HJK nuiji 5-1 -lukemat keskiviikon RoPS-kohtaamisessa

HJK kohtasi Rovaniemen Palloseuran keskiviikkoiltana Töölön jalkapallostadionilla. Isännät veivät ottelua alkuminuuteista lähtien, mutta maalijuhlat alkoivat vasta toisella puoliajalla. Ottelu merkitsi Aki Riihilahdelle, Rami Hakanpäälle ja Teemu Pukille paluuta avauskokoonpanoon, sekä nuorelle Saku-Pekka Sahlgrenille liigadebyyttiä HJK:n maalilla.
Ensimmäinen puoliajalla Sonera Stadiumin yleisö sai nauttia vauhdikkaasta ja melko tapahtumarikkaasta jalkapallosta. HJK hallitsi pallollista peliä ja sai luotua useita hyviä tilanteita, muttei pystynyt viemään palloa maaliin asti. RoPS iski terävästi vastahyökkäyksillä ja ottelussa mentiin ajoittain kentän päädystä toiseen. Maaleja avauspuolikkaalla ei kuitenkaan nähty lukuisista tilanteista huolimatta.
Toisen puoliajan neljännälle minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Erfan Zeneli sai pallon hyökkäyskolmannekselle oikeassa laidassa. Zeneli antoi syötön Teemu Pukille, joka harhautti RoPS-puolustajan ja syötti pallon maalin eteen. Pallo löysi Sebastian Sorsan, joka sijoitti pallon noin kahdesta metristä varmasti maaliin.
Toista maalia odoteltiin vajaat kaksikymmentä minuuttia. HJK sai vapaapotkun RoPS-päädyssä vasemman kulmalipun tuntumassa. Sebastian Mannström syötti nopeasti maata pitkin Dawda Bah’lle, joka sijoitti pallon maalin takanurkkaan reilun kahdenkymmenen metrin etäisyydeltä.
Kolme minuuttia edellisestä tilanteesta Dawda Bah oli jälleen mukana maalinteossa. Bah antoi upean läpisyötön keskialueelta Teemu Pukille, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Pukki katsoi rauhassa tilanteen loppuun ja antoi maalivahdin mennä maihin, ennen kuin sijoitti pallon maalin vasempaan alakulmaan.
Maalitehtailu jatkui 77. peliminuutilla. Erinomaisen ottelun pelannut Teemu Pukki pääsi keskittämään vasemmalta laidalta maalille. RoPS:n puolustaja haparoi rangaistuspilkun kohdilla ja Berat Sadik sai pallon kuin lahjana. Sadik jatkoi pallon maaliin ja vei Klubin jo 4-0 –johtoon.
RoPS:n murheellinen ilta sai jatkoa hieman ennen loppua. Berat Sadik kaadettiin rangaistusalueella ja HJK:lle vihellettiin rangaistuspotku. Rankkaria asettui laukaisemaan Rafinha, joka ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Brassipuolustaja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.
Rovaniemeläiset saivat vielä pientä lohtua ennen ottelun päätöstä. RoPS:n Zakaria Abahassine keskitti oikealta laidalta pallon ja Mika Lahtinen pääsi puskemaan maalin edestä lisäajalla loppunumeroiksi 5-1.
HJK 5 – 1 RoPS (0-0)