HJK Klubi 04 voitti Kakkosen avausottelunsa

HJK Klubi 04 avasi ennätyksellisen myöhään käynnistyneen Kakkosen kautensa kukistamalla Salon Palloilijat vieraissa puhtaasti 4–0 (2–0).

200613 salpa-klubi04

SalPa – HJK Klubi 04 0–4 (0–2)

Koronaviruksen vuoksi poikkeuksellisen myöhäiseksi siirtynyt sarjan avauskamppailu saatiin pelata loistavassa suvisäässä; puolipilvinen taivas, lämpöä noin 22 astetta. Salon yläkentän nurmi oli loistavassa kunnossa. Yleisöä oli saapunut paikalle mukavat 320 ihmistä.

HJK Klubi 04:n avauskokoonpano oli hiukan erilainen kuin ennen koronaa. Ensiksi muutama loukkaantunut pelaaja puuttui riveistä. Lisäksi miesten liigajoukkue oli antanut Kakkosen miehistöön vahvistuksiksi Matti Peltolan ja Joonas Vahteran. Maalissa avasi Mathias Ahlblad, puolustuslinjan muodostivat vasemmalta Juho Lehtiranta, Väinö VehkonenLeo Ussher ja Kalle Wallius. Keskikentän pohjalla ahersi Chris James, jonka yläpuolella olivat ja Matti Peltola ja Saku Heiskanen. Laidoilla pelasivat vasemmalla Nooa Laine ja oikealla Joonas Vahtera. Kärjessä aloitti Kai Meriluoto.

Ensimmäinen puoliaika oli kohtuullisen suvereenia vierasjoukkueen hallintaa. SalPan puolustus makasi alhaalla, ja näin vierasjoukkue sai aloitteen itselleen. Avausmaalia ei tarvinnut odottaa 18 minuuttia kauempaa. SalPan puolustaja yritti katkaista päällään nollanelosen ilmassa rangaistusalueen sisään annettua murtosyöttöä. Kotijoukkueen kannalta katko ei onnistunut, sillä puolustajan pusku päätyi omaan maaliin ohi maalivahti Joni Rahilan. 10 minuuttia myöhemmin HJK:n Veikkausliigajoukkueen vahvistukset osoittivat hyödyllisyytensä; Joonas Vahtera murtautui oikealta rangaistusalueen sisälle ja antoi kovan keskityksen maalin eteen; keskikentältä tilanteeseen noussut Matti Peltola sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Toinen jakso oli klubilaisilta hiukan avausjaksoa vaikeampi. SalPa nosti prässitasoaan selvästi ylemmäksi ja sai näin sekoitettua vierasjoukkueen peliä hiukan. Pieni hermoilu näkyi mm. siinä, että toisen puoliajan alussa nollanelosen pelaajat saivat reilussa vartissa kolme varoitusta. Keltaista korttia saivat katsoa ensiksi Chris James, sitten Väinö Vehkonen ja lopuksi Leo Ussher. Kaikesta huolimatta klubilaisilla oli toisenkin jakson vaarallisimmat maalintekopaikat. Avausjaksosta poiketen suurin osa näistä tuli nyt vastahyökkäyksistä. Vapauttavaa kolmatta maalia saatiin kuitenkin odottaa aina 87. minuutille. Tällöin tauolla Joonas Vahteran tilalle tullut Samuel Anini Junior sijoitti noin pilkun kohdalta Matti Peltolan oikealta tulleen keskityksen varmasti maaliin. Pari minuuttia myöhemmin tehokkaan jakson pelannut Anini toimi nyt syöttäjänä. Hänen puolittaisen läpisyötön ohjasi SalPa-maaliin myös tauolla sisään tullut Elmeri Hirvonen. Neljäs osuma jäi myös kamppailun viimeiseksi.

Nollanelonen käytti pelissä kaikki vaihtonsa. Mainittujen lisäksi vartti ennen kamppailun loppua Saku Heiskanen sai antaa tilaa Miska Peltolalle. 83. minuutilla Denis Cukici tuli Kai Meriluodon tilalle, ja minuutti ennen loppua Richard Florent korvasi Matti Peltolan.

Vastuuvalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen avauspisteisiin.

– Tähän kauteen valmistautuminen ei ymmärrettävistä syistä ole ollut helppo. Kun ottaa taustat huomioon sekä suhteellisen kuumat olosuhteet, niin olen ylpeä pelaajistani. Voin kiittää sekä tuloksesta että pelimme laadusta. Joukkueemme säilyi myös Nooa Laineen pientä kolhua lukuun ottamatta ehjänä, mikä sekin on tärkeä seikka. Toisen jakson pienet ongelmat antoivat meille samalla hyvää oppimateriaalia tuleviin harjoituksiin ennen parin viikon päästä pelattavaa seuraavaa peliämme.

HJK Klubi 04 kohtaa seuraavaksi 27. kesäkuuta klo 20:00 Bolt Arenalla TPV:n. Tämä ottelu pelataan koronatilanteen vuoksi vielä ilman yleisöä.

18. 0–1 SalPa, oma maali
28. 0–2 Matti Peltola
87. 0–3 Samuel Anini Jr
90. 0–4 Elmeri Hirvonen

HJK Klubi 04:n avauskokoonpano: Ahlblad – Lehtiranta, Vehkonen, Ussher, Wallius, – James, Matti Peltola (89. Florent), Heiskanen (74. Miska Peltola) – Laine (47. Hirvonen), Vahtera (46. Anini), Meriluoto (83. Cukici)