HJK kohtaa sunnuntaina FC Hongan

Taistelu Veikkausliigan kärkipaikasta jatkuu kiivaana viikonloppuna. Honka vs HJK pelataan sunnuntaina klo 13 Tapiolan urheilupuistossa.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Lucas Lingman

Klubilla on alla viime kierrokselta 2-1 vierasvoitto Ilveksestä, kun taas espoolaiset kukistivat sarjajumbo RoPS:in myös vieraissa 3-1. Molemmilla on myös viime kierroksilta kirvelevä tappio samalle joukkueelle: HJK hävisi Helsingin derbyn HIFK:lle reilu viikko sitten runsasmaalisessa kamppailussa 3-4, ja viikkoa aiemmin tähtirinnat kukistivat Hongan Tapiolassa yhden maalin ottelussa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Bolt Arenalla elokuun puolivälissä päättyi 1-1 pistejakoon. Tuota kamppailua leimasi HJK-vahti Antonio Regueron huolimaton avaus, jonka seurauksena FC Hongan Jean Dongoulla oli helppo tehtävä viimeistellä johto-osuma tyhjään maaliin. Klubin tasoitusmaalin viimeisteli toppari Miro Tenho hienolla puskulla Lucas Lingmanin keskityksestä.

HJK johtaa 15 kierroksen jälkeen sarjaa 33 pisteellä. Tosin eilen Eurooppa-liigan karsinnoissa hienosti Slovan Bratislavan kukistanut KuPS on yhden ottelun vähemmän pelanneena vain kahden pisteen päässä. FC Honka on myös pelannut vasta 14 peliä ja on 25 pisteellään neljäntenä. Vaikka espoolaisten neljästä viimeisestä pelistä yksikään ei ole päättynyt tasan, joukkue jakaa 7 tasapelillään edelleen sarjan kärkipaikan pistejakojen määrässä yhdessä FC Lahden kanssa. FC Honka on viime kierroksilla onnistunut maalinteossa alkukautta paremmin. Silti joukkueen kivijalka on edelleen pitävä puolustus: 9 päästettyä maalia on selvästi vähiten koko sarjassa.

Espoolaisilla on ollut peleissään kohtuullisen selkeä permanentti: 13 pelaajalla on enemmän kuin 10 peliä vyöllään tämän kauden sarjassa. Hyökkääjä Borjas Martin, keskikenttäpelaajat Javi Hervas ja Lucas Kaufmann sekä puolustaja Jerry Voutilainen ovat pelanneet kaikissa 14 ottelussa. Maalinteon suhteen Honka on ollut ehkä liikaakin yhden pelaajan, 7 osumaa viimeistelleen Jean Dongoun, varassa. Martin, Kaufmann, Nasiru Banahene sekä ex-HJK-pelaaja Macoumba Kandji ovat kaikki tehneet kaksi maalia.

Honka vs HJK 
Su 20.9.2020 klo 13:00
Tapiolan urheilupuisto, Espoo

Katso suora lähetys Ruudusta »