HJK menetti johtonsa ja pisteet Liigacupin avauksessa

IFK Mariehamn käytti paikkansa tehokkaammin ja nappasi Talin hallista 3–2-vierasvoiton.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski viimeisteli kaksi maalia kilpailukauden avauksessa.

HJK vs IFK M 2–3

HJK aloitti Liigacupin avauspelinsä vahvalla hallinnalla. Hyökkäykset etenivät yksi toisensa jälkeen IFK Mariehamnin boksin tuntumaan, ja maalipaikkojakin joukkue sai luotua. Riku ja Roope Riskin yritykset jäivät kuitenkin vielä tuloksettomiksi, mutta 19. minuutilla helähti: IFK:n paha harhasyöttö päästi Roopen läpi, ja tällä kertaa vieraiden mainiosti pelannut maalivahti Fillion oli voimaton. Kylmänviileä viimeistely vasempaan alakulmaan ja 1–0.

Maalin jälkeen HJK hallitsi edelleen palloa, mutta maalipaikkoja ei enää syntynyt aivan alun tahtiin. IFK Mariehamn tyytyi yksittäisiin vastahyökkäyksiin jääden vailla todellisia paikkoja.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Joukkue juhlii Roope Riskin maalia.

36. minuutilla Klubin mainio prässi tuotti tulosta. Fabian Serrarens ryösti pallon ja vapautti Miska Ylitolvan etenemään laidasta kohti maalia. Mainion ottelun pelannut 17-vuotias löysi syötöllään Roope Riskin, joka sai viimeistellä illan toisensa tyhjiin.

Ottelu oli täysin Klubin hallinnassa, mutta IFK sai kuin saikin aikaan kavennuksen. Joakim Latosen laukaus löysi tiensä verkkoon 38. minuutilla – tosin maali meinasi mennä ohi jopa vihreäpaitaisten vaihtopenkillä; niin maltillisesti Latonen osumaansa tuuletti – tai pikemminkin jätti tuulettamatta.

Miska Ylitolva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Nuori Miska Ylitolva esiintyi jälleen edukseen oikean laidan wing-backina.

”Tehokkuus ei riittävällä tasolla”

Toisella jaksolla jatkettiin ensimmäisen tavoin: HJK loi erinomaisia maalipaikkoja, mutta niin David Browne, Roope Riski kuin Jair Silvakin hukkasivat mahdollisuutensa.

– Saimme luotua paljon maalipaikkoja ja palloa vastustajan boksiin. Peli olisi voinut olla ensimmäisen puoliajan jälkeen 4–0 tai 5–0. Oma tehokkuus ei ollut riittävällä tasolla, ja maaleja olisi pitänyt tehdä enemmän kuin kaksi, totesi päävalmentaja Toni Koskela.

Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Kapteenin nauhaa kantoi Liigacupin avauksessa toppari Miro Tenho.

Loppu etenikin hyvin kuluneen kliseen mukaisesti: kun omia paikkoja ei hyödynnä, vastustaja iskee. 82. minuutilla  pääsi tekopaikkaan rankkarialueen rajan tuntumasta ja viimeisteli vasempaan alakulmaan 2–2, tuulettaen Latosenkin maalin puolesta.

Klubin hallinta jatkui vielä tasoituksen jälkeenkin, mutta voittomaalin iskivät maarianhaminalaiset. Riku Sjöroos hiipi puolustuksen selustaan ja viimeisteli loppuluvut.

Joona Toivio - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Joona Toivio pelasi 75 minuuttia HJK:n puolustuksessa.

Molemmat joukkueet käyttivät kaikki seitsemän vaihtoa, mikä väistämättä vaikutti peliin.

– Toinen puoliaika oli paljon sekavampi. Balanssin kanssa on edelleen ongelmia, ja vastustaja saa liian paljon keskeltä vastahyökkäyksiä. Päästimme ottelussa kolme maalia, vaikka vastustaja kävi vain muutamia kertoja kenttäpuoliskollamme. Vastustaja oli tehokas ja maalit liian helppoja meidän näkökulmastamme, Koskela tiivisti.

Jukka Raitala - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jukka Raitala teki ensiesiintymisen HJK:n paidassa paluunsa jälkeen.

HJK:sta tämän kauden ensimmäiset minuuttinsa kirjautti Jukka Raitala. Yli kymmenen vuoden ulkomaankierrokseltaan Klubiin palannut Raitala luuti runsaan tunnin osana topparikolmikkoa.

HJK on kulkenut  kohti uutta kautta viime viikot vakiotahdilla: harjoitukset maanantaista perjantaihin, ja lauantaina kentälle nähdään, mitä on viikon aikana opittu.

– Erilainen ensi viikko tiedossa, kun jo perjantaina on peli Virossa (Nõmme Kaljua vastaan). Kuten tulostaulu näyttää, työmaata riittää. Saatiin paljon paikkoja, mutta niin kauan kun ne eivät realisoidu, pitää hinkata lisää maalintekoa, valottaa Koskela ensi viikon ohjelmaa.

Liigacupissa Klubin seuraava koitos on Stadin Derby Helsingin IFK:ta vastaan keskiviikkona 16.2. kello 13.00 Jätkäsaaren hallissa.