä enemmän ja enemmän kotijoukkueen kenttäpuolelle. Maaleja saatiin kuitenkin odottaa viimeiselle 20 minuutille. Vierasjoukkueen takaa-ajoa vaikeutti hiukan se, että muuten hyvin tuominnut erotuomari Niko Hänninen ei rangaissut Atlantista jatkuvista pikkurikkeistä yhdelläkään varoituksella. Klubilaisten sinnikkyys kuitenkin palkittiin 79. minuutilla. Raitapaitojen lyhyen kulman jälkeen pallo keskitettiin takatolpalle, josta Kalle Katz puski pallon maalin eteen. Kai Meriluoto puski lähietäisyydeltä pallon varmasti maaliin.

Kavennusmaalista vierasjoukkue sai veren maun suuhunsa. Haavoitettu isäntäjoukkue sai tuntea jatkuvan paineen maalillaan. Peli ratkesi kahteen suorastaan loistavaan maaliin: Ensiksi 82. minuutilla liigavahvistus Kalle Katz syötti pitkän puolenvaihdon sisään tulleelle vasemmalle laidalle Henri Salomaalle, joka keskitti nopeasti Atlantis-maalille. Tilanteesta tulleen paluupallon niittasi maalin perukoille upealla laukauksella Saku Heiskanen. Viisi minuuttia myöhemmin hienon ottelun pelannut Kai Meriluoto viimeisteli kampailun voitto-osuman. Hän teki oikea-aikaisen liikkeen vastustajan linjan selustaan, jonne Casper Lönqvist antoi keskikentältä tarkan murtosyötön. Meriluoto pääsi nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehtynyt. Todellinen futistrilleri oli saanut klubilaisittain riemukkaan käänteen.

Loppu mentiin hiukan sekavissa merkeissä, eikä Klubi 04 saanut peliä täydellisesti jäädytettyä pallonhallinnallaan. Kun erotuomari Niko Hänninen antoi peräti 10 minuuttia lisäaikaa vaihtojen ja loukkaantumisten vuoksi, vierasjoukkueen kannattajille loppuhetket tuntuivat pitkiltä.

Myönteiseen loppuun on pakko lisätä pieni kritiikki isäntäseuraa kohtaa. Ottelun yleiset järjestelyt eivät vastanneet Kakkosen peliltä vaadittavaa tasoa: ei ottelukelloa, ei pallopoikia yms. Jatkossa Atlantis varmasti hoitaa kotiottelun järjestelyt kuntoon.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti hyvällä päällä jännitysnäytelmän jälkeen.

– Tietenkin lopputulos lämmittää mieltä, mutta olin tyytyväinen myös joukkueemme kokonaisilmeeseen tänään. Pelin rakenne parani TPV-ottelusta vaikkei ihan ehjää 90 minuuttista nähtykään. Nousu kahden maalin tappioasemasta osoitti tietenkin luonteen lujuutta, hyökkäsimme  melko järkevästi myös tappioasemassa. Jälleen kerran vaihtopelaajamme toivat pelaamiseemme lisäarvoa. Tämä on ollut toistaiseksi kauden trendimme, mikä kertoo joukkueen laadusta ja myös kilpailutilanteesta peliajan suhteen.

– Päästimme kuitenkin kolme maalia, joka on toki liikaa. Meidän on puolustettava omassa boksissamme tarkemmin. Täyden pistepussin myötä tämänkin asian kehittämiseen on mukava lähteä ensi viikon harjoituksissa, Rantanen päätti.

Seuraavaksi HJK Klubi 04 kohtaa Kauniaisissa 12. heinäkuuta klo 18.30 GrIFK:n.

HJK Klubi 04
Villit voitonjuhlat!

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Tånnander – Finnäs (71. Salomaa), Eerola, Katz, Wallius – James (60. Hirvonen), Cukici, Heiskanen – Anini Junior (71. Lehtiranta), Laine (60. Sadiku, 88. Lönnqvist), Meriluoto.

Atlantis FC vs HJK Klubi 3-4 (2-1)
19′ 0-1 Meriluoto35′ 1-1 Bekhedda38′ 2-1 Toure46′ 3-1 Ibekwe81′ 3-2 Meriluoto84′ 3-3 Heiskanen89′ 3-4 Meriluoto