HJK pelaa isoista panoksista torstaina

NK Maribor saapuu vierailemaan Bolt Arenalle – jatkoonmenijä varmistaa paikkansa eurolohkoissa.

Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: © Razno
HJK nappasi 2–0-vierasvoiton viime viikolla Sloveniassa. Kuvassa HJK:n hyökkääjä Anthony Olusanya ja Mariborin puolustaja Andraž Žinič.

HJK vs Maribor
To 11.8.2022 klo 19:00
UEFA Europa League – Bolt Arena

HJK isännöi slovenialaista NK Mariboria Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ratkaisevassa ottelussa torstaina. Klubin lähtökohdat kamppailuun ovat hyvät, sillä joukkue kävi nappaamassa viime viikolla Sloveniasta äärimmäisen maukkaan 2–0-vierasvoiton. Otteluparin ”puoliajan” johtoasemasta huolimatta Klubi lähtee hakemaan voittoa myös kotiyleisönsä edessä.

– Peliä pitää lähestyä sillä ajatuksella, että lähdemme voittamaan myös tämän toisen osan. Vastustajalla on pallollisesti laadukkaita yksilöitä, ja on itsestään selvää, että meidän täytyy puolustaa hyvin ja kurinalaisesti – kuten viime viikolla vieraissa teimme. Lisäksi meidän pitää pyrkiä lisäämään myös pallon kautta tapahtuvaa pelin kontrollointia, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
HJK:n päävalmentaja Toni Koskela

HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä hinta 6,99 € osoitteessa hjk.fi/live. Selostajana Petteri Vennelä. Lue kattavampi tietopaketti ottelujärjestelyistä täältä.

HJK:n pelaajatilanne on pysynyt ennallaan: Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Manuel Martic, Roope Riski ja Valtteri Moren ovat edelleen sivussa. Riku Riski hakee puolestaan pelituntumaa Klubi 04:n riveissä. Sen sijaan sunnuntain AC Oulu -ottelussa kokoonpanon ulkopuolella olleet Murilo, Nassim Boujellab sekä Fabian Serrarens ovat kaikki valmennuksen käytettävissä.

Otteluparin voittaja jatkaa Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle, jonka vastustajaksi on arvottu tanskalainen Silkeborg IF. Voittaja varmistaa samalla paikkansa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Otteluparin häviäjän europelit jatkuvat vielä Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista FC Shakhter Soligorsk vs CFR Cluj.