Aleksi Lalli jatkaa HJK Klubi 04:n päävalmentajana

Klubi 04 on aloittanut kauden vakuuttavasti ja johtaa Ykköstä 10 kierroksen jälkeen. Aleksi Lallin sopimus ulottuu nyt kauden 2026 loppuun.

HJK on käyttänyt HJK Klubi 04:n päävalmentajan Aleksi Lallin sopimuksessa olleen kahden vuoden option. Lalli jatkaa “Nollanelosen” päävalmentajana kauden 2026 loppuun. 

Lalli valittiin Klubi 04:n päävalmentajaksi tälle kaudelle. Raumalaislähtöiselle luotsille pesti on ensimmäinen aikuisten joukkueen päävalmentajana, mutta HJK:n organisaatiossa hän työskentelee jo kahdeksatta vuotta. 

– Olen tietysti tosi onnellinen jatkopestistä ja kiitollinen HJK:lle luottamuksesta! Klubi 04 on ollut itselleni jo vuosia todella tärkeä joukkue. Pelaajien kehittäminen ja auttaminen läpimurtoon ensin kansalliselle ja sitä kautta kansainväliselle huipulle on minulle sydämen asia, ja tosi monelle pelaajalle tämä on ensimmäinen askel aikuisten peleihin. 

HJK Klubi 04 on aloittanut kauden Ykkösessä upeasti. 10 pelistä on kasassa 7 voittoa, 3 tasapeliä, maaliero 26–5 ja sarjan kärkipaikka. Päävalmentaja on vasta 29-vuotias, mutta iällä pilattuja eivät ole pelaajatkaan: 20 vuoden rajapyykin ovat ylittäneet ainoastaan toppari Nils Svensson (22), puolustaja Santeri Silander (20) ja hyökkääjä Francis Etu (20).

Joukkueen seuraava ottelu on vasta parin viikon päästä, ja tiimi viettääkin tällä hetkellä ansaittua lomaviikkoa.

– On hienoa, että olemme tässä vaiheessa kautta tällaisissa asetelmissa, mutta tulostakin tärkeämpää on se arkisen työn laatu, mitä pelaajat ja koko taustatiimi ovat tähän asti tehneet. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Loman jälkeen täytyy vain jatkaa harjoituksissa jatkaa samaa laatua ja intensiteettiä, niin pelien hyvät tuloksetkin jatkuvat.

HJK Klubi 04:n peli on rullannut tällä kaudella hienosti.

Lalli aloitti HJK:ssa vuonna 2017 päävalmentajana 2009-syntyneille, ja samalla hän toimi C14- ja C15-joukkueiden talenttivalmentajana. Näissä rooleissa hän työskenteli kaksi vuotta. Sen jälkeen hän siirtyi huippuvaiheen talenttivalmentajaksi B-junioreille ja Klubi 04:lle sekä Klubi 04:n apuvalmentajaksi kauden 2022 loppuun.

– Viime kaudelle roolini hieman muuttui: Olin aluksi talenttivalmentajana sekä Klubi 04:ssä että liigajoukkueessa. Kesällä sitten, kun liigajoukkueen valmennus vaihtui, tulin apuvalmentajaksi Veikkausliiga-joukkueeseen, Lalli kertaa.

Nyt tarina jatkuu varmuudella Klubi 04:n päävalmentajana. Onnittelut jatkopestistä, Lalli!