HJK on Suomen mestari 2011!!!

Lukemat 0-2 riittävät HJK:lle, joka varmisti voitolla liigan mestaruuden. Mestaruus tuli tänä vuonna selkeällä erolla, sillä vielä viisi kierrosta on liigaa pelaamatta. Mestaruus on seurahistorian 24.

IFK:n ja HJK:n välinen ottelu käynnistyi lievästi HJK:n hallinnassa. Klubipainostus tuotti hyvän paikan jo kymmenen minuutin pelin jälkeen kun Obi Woodbine pääsi laukomaan vasemmalta puolelta viitisen metriä ohi. Tilannetta edelsi hyvä hässäkkä IFK:n maalilla.

Seuraava hyvä paikka tuli Akseli Pelvakselle 14. minuutin kohdalla kun mies pääsi vasemmalta puolittaiseen läpiajoon Alex Ringin hyvän keskikentän katkon ja läpisyötön jälkeen. Laukaus livahti ohi oikealta.

HJK:n vahvan avauksen jälkeen myös IFK pääsi otteluun paremmin ja paremmin mukaan. Pääosin pallo pyöri tiukoissa kaksinkamppailutilanteissa keskialueella. Yhdestä sellaisesta heilahti myös ottelun ensimmäinen kortti, kun HJK-toppari Mathias Lindström oli taklauksessaan hieman myöhässä. Avausjaksolla kortti heilahti myös Erfan Zenelille.

29. minuutilla HJK siirtyi yllättävästä tilanteesta johtoon. IFK-puolustuksen huono syöttö antoi Erfan Zenelille mahdollisuuden syötönkatkoon rangaistusalueen rajalla. Akseli Pelvas oli tarkkana ja pääsi tilanteesta läpiajoon, eikä erehtynyt vaan laukoi pallon vastustamattomasti IFK-maaliin.

Loppu vartti ensimmäisellä jaksolla mentiin käytännössä täysin HJK:n hallinnassa. Kahdesti vierasjoukkue pääsi hakemaan toista maalia kulmasta, mutta kummallakin kerralla IFK-puolustus onnistui purkamaan tilanteen. Jälkimmäisessä vasta tolppapuskun jälkeen.

Tauolle päästiin siis HJK:n johtolukemissa 0-1.

Toisen jakson alussa molemmat joukkueet sortuivat hieman sekavaan pallotteluun. HJK:lle avautui hyvä paikka pian toisen jakson alkuun kun Berat Sadik pääsi puskuun, mutta puski vaikeasta asennosta reippaasti yli.

Myös Akseli Pelvas oli HJK:n hyökkäyspäässä jatkuvasti vaarallinen, muttta muilta osin peli jatkui hieman sekavana. HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen otti keskikentälle lisää energiaa 68. minuutilla kun Erfan Zeneli vaihtui Cheyne Fowleriin.

Pitkän suvantovaiheen jälkeen peliin tuli jälleen pientä eloa kun Akseli Pelvas vapautti Berat Sadikin puolittaiseen läpiajoon. Tilanteessa Sadikia rikottiin ja pallo vietiin pilkulle. Hyökkääjä itse laukoi pallon varmasti maaliin. Peliä oli tuolloin pelattu 82. minuuttia

Pelin viimeinen reilu kymmenminuuttinen oli lähinnä pallottelua. IFK sai yhden puolittaisen paikan, samoin HJK, mutta mitään huippupaikkoja ei ottelussa enää nähty.

Näin HJK kruunataan kolmannen kerran perättäin Suomen mestariksi!!!

IFK-HJK 0-2 (0-1)