HJK Klubi 04 avasi voittotilinsä Kakkosessa

Nollanelonen kaatoi kotiavauksessaan Bolt Arenalla Hämeenlinnan Jalkapalloseuran 1–0. Veikkausliiga-ryhmästä voittoa olivat osaltaan tukemassa maalivahti Jakob Tånnander, toppari Arttu Hoskonen sekä puolustaja Janne Saksela.

David Ezeh, Gué Cardoso - HJK Klubi 04. © Mira Lönnqvist
David Ezeh ja maalintekijä Ricardo Cardoso näyttivät, miltä avausvoitto maistui.

HJK Klubi 04 vs HJS 1–0

HJK Klubi 04 avasi kauden Kakkosen kotipelinsä sunnuntaina Bolt Arenalla Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. Tuloksena oli niukka mutta ansaittu 1–0-voitto. Nollanelonen otti heti avauspotkusta lähtien ohjat käteensä eikä luovuttanut niitä vierailijoille missään vaiheessa. Avausjaksolla HJS:llä oli muutama puolivaarallinen vastaisku, mutta toisella puoliajalla peli oli käytännössä täydellistä kotijoukkueen hallintaa.

Klubin päävalmentajan Miika Nuutisen oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Toisella puoliajalla pystyimme ottamaan pelin täysin kontrolliin, ja HJS:n hyökkäysyritykset jäivät entistä harvemmiksi. Olin tyytyväinen, että pysyimme kärsivällisinä avausmaalin metsästyksestä, emmekä alkaneet tuskailla tai hätäillä tilanteiden luomisessa. Voittomaalin jälkeen pystyimme säilyttämään kontrollin paremmin kuin Honkaa vastaan viikko sitten, eikä HJS saanut loppukiriä aikaiseksi.

– Samalla täytyy antaa tunnustus vastustajan puolustamiselle matalassa blokissa. He sinnittelivät hyvin pelissä mukana ja puolustivat omaa boksiaan laadukkaasti.

Vaikka voitto ja nollapeli lämmittävätkin varmasti valmennuksen mieltä, parannettavaakin jäi.

– Kehityspuolella meidän täytyy edelleen pystyä muuttamaan pallonhallinta ja eteneminen entistä useammiksi laadukkaiksi maalintekotilanteiksi ja tehdä tämän kaltaisissa peleissä useampia maaleja. Isossa kuvassa kuitenkin tasapainoinen esitys, joten moneen asiaan voidaan olla myös tyytyväisiä, Nuutinen toteaa.

Kauniissa mutta koleassa kevätsäässä käyty kamppailu oli kotijoukkueen varsin yksipuolinen esitys. Klubi aloitti kauden toisen ottelunsa vahvasti: palloa liikuteltiin jouhevasti, ja hämeenlinnalaiset joutuivat vetäytymään syvälle omalle alueelleen. Klubin Erikson Carlos oli äärimmäisen lähellä maalintekoa jo kuudennella minuutilla, mutta HJS:n puolustus siivosi pelivälinen maaliviivalta väljemmille vesille.

Seuraavasta hyökkäyksestä vierasjoukkue HJS sai luotua vaarallisen näköisen tilanteen, kun hämeenlinnalaisten Kalle Kopra karkasi puolittaiseen läpiajoon. Nollanelosen liigavahvistus Janne Saksela onnistui kuitenkin häiritsemään Kopraa sen verran, ettei Jakob Tånnanderilla ollut ongelmia laukauksen torjumisessa.

Kauniissa kevätsäässä pelatun ottelun alku oli vauhdikas, kun kahdeksannella peliminuutilla nähtiin seuraava Klubin läheltä piti -tilanne: Altti Hellemaa asettui laukomaan vapaapotkua vastaavasta paikasta, josta keskikenttäpelaaja oli iskenyt maalin edellisessä ottelussa. Tälläkin kertaa Hellemaan laukaus oli erinomainen, mutta ylärima pelasti hämeenlinnalaiset.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen peli rauhoittui hieman, eikä vastaavia huippupaikkoja avausjaksolla enää nähty. Parhaat vetopaikat pelattiin Sakselalle sekä Niilo Kujasalolle, mutta epäonnistuneet laukaukset eivät aiheuttaneet harmia HJS-vahti Joonas Immoselle.

Miika Nuutinen vaihtoi tauolla Sakselan tilalle Kailash Bhandarin, joka esiintyi Kakkosen avauspelissään varsin pirteästi. Nollanelonen jatkoi toisella jaksolla siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi ja sai ottelun aikana esimerkiksi peräti 17 kulmapotkua.

Tunnin kohdalla Klubin avausmaali oli lähellä, mutta Hellemaan hyvä laukaus painui hieman yli maalin. Samalla Nuutinen käytti toisen vaihtonsa: Ricardo Cardoso otti Daniel Rökmanin paikan oikealla laidalla.

Cardoso, eli lyhyemmin Gué, tuli ryminällä sisään ja vei Klubin johtoon oltuaan kentällä vain muutaman minuutin: Erikson Carlos pelasi boksiin Aaro Toivoselle, joka jatkoi päätyrajan tuntumasta kovan pallon takatolpalle, ja vauhdilla paikalle tullut Cardoso sijoitti pelivälineen tyhjään maaliin.

Klubi teki toisen jakson loppupuolella vielä kaksi vaihtoa, kun Anton Aaltonen otti maalin syöttäneen Toivosen paikan keskikentällä, ja Kaius Hardén korvasi kärjessä pelanneen David Ezehin.

Tappioasemastaan huolimatta HJS ei saanut aikaiseksi käytännössä minkäänlaista kiriä. Klubin kahden maalin johtoasema oli huomattavasti hämeenlinnalaisten tasoitusta lähempänä, kun pari minuuttia ennen loppua Hellemaa löysi mainiolla syötöllään Erikson Carlosin, joka täräytti pallon lähietäisyydeltä tolppaan.

HJK Klubi 04 – HJS 10 (00)
67´ Ricardo Cardoso 10

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Jakob Tånnander – Janne Saksela (46´ Kailash Bhandari), Arttu Hoskonen, Gentrit Kovaqi, Oscar Häggström – Aaro Toivonen (79´ Anton Aaltonen), Altti Hellemaa, Niilo Kujasalo – Erikson Carlos, David Ezeh (87´ Kaius Hardén), Daniel Rökman (63´ Ricardo Cardoso)

HJK Klubi 04:n seuraava sarjapeli pelataan Tampereella perjantaina 29. huhtikuuta klo 18.30 Ilves-Kissoja vastaan. Bolt Arenalle saapuu Kakkosessa seuraavaksi (9. toukokuuta) Klubin tavoin nousua hamuava ja muun muassa Taye Taiwolla vahvistunut SalPa.