HJK murskasi Jaron 6-0 – Mestaruus pisteen päässä

HJK nappasi 27. kierroksen ottelustaan makeaakin makeamman voiton Pietarsaaren Jarosta, kun hallitseva mestari pöllytti vierailijoita peräti 6-0.

Ja millä tavalla.

Ensimmäinen jakso edettiin kohtalaisen tasaisissa merkeissä, vaikka HJK menikin ottelussa johtoon 19. minuutin kohdalla. Erfan Zeneli laukoi kovaa ja hyökkääjä Akseli Pelvas oli tarkkana paluupallossa.

Toisella jaksolla alkoivat maalijuhlat käytännössä ylivoimaisella pelillä. Pallo liikkui jakson alusta saakka sulavasti ja joukkue näytti, mihin sen koko kauden menestys on perustunut.

Aggressiivinen prässi tuotti tulosta 53. minuutilla, kun Cheyne Fowler pääsi pallonriistoon 30 metrissä. Napakka nosto suoraan vastapalloon ylitti Jaro-maalivahti Jesse Östin.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Hakanpään pusku kulmasta ajautui maalin eteen Pelvakselle, joka ohjasi pallon kantapäällään verkkoon.

Toiset kahdeksan minuuttia ja HJK iski jo neljännen maalinsa. Erinomaisen pelin pelannut Mikko Sumusalo keskitti tarkasti ja Berat Sadik puski pallon vasempaan alakulmaan.

73. minuutilla tullut viides osuma oli Alex Ringin käsialaa ja viimeinen 6-0 -maali puolestaan HJK:n kesän hankinnan Joel Perovuon uran ensimmäinen HJK-paidassa. Kumpikin keskikenttäpelaajista kruunasi loistavan ottelunsa maaleihin.

HJK nousi voitolla 18 pisteeseen ennen Interiä, kun 18 pistettä on Liigassa vielä jaossa. Lopullista ratkaisua HJK pääsee hakemaan jo tulevana sunnuntaina kun se hakee vieraspisteitä Maarianhaminan IFK:n vieraana.

Voitolla tai tasapelillä HJK olisi kolmannen perättäisen kerran mestari, tappoilla ratkaisu siirtyisi taas eteenpäin.

HJK-FF Jaro 6-0(1-0)