HJK matkaa VPS:n vieraaksi sunnuntain Veikkausliigakierroksella

VPS on yksi neljästä joukkueesta, jotka ovat kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan voittaneet, jääneet tasuriin ja joutuneet häviämään. Avausottelussa VPS ja Haka jakoivat pisteet Valkeakoskella, toisella kierroksella VPS nousi ensimmäisen jakson tasapelitilanteesta voittoon TPS:aa vastaan kotonaan ja viime kierroksella se koki tappion KuPS:lle, vaikka johti ottelua puoliajalla.
HJK sen sijaan on näyttänyt selviä piristymisen merkkejä avauskierroksen jälkeen. Kahdesta edellisestä ottelustaan joukkue on napannut kotikentällään komeat voitot. Ensin taipui KuPS 4-1 ja pari päivää myöhemmin Inter 1-0 gambialaistaituri Dawda Bah’n komealla puskulla.
Kummassakin edellisessä ottelussa HJK oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja sai kehuja myös vastaustajan valmentajilta. HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen on ollut peli peliltä tyytyväisempi, mutta korostanut jatkuvasti tarkkuutta ja keskittyneisyyttä.
– Jätkien asenne on ollut loistava näissä otteluissa, mutta pientä epätasaisuutta on ollut, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, vaikkakin hieman eri aikoihin. KuPS-ottelussa hyökkäys oli tehokas, mutta puolustuksessa hieman nukahdeltiin, Inter-ottelussa puolustussuuntaan pelasimme todella hyvin, mutta lukuisista maalipaikoistamme saimme iskettyä vain yhden, Antti Muurinen analysoi.
Tulevassa ottelussa Muurinen haluaa nähdä joukkueeltaan tasapainoisen esityksen. Ainakin valmistautuminen on ollut jälleen hyvää. Joukkue on päässyt harjoittelemaan pääosin terveenä ja erinomaisessa kunnossa jo nyt olevalla Pallokentän nurmella.
Muurinen näkee, että tulevassa ottelussa kohtaavat kaksi vahvasti hyökkäysvoittoista joukkuetta. VPS:n Antonio Inutile ja Aleksandr Kokko ovat paitsi juoksuvoimaisia myös fyysisiä. HJK:n hyökkäysosasto puolestaan on löytämässä virettään, mutta varsinkin Inter-ottelun tuhlailu ei saa jatkua, mikäli vieraspisteet halutaan ottaa Helsinkiin.