HJK saman tien ulos Suomen Cupista

FC Honka vei Cupin Metroderbyn nimiinsä rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

HJK vs FC Honka 1–2 rp. (1–0) (1–1)
23’ Kai Meriluoto 1–0
60’ Lucas Kaufmann 1–1
Yleisömäärä: 3093

Klubin tämän kauden taival Suomen Cupissa katkesi välittömästi, kun vastustajaksi arvottu FC Honka nousi tappioasemasta tasoihin ja ohi rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. HJK oli vahva ensimmäisellä puoliajalla, mutta jälkimmäinen puolikas oli selvästi tasaisempi.

HJK lähti kauden ensimmäiseen – ja lopulta ainoaan – Suomen Cupin otteluunsa kierrätetyllä avauskokoonpanolla, ja esimerkiksi suuria minuutteja alkukaudella urakoineet Matti Peltola ja Jukka Raitala olivat kokonaan lepovuorossa. Tämä yhdistettynä Aapo Halmeen, Oliver Petterssonin ja Valtteri Morenin loukkaantumisiin avasi Michael Boamahille tilaisuuden näyttää osaamistaan ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen takalinjoilla.

– Olen todella tyytyväinen ja iloinen! Oli pieni yllätys, kun kuulin olevani avauksessa, vaikka olenkin treenannut hyvin edustuksen kanssa. Olen kiitollinen tästä tilaisuudesta, iloitsi Boamah.

HJK:n puolustaja Michael Boamah teki ensiesiintymisensä liigajoukkueen kokoonpanossa Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa Honkaa vastaan. Katso haastattelu.

Ottelun avausjakso oli alusta saakka vauhdikas, ja Klubi tuntui luovan lyhyessä ajassa enemmän maalipaikkoja kuin parissa edellisessä ottelussa yhteensä. Pitkän tauon jälkeen avauskokoonpanoon palannut Roope Riski oli kevyellä jalalla liikenteessä ja muodosti potentiaalisen tandemin Kai Meriluodon kanssa.

– En ole ihan varma, olenko koskaan ollut Roopen kanssa edes kentällä samaan aikaan – korkeintaan joitain minuutteja kaudella 2020. Olemme Roopen kanssa siinä mielessä aika samankaltaisia pelaajia, että tykkäämme molemmat mennä pystyyn. Oli todella kivaa pelata hänen kanssaan! Tuntuu, että tästä voisi syntyä hyvä yhteistyö meidän välillemme, totesi Meriluoto.

Lucas Lingman harmitteli hukattuja maalipaikkoja.

Meriluoto vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisen jakson puolessa välissä oppikirjamaisella osumalla. Riski tiputti pystysyötön Liam Möllerille, joka vapautti Meriluodon läpiajoon. ”Kaitsu” oli lähellä tuplata illan maalisaldonsa alle minuutti myöhemmin, mutta Hongan maalivahti Roope Paunio pelasti vierasjoukkueen.

– Hienosti rakennettu maali. Roope tiputti pallon Liamille, joka pelasi hyvän pallon linjan taakse. Oli lähellä paitsiota, mutta onneksi ei ihan. Pääsin loppujen lopuksi tökkäämään pallon maalivahdin käden vierestä maaliin. Oli hyvin mun tapainen maali, jos näin voi sanoa, kuvaili Meriluoto maaliaan.

Kai Meriluoto ja Liam Möller juhlivat ottelun avausmaalia.

Debytantti-Boamah vaikutti jännittävän alussa, mutta fyysinen toppari pääsi hyvin peliin mukaan puoliskon edetessä. Honka tarjosi nuorukaiselle selvästi enemmän prässiä kuin vierellä pelanneelle Miro Tenholle, mutta Boamah selvisi kokonaisuudessaan ensimmäisestä puolikkaasta mukiinmenevästi.

– Ennen matsia jännitti kyllä, oli kuitenkin uran isoin matsi tähän mennessä. Sain kuitenkin heti alkuun pari hyvää riistoa, joten hyvin se lähti käyntiin. Pelasin mielestäni itse ihan hyvin, mutta olen tietysti pettynyt häviöön, kommentoi Boamah.

Michael Boamah oli kaksinkamppailuissa vahva.

Toinen tulevaisuuden tähti, oikealla laidalla pelannut Möller, pelasi avauspuolikkaalla suorastaan erinomaisesti. Teknisesti taitava Möller oli etenkin pallollisena vahva, ja 18-vuotias pyöritti Klubin hyökkäyksiä kuin vanha tekijä.

Toinen jakso ei alkanut yhtä vahvasti. HJK hallitsi toki palloa, mutta maalipaikkoja ei saatu luotua samalla volyymilla. Sen sijaan Jesse Öst joutui ensimmäistä kertaa venymään maalillaan, kun mies torjui loistavasti Lauri Laineen laukauksen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka nousi tasoihin. Espoolaiset pääsivät rynnimään vasemmalta laidalta ylivoimahyökkäykseen, kun nilkkaansa loukannut Boamah ei pystynyt enää kunnolla juoksemaan, ja taka-alueelle hiipinyt Lucas Kaufmann pääsi lataamaan irtopallon voimalla maalin kattoon.

Klubin hyökkäyspelaaminen ei tuntunut palaavan avausjakson tasolle, vaikka vaihdosta tuotiin kentälle Lucas Lingman, Bojan Radulovic ja Topi Keskinen – ja vähän myöhemmin myös Anthony Olusanya. Kotijoukkueen toisen jakson paras maalipaikka siunaantui kuin varkain Meriluodolle, joka yritti vielä pelata tyhjän maalin Keskiselle, mutta syöttö karkasi auttamatta liian kauas.

Klubilla oli tontti ratkaista ottelu vielä lisäajalla, kun Hongan Roman Eremenko menetti pallon keskialueella. Radulovicin erinomainen syöttö napsahti suoraan Keskisen jalkaan, mutta mikkeliläisen laukaus venytti sivuverkkoa väärältä puolelta.

Koska jatko-ottelua ei pelata vielä tässä vaiheessa Cupia, kamppailu eteni 1–1-tasatilanteen myötä suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Maalivahdeista Paunio veti selvästi Östiä pidemmän korren, kun nuori Honka-vahti torjui sekä Möllerin että Olusanyan yritykset. Öst ei sen sijaan onnistunut torjumaan kertaakaan, joten Honka vei pilkut nimiinsä maalein 4–2 ja eteni seuraavalle kierrokselle.

– Eka jakso näytti siltä, että matsi on hyvin meidän hallussamme. Siinä oli saumoja tehdä pari enemmänkin ja tappaa peli, mutta emme onnistuneet siinä. Tokalla puoliajalla oli vaikeampaa. Honka sai siinä hyvän paikan ja tasoitti matsin. Meilläkin oli toisella jaksolla paikkoja, mutta emme saaneet tehtyä maalia, harmitteli Meriluoto.