Klubilaisilla vahva edustus – U19-maajoukkue tasapeliin FC Interin kanssa

HJK:n alkukauden yllättäjä Miska Ylitolva kellotti täydet minuutit 1–1-tasapelissä.

Miska Ylitolva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Miska Ylitolva on esiintynyt pirteästi HJK:n edustusjoukkueen otteluissa.

Klubista hiljattain lainasopimuksella Ilveksen paitaan siirtynyt Kai Meriluoto iski Suomen ainoan maalin, kun U19-maajoukkue ja Veikkausliigan FC Inter päätyivät tasapeliin Eerikkilässä. 19-vuotias Meriluoto pelasi viime kaudella HJK Klubi 04:n riveissä mutta on esiintynyt muutamaan otteeseen edustusjoukkueenkin paidassa – viimeksi tammikuussa pelatussa harjoitusottelussa latvialaista RFS:ää vastaan.

Meriluoto puski lähietäisyydeltä ottelun avausmaalin, kun peli oli edennyt 24. minuutille. Suomi riisti pallon Interin rangaistusalueen sivustalla, ja FC Hongan Niilo Saarikivi tarjoili Meriluodolle nappikeskityksen. Klubilaisista avauskokoonpanossa olivat myös Miska Ylitolva sekä Daniel Rökman, jotka pelasivatkin koko ottelun. Maalintekijä Meriluoto vaihdettiin tauolla pois, ja HJK Klubi 04:n Anton Aaltonen tuli kentälle viimeisen vartin ajaksi.

Eerikkilässä käyty kamppailu kuului maajoukkueen viimeistelyleiriin ennen ensi kuun lopulla pelattavia EM-jatkokarsintoja. Suomi pääsee mittaamaan tasonsa todellisia huippumaita vastaan, kun Vantaalla ja Bolt Arenalla pelattavissa jatkokarsinnoissa U19-maajoukkue kohtaa Belgian, Italian ja Saksan.

Aiemmassa viimeistelyleirin ottelussa U19-maajoukkue kaatoi Ykkösessä pelaavan Pargas IF:n puhtaasti maalein 3–0. Keskiviikkona pelatussa kamppailussa HJK:n sopimuspelaajista kentällä olivat Meriluodon, Rökmanin ja Aaltosen lisäksi myös keskikenttäpelaaja Niilo Kujasalo sekä maalivahti Elmo Henriksson, joka pelaa alkavan liigakauden lainalla IFK Mariehamnissa. Ylitolva oli ensimmäisessä pelissä lepovuorossa. 

Teksti: Juha Valla