HJK Klubi 04 jatkoi voitolla tappiotonta kotiputkeaan

HJK Klubi 04 voitti sunnuntaina Bolt Arenalla Kakkosen B-lohkon paikalliskamppailussa Vantaan Jalkapalloseuran niukasti 4–3. Reservijoukkue on ollut tällä kaudella vahva kotonaan: yhdeksästä ottelusta ainoat pistemenetykset ovat kaksi tasapeliä.

HJK Klubi 04 on ollut hankala vastus kotikentällään Bolt Arenalla. Kuvassa viimeiset palopuheet ennen voitokasta VJS-kamppailua.

HJK Klubi 04 vs VJS 4–3 (1–1)

Täyden pistesaaliin myötä nollanelonen on tasaisessa sarjassa nyt neljäntenä kolme pistettä kärjessä olevaa Porin Jazzia jäljessä. Sunnuntain peli itsessään oli erikoinen. Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen, mutta toisen puoliajan lopussa nähtiin hurja maali-iloittelu. Viimeisten reilun 25 minuutin aikana verkot heiluivat yhteensä viisi kertaa.

Lopussa nähtiin vielä EIF:stä HJK:hon siirtyneen Oliver Petterssonin ja Oscar Häggsrömin ikävä yhteentörmäys, joka johti Häggströmin loukkaantumiseen. Kun nollanelonen oli jo tehnyt kaikki vaihtonsa, joukkue joutui pelaamaan viimeiset minuutit vajaalla. Kotijoukkue kuitenkin selvitti alivoimatilanteen kunnialla. HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutisen mukaan tällaisten vaiheiden jälkeen myös lopputuloksen merkitys korostuu.

– Oli äärettömän tärkeää, että saimme tästä pelistä voiton. Vaikka parannettavaakin oli paljon, teimme hienoja maaleja. Iso ilonaihe oli myös saada Kovaqi takaisin terveiden kirjoihin. Lisäksi oli hieno nähdä uusi vahvistus Oliver Pettersson kentällä. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan nousujohteista loppukautta.

Nollanelosen kokoonpano sai tosiaan puolustuspäähän tervetulleita vahvistuksia. Pitkästä loukkaantumisesta toipunut toppari Gentrit Kovaqi teki paluun kentälle. Lisäksi viikolla Tammisaaren Töölöön vaihtanut nuorten maajoukkuetoppari Oliver Pettersson puki ensimmäisen kerran HJK-paidan päällensä. HJK:n miesten europelien vuoksi poissa reservijoukkueen peleistä ollut maalivahti Matias Niemelä teki myös paluun maalipuiden väliin.

Kotijoukkue aloitti vahvasti, ja johto-osuma tuli jo 21. minuutilla. Nollanelosella oli pitkä pallonhallinta, jonka lopuksi pallo pelattiin hallitusti oikeaan laitaan. Erikson Carlos antoi sivurajan tuntumasta oivaltavan syötön boksin sisään juosseelle Aaro Toivoselle, joka pääsi nokikkain VJS-vahti Toni Korkiakosken kanssa. Toivonen syötti pallon pienestä kulmasta maata pitkin keskelle, josta ylös noussut laitapakki Oscar Häggström sijoitti varmasti tyhjään maaliin.

Oscar Häggströmin VJS-ottelu oli tapahtumarikas: avausmaali ja loukkaantuminen ottelun loppuhetkillä.

Klubilaiset eivät saaneet nauttia johtoasemastaan pitkään. Vantaalaiset saivat kulmapotkun vasemmalta kolme minuuttia myöhemmin, joka annettiin hyvällä kierteellä kohti HJK-maalia. Peliväline kaartui maalivahdinalueen sisälle, mutta Klubin puolustus ei ehtinyt palloon ensimmäisenä, vaan VJS-hyökkääjä Aaro Nyholmilla oli helppo työ puskea pallo lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Ensimmäisen puoliajan loppu mentiin vahvasti kotijoukkueen hallinnassa. Siitä huolimatta lisämaaleja ei enää nähty, joten tauolle mentiin 1–1-lukemissa.

Päävalmentaja Nuutinen vaihtoi tauolla Gentrit Kovaqin tilalle Oliver Petterssonin, ja kotijoukkue jatkoi siitä mihin jäi halliten toisen puoliajan ensimmäistä 20-minuuttista melko selvästi. Erikoista johto-osumaa saatiin kuitenkin odottaa 68. minuutille.

Klubilla oli taas pitkä pallonhallinta, jonka aikana peliväline pelattiin oikeaan laitaan Erikson Carlosille. Brasilialainen leikkasi sisään ja pelasi poikkisyötön rangaistusalueen kaarelle David Ezehille. Suomen U17-maajoukkuepelaaja antoi nätin seinäsyötön takaisin boksin sisään liikkuneelle Erikson Carlosille.

VJS-puolustus ehti kuitenkin katkaisemaan syötön. Pallo kuitenkin jäi pomppimaan rangaistusalueen keskelle, josta erinomaisesti tilannetta seurannut Ezeh liukui pallon kauniisti takakulmaan. Osuma oli nuorelle hyökkääjälle kauden Kakkosessa kolmas.

71. minuutilla Nuutinen korvasi keskikentällä Altti Hellemaan Liam Möllerillä ja kärjessä David Ezehin Ville Vuorisella. Pari minuuttia myöhemmin Nuutinen laittoi vielä Daniel Rökmanin kentälle Erikson Carlosin tilalle. Pian kotijoukkue siirtyikin jo kahden maalin johtoon.

Tilanne aukesi jälleen oikealta laidalta. Ylösnoussut puolustaja Kailash Bhandari löysi poikkisyötöllään Aaro Toivosen keskeltä parikymmentä metriä VJS-maalista. Keskikentän ikiliikkujan otti yhden kosketuksen ja laukoi rangaistusalueen kaarelta pelivälineen kauniisti takakulmaan.

Vantaalaiset eivät antaneet periksi: reilut viisi minuuttia myöhemmin syntynyt kavennusmaali oli kuin kopio joukkueen ensimmäisestä osumasta. Tällä kertaa oikealta annettu kulmapotku leijaili taas kotijoukkueen maalivahdinalueen sisälle. VJS:n pelaajista ensimmäisenä palloon ehti Endrit Mehmeti, joka puski kavennuksen varmasti maaliin. Nuutinen teki viimeisen vaihtonsa VJS:n kavennusmaalin jälkeen, kun Benjamin Dahlström korvasi Ricardo Cardoson.

Maalitehtailu ei päättynyt tähänkään, sillä reilu minuutti myöhemmin oli taas Klubi 04:n vuoro. Hassun maalista teki se, että ennen maalilaukausta nollanelonen pelasi keskialoituksesta kahdeksan syöttöä ilman yhdenkään VJS-pelaajan kosketusta.

Peliväline pelattiin aloituksesta muutamalla syötöllä alas Matias Niemelälle, joka kiskaisi pitkän pallon VJS:n kenttäpuoliskolle. Pallo tippui Daniel Rökmanille, joka lähti kuljettamaan terävästi kohti vierasjoukkueen maalia. 18-vuotias laitahyökkääjä syötti pallon rangaistusalueen kaaren päältä oikealle boksin sisään leikanneelle Ville Vuoriselle, joka ohitti tyylikkäästi ensimmäisellä kosketuksellaan VJS-puolustajan. Toinen kosketus oli 17-vuotiaan vuorenvarma sijoitus takakulmaan.

EIF:stä HJK:n organisaatioon siirtynyt keskuspuolustaja Oliver Pettersson pelasi VJS:ää vastaan ensimmäisen ottelunsa Klubin paidassa.

Kotijoukkueella oli kahden maalin johto viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätymistä, ja ottelu vaikutti jo ratkenneen – näin ei kuitenkaan ollut. Lisäajan viidennellä minuutilla Oliver Pettersson ja Oscar Häggström törmäsivät keskialueella pallontavoittelutilanteessa vaarallisen näköisesti. Kaksikosta Häggström jäi makaamaan loukkaantuneena maahan. Päätuomari Amir Hajizadeh ei kuitenkaan katkaissut peliä.

Jatkotilanteessa HJK-pelaajien ympäröimä VJS:n Oskari Ojala pääsi laukomaan kuudentoista rajalta. Veto oli puolittain epäonnistunut, mutta livahti jotenkin Niemelän käsien kautta maaliin.

Häggström loukkaantui yhteentörmäyksessä niin pahasti, että joutui siirtymään sivuun. Koska Klubi oli tehnyt jo kaikki vaihtonsa, joukkue joutui pelaamaan loppuminuutit vajaalla. Aivan viime sekunneilla VJS sai vielä vaarallisen tilanteen Klubi-maalille, jonka seurauksena vieraat vaativat voimakkaasti rangaistuspotkua käsivirheen takia. Hajizadeh oli kuitenkin eri mieltä, ja näin tärkeät kolme pistettä jäivät kotijoukkueelle.

21´ 1-0 Oscar Häggström

24´ 1-1 Aaro Nyholm

68′ 2-1 David Ezeh

76′ 3-1 Aaro Toivonen

83´ 3-2 Endrit Mehmeti

85′ 4-2 Ville Vuorinen

90+5´ 4-3 Oskari Ojala

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Matias Niemelä – Oscar Häggström, Gentrit Kovaqi (46´ Oliver Petterson), Michael Boamah, Kailash Bhandari – Altti Hellemaa (71´ Liam Möller), Niilo Kujasalo (k,), Aaro Toivonen, Ricardo Cardoso (84´ Benjamin Dahlström), Erikson Carlos (73´ Daniel Rökman), David Ezeh (71´ Ville Vuorinen)

HJK Klubi 04 kohtaa seuraavaksi lauantaina 20. elokuuta klo 17.00 vieraissa Grankulla IFK:n.