HJK nousi 3-3 -tasapeliin – Pohjanpalo kahden maalin mies

Tuulisissa olosuhteissa pelattu harjoitusottelu sai lentävän alun, kun HJK siirtyi johtoon vain 11 minuutin pelin jälkeen.

Hyökkäys oli komea. Joel Pohjanpalo löysi Akseli Pelvaksen, joka nousi komeasti rangaistusalueelle ja antoi komean syötön HJK:n testipelaaja Sherif Ashrafille, joka puolestaan pääsi vastakkain maalivahdin kanssa. Tarkka viimeistely vei helsinkiläiset johtoon.

Mutta tasoitus tuli vain pari minuuttia johtomaalista. Alchevski sai kulman, jossa HJK:n miesvartiointi petti ja ukrainalaispelaaja pääsi puskemaan vapaasti takatolpalta pallon maaliin.

Takaisku tuli vielä toistamiseen juuri ennen taukoa. Alchevski pääsi HJK:n rangaistusalueen sisälle, jossa tapahtuneesta kontaktista tuomari näytti palloa pilkulle. Hyvin pilkussa mukana ollut Saku-Pekka Sahlgren joutui taipumaan.

• Käsikirjoitus oli sellainen, että ukrainalaiset olivat hallitsevia ensimmäisellä jaksolla, me toisella. Myös olosuhteet tukivat tätä, sillä he pelasivat vahvaan myötätuleen ensimmäisellä jaksolla ja me toisella jaksolla, kertoo päävalmentaja Antti Muurinen.

Peli oli myös kuuma kauttaaltaan. Tilanteisiin mentiin kentällä kovaa, mikä teki pelin myös rikkonaiseksi. Varoituksia ja vapaapotkuja jaeltiin rutkasti.

- Aikamoista sotaahan se oli. Leirin ehkä kiihkein peli.

Mutta takaa-ajoasemasta toiselle jaksolle lähtenyt HJK otti pelin hallinnan lähes heti tauon jälkeen, vaikka Alchevski pääsikin iskemään vielä 1-3 -maalin juuri toisen jakson alkajaisiksi.

Sen jälkeen alkoi HJK:n nousu. Kurssin muutokseen vaikutti osaltaan lukuisat vaihdot, joilla peliin tuli lisää energiaa.

Kun peliä oli pelattu 62. minuuttia, kavensi HJK tilanteen 2-3:een. Erfan Zeneli ja Demba Savage pelasivat hyökkäyspäässä loistavasti yhteen ja Savage vapautti Pohjanpalon läpiajoon. Jolle ei paikasta erehtynyt vaan viimeisteli kylmänviileästi.

Palkinto hyvästä toisesta jaksosta tuli aivan pelin loppuhetkillä. Ylivoimalla pelin lopun pelannut HJK käynnisti hyvän hyökkäyksen, jonka Berat Sadik jatkoi ovelasti Pohjanpalolle, joka pääsi jälleen yksin läpi. Taaskaan hän ei erehtynyt, vaan laittoi pallon pussiin.

Kuuma peli päättyi siis tasalukemiin 3-3.

– Saimme hyvän pelin vielä leirin loppuun, vaikka jalat alkoivat jätkillä jo vähän painaa. Ukrainalaiset olivat nopeita ja taitavia, minkä takia ottelu palveli hyvin tarkoitustaan.

HJK:n leiri päättyy huomenna perjantaina. Joukkue suuntaa Istanbuliin jo aikaisin aamulla ja lentää kotiin illaksi. Pitkään ei joukkue pääse huilaamaan, sillä Liigacupin ottelu on luvassa jo ensi viikon keskiviikkona. Vastustaja selviää viikonloppuna, mutta alkamisaika on jo selvillä: klo 16.00. Ja paikkana on Sonera Stadium.