HJK paikalliskamppailuun korjaamaan lauantain virheitä

HJK saa tiistaina 22.4. oivan mahdollisuuden paikata lauantain kirvelevä tappio, kun FC Honka saapuu Sonera Stadiumille kauden ensimmäiseen paikalliskamppailuun. Klubille ottelu on jo kolmas kuudessa päivässä, mutta rakasta vihollista vastaan väsymys ei varmastikaan paina vielä jaloissa. Varsinkaan kun kentälle astelee ensimmäisestä tappiostaan 23 otteluun sisuuntunut joukkue. Kauden ensimmäinen vieraspeli FC Lahden vieraana päättyi pettymykseen, kun lahtelaiset pitivät pisteet 3-1 -voitolla. Tiukan taistelun ratkaisivat HJK:n ensimmäisen puoliajan lopussa tekemät kohtalokkaat virheet. Valmennusjohto ja pelaajat kävivät ottelun läpi heti sunnuntaina ja ongelmakohtiin tartuttiin harjoituskentällä.
  • Millään tavalla emme ole tyytyväisiä siihen peliin ja tulokseen. Kävimme ottelun läpi sunnuntaina ja tulimme siihen tulokseen, että pelasimme naiivisti. Emme huomioineet kentän kuntoa tarpeeksi ja teimme ensimmäisellä puoliajalla virheiden ketjuja, joiden vuoksi jouduimme lähtemään toiselle puoliskolle kahden maalin takaa-ajoasemasta. Sitä ei voi enää tapahtua. Kun virheet tulevat ketjuissa, ne johtavat maaleihin, totesi päävalmentaja Sixten Boström.

Honka-ottelu tulee vastaan hyvin nopeasti. Joukkue saapui Lahdesta Helsinkiin lauantai-iltana ja sunnuntaina jatkettiin jo harjoituksia. Tappio paketoitiin ennen treenejä ja keskittyminen siirrettiin tulevaan koitokseen. Boströmin mukaan nopeasti vastaan tuleva uusi ottelu toimii nyt Klubin eduksi.

  • Kun häviää, on hyvä että seuraava ottelu tulee nopeasti. Se antaa mahdollisuuden “korjata” tilanne pikaisesti. Mutta oli takana sitten voitto tai häviö, edellisestä pelistä ei saa mitään mukaan tähän otteluun. Se edellinen peli täytyy pystyä jättämään taakse joka tapauksessa. Meillä edellisestä tappiosta oli niin pitkään, että lauantain pelin jälkeen huomasi kaikilla olevan tosi huono fiilis. Kun häviöitä tulee harvoin, ne iskevät vielä kovempaa. Meidän täytyy vain päästä eteenpäin.

Myös Hongalla on tiistaina kana kynittävänään. Espoolaiset kärsivät lauantaina kauden kotiavauksessaan 1-2 -tappion MYPA:lle. Paikalliskamppailussa tunteet tulevat siis varmasti käymään kuumina molemman joukkueen tavoitellessa paluuta voittokantaan. Viime vuoden jännittävät taistelut ovat vielä tuoreina mielissä, eikä tämän kauden kohtaamisista voi odottaa yhtään vähempää.

  • Odotan tiukkaa peliä. Paikalliskamppailuissa ei sarjatilanteella ja edellisillä peleillä ole juurikaan merkitystä, koska se on aivan oma maailmansa. Meidän ja Hongan väliset pelit ovat aina kuumia ja niin on varmasti tiistainkin ottelu, vihjasi Boström.

HJK:n loukkaantumistilanne helpottaa tällä viikolla. Tärähdyksen päähänsä lauantain ottelussa saanut Nikolai Alho on jälleen pelikunnossa, kuten on myös Lahden reissun väliin jättänyt Rasmus Schüller. Ilouutinen on myös Sebastian Sorsan kuntoutuminen. Laitapuolustaja on toipunut leikkauksestaan ja on Klubin kokoonpanossa jo tiistaina. Myös polveensa osuman viime viikon RoPS-ottelussa saanut Teemu Tainio lähestyy pelikuntoa. Vasta tiistain aikana selviää pystyykö kapteeni pelaamaan Honkaa vastaan, mutta viimeistään lauantain TPS-ottelussa Tornion terrieri lienee jälleen ruodussa mukana. Poissa ottelusta varmuudella onkin vain Demba Savage.

Tiistain pelin alkua edeltää Aulis Rytkösen muistohetki ja HJK pelaa ottelussa sankarinsa muistolle.

HJK – FC Honka tiistaina 22.4. kello 18.30 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon ja saavu paikalle ajoissa välttääksesi ruuhkat, viime vuonna derby oli loppuunmyyty!