HJK taipui Hongalle 0-1

HJK ja Honka aloittivat ottelun hermostunein elkein. Molemmat joukkueet pyrkivät välttämään virheitä, ja peli pyöri pääosin keskikentällä.
HJK otti hiljalleen ottelusta paremman otteen, vaikka ensimmäinen vaarallinen maalipaikka avautuikin Hongan Jami Puustiselle. Tuikkauksen pelasti maaliviivalta HJK:n Peter Magnusson.

HJK:n Akseli Pelvas ja Hongan Rami Hakanpää taistelevat pallosta (Kuva: Markku Pihlaja)
Puolen tunnin pelin jälkeen HJK sai aikaan erittäin vahvan painostuskauden. Tuloksena oli kolme kulmaa lyhyen ajan sisään, mutta maaliin asti ei tilanteita onnistuttu viemään.
Tauolle mentiin HJK:n hallitessa peliä. Honka teki tauon aikana yhden vaihdon: pois tuli Konsta Rasimus ja tilalle Hermanni Vuorinen.
Toisella jaksolla puntit tasaantuivat, ja myös Honka pääsi hiljalleen paremmin mukaan peliin. HJK kuitenkin piti hallinnan itsellään.

Hongan Jami Puustinen koki kovia HJK-toppareiden Peter Magnussonin ja Juhani Ojalan puristuksessa 

 (Kuva: Markku Pihlaja)

Kun kotijoukkue ei onnistunut löytämään tietä Hongan puolustuksen ohi maalille, vaan sortui muutamiin syöttövirheisiin keskialueella, Honka sai luotua tilanteita. Ensin 64. minuutilla Jussi Vasara laukoi vaarallisesti. Pallo pomppasi yläriman kautta maaliviivan tuntumaan ja takaisin kentälle.
Kolme minuuttia myöhemmin Honka iski. Asialla oli Rasmus Schüller, joka pääsi laukomaan 25 metristä aivan HJK-maalin vasempaan alanurkkaan.

Lopun useat kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta 

 (Kuva: Markku Pihlaja)

Loppu olikin Hongan tiivistä puolustamista ja HJK:n vimmattua takaa-ajoa. Ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin lopussa, kun hässäkkätilanne Hongan maalillä ajautui Akseli Pelvaksen ja Hongan puolustaja Paatelaisen kaksinkamppailuun aivan maalin edessä. Kaatumisten jälkeen pallo ajautui Hongan maalivahdin Tuomas Peltosen näppeihin, mutta HJK-pelaajat protestoivat vahvasti käsivirheen perään. Tuomari Petteri Kari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä.

Tästä tilanteesta käytiin kentällä kova suukopu. Pelvas ja Paatelainen taistelivat pallosta, mutta Hongan maalivahti Peltonen pelasti 

 (Kuva: Markku Pihlaja)

HJK sai lopussa vielä vaarallisia painostuskausia, ja useita kulmapotkuja, mutta pettymys oli karvas kun loppuvihellys päätti ottelun. Illan 8119 katsojaa saivat seurata kun Honka juhli. Ero kärjessä tasaantui, ja HJK:n johtoasema on enää kolme pistettä sarjakärjessä.

HJK-Honka 0-1 (0-0)

67′ Schüller
HJK:n avaus: Wallén, Rafinha, Ojala, Magnusson, Kansikas, Medo, Fowler, Sorsa, Bah, Westö, Mäkelä.