HJK Klubi 04 kaksijakoiseen vierastasapeliin Porissa

Jo 0–2-tappiolla ollut Klubi 04 onnistui nousemaan FC Jazzin rinnalle ja ohi. Juhlat jäivät vierasottelussa kuitenkin lyhyeen.

Vaihdosta kentälle tulleet Kaius Hardén ja Aaro Toivonen olivat ottelussa suuressa roolissa muun muassa juonimalla 3–2-johtomaalin.

FC Jazz – HJK Klubi 04 3–3 (1–0)

HJK Klubi 04 matkusti lauantaina 18.6. Poriin vierasotteluun samalla, kun Veikkausliigajoukkue pelasi HJK:n 115-vuotissynttäriottelua Töölössä. Helppo vierasottelu ei ollut tiedossa, sillä kyseessä oli kauden ensimmäinen nurmipeli ja vastassa erityisesti hyökkäyspäässä vaarallinen FC Jazz.

Porilaisten riveissä pelasivat muun muassa kuudessa ottelussa seitsemän maalia tehnyt brasilialaisvahvistus Firmino sekä seitsemässä ottelussa viisi maalia tehnyt A-poikien SM-sarjan viime kauden maalikuningas Impton Söderlund

Pelin kuva oli selkeä: Klubi 04 pyrki hyökkäämään organisoidusti palloa halliten, kun Jazz taas hyökkäsi vastaan. Ensimmäinen maali syntyi ottelun 38. minuutilla. Jazzin romanialaisveskari Alexandru Iulian avasi pitkän pallon kohti HJK-toppareita. Klubin Taavi Arminen voitti pääpallon, mutta kakkospallo pomppi Jazzin keskikentälle. Sieltä pallo syötettiin nopeasti kohti vasenta kulmalippua pakkina pelanneelle Michael Faberille, jonka toisen kosketuksen matala keskitys löysi maalin edestä Firminon, joka pääsi tuulettamaan jo kauden kahdeksatta maaliaan.

– Menetimme liikaa palloja sellaisissa paikoissa, mistä Jazz pääsi aloittamaan useita vaarallisia vastahyökkäyksiä – ja oli meidän tasapainossammekin tekemistä. Jazz johti ensimmäisen puoliajan jälkeen suhteellisen ansaitusti, vaikka oli meilläkin omat paikkamme ja ajoittain hyökkäsimme ihan mallikkaasti, HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen tiivistää ensimmäisen puoliajan.

Toiselle puoliajalle saatiin Klubilaisittain shokkialku, kun vain 21 sekuntia puoliskon alkamisen jälkeen Jazz siirtyi 2–0-johtoon. Klubi 04 puolusti heikosti porilaisten aloituksen: Söderlund jatkoi päällään Jazz-puolustajan lähettämän pitkän pallon linjan taakse Firminolle, jonka laukaisuyrityksen jälkeen pallo pomppi Aleksi Ikoselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjiin.

Klubi 04 ei kuitenkaan lamaantunut. Nuutinen teki 64. minuutilla merkittäväksi osoittautuneen triplavaihdon, jolloin kentälle astelivat Aaro Toivonen, David Ezeh ja Kaius Hardén. Vain 20 minuuttia myöhemmin kaikkien kolmen nimi komeili maalisarakkeessa.

Ensimmäisenä maalin kolmikosta iski Toivonen, joka jatkoi taka-alueelta Erikson Carlosin kantapääsyötön maaliin 80. minuutilla. Tämän jälkeen Klubi 04 löi hurjan paineen Jazzin päähän ja tasoitti ottelun vain minuuttia myöhemmin. Asialla tällä kertaa Ezeh, joka tökkäsi Daniel Rökmanin oikealta tulleen matalan keskityksen vitosen rajalta maalin.

Kaius Hardén on tottunut tuulettamaan maaleja. Viime vuonna B-poikien SM-sarjassa syntyi 17 maalia.

HJK Klubi 04 kiri johtoon kulmapotkusta 85. minuutilla. Kulma annettiin lyhyenä jo maalin tehneelle Toivoselle, joka löysi boksin sisältä etualueelle liikkeen tehneen Hardénin. Ensimmäisellä kosketuksella haltuun, toisella sijoitus Jazz-maalin vasempaan alanurkkaan. Hurjaa kiriä juhlittiin koko HJK-joukkueen voimin vasemmalla kulmalipulla, kun myös vaihtopenkki liittyi mukaan tuuletuksiin.

– Teimme monta vaihtoa jo aikaisessa vaiheessa ja saimme niistä tosi paljon ekstraa, aivan kuten meidän kaltaisemme joukkueen kuuluukin saada. Peli alkoi kääntyä niiden johdosta enemmän ja enemmän meille. Olen ylpeä siitä, kuinka nousimme kahden maalin tappioasemasta 3–2-johtoon. Vaihtopelaajamme olivat isoissa rooleissa kaikissa maaleissamme. Pystyimme ottamaan toisella puoliajalla pelin kokonaan haltuumme, kertoo Nuutinen.

Hyvänolontunne oli kuitenkin liian aikainen. Porilaisten Rasmus Laaksonen tälläsi ottelun tasoihin vain minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Jazzin omalta puoliskolta annettu vapaapotku jäi pyörimään Klubin boksiin. Lisämaaleja ei enää nähty, ja 3–3-tasapelin jälkeen kentältä poistui kaksi pettynyttä joukkuetta.

– Loppuhetket johtoasemassa olivat myrkkyä meille. Olimme vaihtaneet aika paljon hyökkääviä pelaajia kentälle, emmekä pystyneet valitettavasti jäädyttämään peliä. Meillä on siinä erittäin paljon opittavaa.

Puolustuspelaaminen on aiheuttanut harmaita hiuksia HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutiselle.

– Ottelussa oli paljon hyviä asioita, mutta varsinkin päästetyt maalit jättivät aika paljon hampaankoloon. Pitää palata treenikentälle parantamaan noita asioita, jotta seuraavissa peleissä ei menisi omiin noin montaa, kuittaa Nuutinen.

Kauaa HJK Klubi 04 ei kerkeä harjoittelemaan, sillä se saa vielä ennen juhannusta vieraita Espoosta. Klubi 04 seuraava ottelu pelataan kotona Bolt Arenalla Espoon Palloseuraa vastaan torstaina 23.6. klo 18:30.

FC Jazz – HJK Klubi 04 3-3 (1-0)

38′ 1-0 Firmino
46′ 2-0 Aleksi Ikonen
80′ 2-1 Aaro Toivonen
81′ 2-2 David Ezeh
85′ 2-3 Kaius Hardén
89′ 3-3 Rasmus Laaksonen

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Alex Ramula – Kailash Bhandari (79′ Dylan Hayes), Michael Boamah, Taavi Arminen, Benjamin Dahlström (73′ Ville Vuorinen ) – Niilo Kujasalo, Altti Hellemaa (64′ Aaro Toivonen), Anton Aaltonen (64′ David Ezeh) – Ricardo Cardoso (64’ Kaius Hardén), Erikson Carlos, Daniel Rökman.

HJK Klubi 04:n seuraava peli on Bolt Arenalla torstaina 23. kesäkuuta klo 18.30 Espoon Palloseuraa vastaan.