HJK Klubi 04:lle kolmas peräkkäinen treenivoitto

Joukkuetta ottelussa johtanut valmentaja Aleksi Lalli kiitteli omiensa asennetta.

HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

EPS vs HJK Klubi 04 2–3

HJK Klubi 04:n nuori miehistö näytti luonnetta nousemalla kahden maalin tappioasemasta voittoon vierasottelussa Espoon Palloseuraa vastaan. Espoonlahden tekonurmella pelattu kamppailu päättyi lopulta Klubin 3–2-voittoon. Reservijoukkueen valmistautuminen alkavaan Kakkosen sarjakauteen on sujunut tuloksellisesti hyvin: EPS-kamppailu oli kolmas voitokas harjoitusottelu putkeen. Lisäksi ”nollanelonen” voitti vajaamittaisessa harjoituspelissä PPJ:n reilu viikko sitten.

Kahden alkavalla kaudella Kakkosen B-lohkossa pelaavan joukkueen harjoitusottelu oli vauhdikas ja tapahtumarikas: Ottelu oli alkuvihellyksestä saakka räväkkä, eikä tunnustelua nähty. Klubi nappasi tuttuun tapaan pallonhallinnan itselleen, ja kotijoukkue EPS pyrki häiritsemään vierasjoukkueen pelinrakentelua aggressiivisella prässillään.

Ottelun ensimmäinen selkeä maalipaikka syntyi 14. minuutilla EPS:n maalille: Klubin laitahyökkääjä Daniel Rökman pelasi matalan keskityksen boksiin, mutta David Ezeh ei onnistunut jatkamaan palloa maaliin.

EPS puolestaan sai ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa, kun ottelu oli edennyt 25. peliminuutille: espoolaiset riistivät pallon keskialueella ja pelasivat sen nopeasti Klubin rangaistusalueen tuntumaan Valter Salavuolle. EPS-pelaaja pomputteli jalkansa vapaaksi ja laukoi upean volleyn ohi voimattoman Matias Niemelän.

Kotijoukkue siirtyi viitisen minuuttia myöhemmin kahden maalin karkumatkalle, kun espoolaiset saivat hyvästä paikasta vapaapotkun. EPS-toppari Abdirisaq Hussein tykitti pallon noin 25 metristä komeasti etuyläkulmaan.

HJK Klubi 04 ei lamaantunut kahdesta nopeasta takaiskusta vaan sai pikemminkin lisää virtaa tappioasemastaan. Vierasjoukkueen kavennusmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa: 35. minuutilla Ezeh puski hyvän keskityksen EPS-maalin ylärimaan, ja Rökman siirsi paluupallon varmasti verkon perukoille.

Nälkäinen vierasjoukkue tasoitti ottelun muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä, kun vahvan harjoituskauden pelannut Ricardo Cardoso eteni röyhkeästi boksiin. Laitahyökkääjä pelasi päätyrajan tuntumasta pallon maalinedustalle Ezehille, jolla oli helppo työ viimeistellä Klubin tasoitus.

Klubi onnistui luomaan vielä ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä oivallisen tilanteen, mutta Rökmanin terävä laukaus suuntautui EPS-maalin ylärimaan.

HJK Klubi 04:ää tässä ottelussa luotsannut Aleksi Lalli teki tauon aikana kolme vaihtoa: Aleksi Partanen tuli Niemelän tilalle tolppien väliin, varoituksen saanut toppari Haruna Abubakar teki tilaa Michael Boamahille ja Kaius Hardén otti Aaro Toivosen paikan keskikentällä.

Klubi hallitsi toista puoliaikaa edellistä vahvemmin, mutta EPS:n nopeat vastahyökkäykset loivat alati uhkaa nollanelosen puolustukselle. Espoolaiset eivät kuitenkaan saaneet luotua erityisen vaarallisia paikkoja Klubin maalille, ja Partanen koppasi kauempaa tulleet laukaukset helposti.

Klubi teki viimeiset vaihtonsa 68. minuutilla, kun Luigi Morães korvasi kärjessä Ezehin ja tauolla pois vaihdettu Toivonen palasi kentälle korvaten Anton Aaltosen keskikentällä.

Toinen puoliaika eteni pitkälle tasatilanteessa, eikä kumpikaan joukkue onnistunut toisen jakson ensimmäisen puolituntisen aikana luomaan todellisia maalipaikkoja. Klubin siihen asti paras tilanne syntyi 76. minuutilla, kun EPS:n maalivahti onnistui viime hetkellä venyttämään kätensä Cardoson laukauksen eteen.

Joukkueet eivät tyytyneet tasatilanteeseen, vaan molemmat hakivat voittomaalia aktiivisesti. Ottelun viides maali nähtiin lopulta 86. minuutilla, kun Morães pelasi Cardoson vapaaksi vasemmalla laidalla. Laitahyökkääjä eteni päättäväisesti EPS:n boksiin eikä erehtynyt toistamiseen: pallo varmasti ohi EPS-maalivahdin.

Kotijoukkue EPS haki vimmatusti tasoitusta ottelun viimeisillä minuuteilla ja saikin luotua pari vaarallista tilannetta HJK:n maalille. Espoolaisten riskialtis hyökkääminen avasi myös Rökmanille avopaikan, mutta lisämaaleja kummassakaan päässä ei enää nähty.

Loppunumerot 2–3 olivat kenttätapahtumiin nähden oikeutetut: Klubi hallitsi ottelua ja loi jonkin verran enemmän maalipaikkoja, vaikka lopussa EPS olikin lähellä tasoitusta. Valmentaja Lallin mukaan värikäs ottelu palveli hyvin nollanelosen kauteen valmistautumista.

– Vaihteleva ottelu, jossa molemmilla oli omat hetkensä. EPS oli aggressiivinen ja suoraviivainen joukkue, joka pyrki maalintekotilanteissa nopeisiin ratkaisuihin. He pelasivat myös paljon pitkiä palloja, joiden seurauksena varsinkin keskikenttäpelaajamme joutuivat usein 1v1-kakkospallokamppailuihin. Pelissä nähtiin myös paljon transitiotilanteita molempiin suuntiin.

Lalli näki harjoituskauden ottelulle tyypillisesti sekä hyviä että huonoja asioita joukkueensa pelaamisessa.

– Jos lähdetään parannettavista asioista, niin meidän olisi pitänyt pystyä pitämään parempaa huolta pallosta. Näin olisimme saaneet samalla useampia pidempiä hyökkäyksiä. Myönteisistä asioista merkittävin oli ehdottomasti tiukka asenteemme – kahden maalin tappioasemassa ei ollut mitään merkkejä antautumismielialasta. Siitä pelaajille iso kiitos. Yksittäisistä pelaajista voi nostaa Ricardo Cardoson, joka pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä meillä.

HJK Klubi 04:n seuraava harjoitusottelu on lauantaina 19. maaliskuuta klo 19.30 Bolt Arenalla GrIFK:ta vastaan. Otteluun on vapaa pääsy.

EPS vs HJK Klubi 04 2–3 (2–2)

25′ Valter Salavuo 1–0
29′ Abdirisaq Hussein 2–0
35′ Daniel Rökman 2–1
42′ David Ezeh 2–2
86′ Ricardo Cardoso 2–3

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Matias Niemelä (45. Aleksi Partanen) – Ville Vuorinen, Taavi Arminen, Haruna Abubakar (45. Michael Boamah), Oscar Häggström – Aaro Toivonen (45. Kaius Hardén), Anton Aaltonen (68. Aaro Toivonen), Niilo Kujasalo – Ricardo Cardoso, David Ezeh (68. Luigi Morães), Daniel Rökman

Teksti: Juha Valla