HJK Klubi 04:lle raskas tappio

Ykkösen kolmastoista kierros oli epäonninen ja sitä myötä tappiollinen kotijoukkue HJK Klubi 04:lle Joensuun JIPPOa vastaan. Karvas tappio Töölössä lukemin 0-1 pudotti kotijoukkueen sarjataulukon jumboksi.

HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs JIPPO 0-1

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Töölön Pallokentän nurmella, joka ei ollut aivan parhaassa kunnossa kovan käytön jäljiltä. Alusta ei kuitenkaan haitannut kotijoukkuetta vaan aiempien kauden kohtaamisten tapaan pallonhallinta saatiin melko pian ottelun alun jälkeen sinivalkoisille.

HJK Klubi 04 avasi kokoonpanolla maalissa Elmo Henriksson, puolustuslinja oikealta Kalle WalliusBubacar DjalóVäinö Vehkonen ja Marcelle Beuker. Keskialueella Didí GauchoChris James ja joukkueen kapteeni Saku Heiskanen sekä kärkikolmikkona Robbie AzodoKai Meriluoto ja Samuel Anini jr.

Koko ensimmäinen jakso aivan loppuhetkiä lukuun ottamatta oli kotijoukkueen selvää hallintaa sekä aiemmista otteluista selvästi aktiivisempaa maalintekotilanteisiin pyrkimistä. Tilanteisiin pyrittiin sekä syötöillä puolustuksen selustaan että kuljetuksilla rangaistusalueelle. Muutama maukas tilanne tarjoutuikin sekä Meriluodolle että Azodolle, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää ja maalitili jäi avaamatta.

Toinen jakso eteni samaan tapaan, pallonhallinta kotijoukkueella ja Jippo haki ratkaisua suoraviivaisemmin pelaten sekä erikoistilanteisiin panostaen. Ja kuin tyhjästä noin 15 minuuttia ennen täyttä aikaa syntyi hyökkäysalueen sivurajaheitosta tilanne kotijoukkueen maalin takatolpalle ja sieltä lähtenyt laukaus kimmahti klubipuolustajan jalasta maaliin.

Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan haki tasoitusta raivokkaasti. Muutama erinomainen tilanne saatiin luotua, mutta tällä kertaa ei vaan pomppinut sisään. Näin lopputulokseksi kotitappio 0-1 ja sen myötä sekä muiden kierroksen tulosten aikaansaannoksena valui kotijoukkue sarjan hännille.

– Tulee vähän rikkinäistä levyä, mutta tappiosta huolimatta joukkue pelasi mielestäni kokonaisuutena ihan hyvän pelin, kommentoi päävalmentaja Mika Väyrynen.

– Tulos maistuu totta kai erittäin suolaiselta, mutta isossa kuvassa jos miettii esim. edellistä MP-ottelua niin pelimme oli parempaa lähes kaikilla osa-alueilla. Kenttäolosuhteet pakottivat meidän vähän yksinkertaistamaan avaamistamme, ja pelistä tulikin  enemmän kakkospallosta kamppailua mitä haluaisimme, mutta joukkue selviytyi siinäkin melko hyvin. Toki on myös erittäin selkeää, että laadukkaidenkin maalintekopaikkojen hyödyntäminen on ollut meille vaikeaa.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran Pihlajamäessä maanantaina 2.8. PK-35:n vieraana.

HJK Klubi 04 vs JIPPO 1-0 (0-0)

73′ Tykkyläinen 0-1