HJK Klubi 04:n kuukausikatsaus: Vahva alkukausi – ”Meillä on kivaa kentällä”

Nollanelonen on Ykkösen sarjataulukossa toisena, häviämättä vielä peliäkään.

HJK Klubi 04 on aloittanut kauden mainiosti niin pelillisesti, kuin tulostenkin valossa. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen joukkue majailee Ykkösen sarjataulukossa toisena voitettuaan viisi peliä ja pelattuaan kolme tasapeliä. Voittoja Klubi 04 on rohmunnut FC Jazzista, KuPS Akatemiasta, RoPS:sta, VIFK:sta sekä JJK:sta. Tasapelit tulivat tiukoissa otteluissa OLS:a, EPS:a ja Atlantista vastaan.

– Pelaaminen on hyvässä vaiheessa tällä hetkellä. Saamme tosi monesta pelin virrasta sen näköistä, mitä haluamme. Pääsemme tosi paljon vastustajan boksiin ja pystytään keskittämään, kertoo HJK Klubi 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli.

– Asioita, joita meidän pitää hyökkäyspelaamisen osalta parantaa, on boksiin pääsemisen jälkeen parempien maalipaikkojen luominen. Usein boksit, joihin pääsemme ovat aika ruuhkaisia, koska vastustajat puolustavat matalalta tiiviisti omaa maaliaan. Meidän täytyy niissä hetkissä löytää pienillä siirroilla vapaat tilat, joista laukoa ykkösellä, Lalli toteaa.

17 tehtyä maalia ja vain 3 päästettyä kertoo siitä, että Klubi on ollut tehokas kentän molemmissa päissä. Vain Jazz on tehnyt sarjassa yhtä monta maalia kuin Klubi 04 ja vastaavasti Atlantis on ainoana onnistunut pitämään maalinsa yhtä puhtaana kuin Klubi.

– Puolustuspeli on ollut erittäin solidia, niin korkea prässi, kuin blokissa puolustaminen. Kaikki vaiheet ovat toimineet kyllä tosi hyvin. Varsinkin hetket, kun olemme joutuneet juoksemaan alaspäin vastustajan voitettua meidän prässimme. Niissä hetkissä olemme olleet puolustuksellisesti tosi hyviä, mistä kertoo vähäinen päästettyjen maalien määrä, Lalli sanoo.

Uuden Ykkösen (kolmanneksi korkein sarjataso) muodostaa 12 joukkuetta ympäri suomea. Pitkän matkan reissupelejä onkin jo alkukauden aikana koettu, mainittakoon esimerkiksi onnistuneet vierasreissut Vaasassa ja Rovaniemellä. Neljännellä kierroksella RoPS kaatui Napapiirillä lukemin 1–0 ja kuudennella kierroksella Klubi 04 nuiji VIFK:n Pohjanmaalla peräti 5-0.

Alex Ramula on pelannut alkukaudella viisi nollapeliä.

Joukkueen vahvan alkukauden voi pelillisten onnistumisien lisäksi selittää myös yhtenäisellä ja hyvällä joukkuehengellä. Ilmapiiri joukkueessa on tällä hetkellä erinomainen ja pelaajilla on hauskaa keskenään. Hyvä ilmapiiri kulkee tulosten kanssa välillä myös käsi kädessä. Hyvä ilmapiiri edesauttaa hyvien peliesitysten saavuttamista, mutta hyvät peliesitykset myös ruokkivat osaltaan hyvän ilmapiirin ja yhtenäisen joukkuehengen muodostumista.

– Tällä hetkellä tuntuu, että pelaajilla on kivaa keskenään ja meillä on kivaa kentällä. Kaikki pelaajat ovat tosi sitoutuneita niin joukkueen tavoitteisiin, kuin heidän omiin uratavoitteisiinsa. Lisäksi työskentelyilmapiiri ja keskittyminen päivittäiseen työskentelyyn ovat todella korkealla, mihin pitää olla erittäin tyytyväinen, Aleksi Lalli hehkuttaa.

Pyry Mentu (oik.) one palnnut vahvan alkukauden. Vasemmalla Eemil Toivonen.

Yksi joukkueen alkukauden onnistujista on ollut keskikenttäpelaaja Pyry Mentu, joka on yhtä ottelua lukuunottamatta pelannut täydet ysikymppiset kaikissa Klubin Ykkösen matseissa. Mentu on varsin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ja siihen että, joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua. Omat peliesitykset ovat myös keränneet kiitosta, ja HJK:n oma kasvatti onkin tyytyväinen valmennukselta saadusta luotosta.

– On mennyt hyvin, olen saanut pelata paljon. Atlantista vastaan tuli ensimmäinen maali pariin vuoteen, mikä oli myös hauskaa, sanoo Pyry Mentu.

– Ilmapiiri joukkueessa on hyvä. Harjoitukset ovat menneet nappiin, ja pelit olleet hyviä. Joukkueessa on ilman muuta hauska fiilis, Mentu jatkaa.

Ilmapiiri joukkueessa on erinomainen.

Klubi 04 kohtaa keskiviikkoiltana Bolt Arenalla PK Keski-Uusimaan ja sunnuntaina niin ikään kotiottelussa sarjakärki KPV:n. Molemmista otteluista odotetaan viihdyttäviä kohtaamisia. Keskiviikon vastustaja PK Keski-Uusimaa on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, ja vastaavasti sunnuntaina pelataan sarjan kärkikamppailu, kun loistavan alkukauden pelannut KPV matkaa Töölöön.

– Hieno päästä pelaamaan vielä otteluputken loppuun kaksi kotimatsia ja tietysti kärkimatsi KPV:tä vastaan. Sen jälkeen jäädäänkin ansaitulle maajoukkuetauolle. Osa pelaajista lähtee maajoukkueen mukaan ja osa saa hetken huilia, 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli kertoo.

Liput HJK Klubi 04:n kotipeleihin tästä linkistä.

HJK Klubi 04 on aloittanut kauden mainiosti niin pelillisesti, kuin tulostenkin valossa. Kuukausikatsauksessa äänessä päävalmentaja Aleksi Lalli sekä vahvan alkukauden pelannut Pyry Mentu.

Teksti: HJK:n viestinnän harjoittelija Vilho Bottas.