HJK taipui Hongalle Tapiolassa 3-1

HJK:n avauskokoonpanossa aloittivat: maalissa Wallén, puolustuksessa Rafinha, Ojala, Magnusson ja Kansikas, keskikentällä Westö, Medo, Fowler ja Bah sekä kärjessä Hoesen ja Mäkelä.

Ensimmäiset minuutit olivat varovaista tunnustelua molemmilta joukkueilta, mutta myös muutamia puolittaisia maalipaikkoja nähtiin. Honka pääsi antamaan kulman jo kolmannella minuutilla ja Bah laukomaan heti perään neljännellä minuutilla.
Honka siirtyi johtoon 14. peliminuutilla. Honka-keskikenttä Juuso Simpanen nosti korkean sivuvaparin HJK-maalille ja hässäkkätilanteessa Aleksandr Kokko oli nopeimpana pallossa ja laukoi Hongan johtoon.
Kymmenen minuuttia myöhemmin asialla oli sama mies. Tällä kertaa hän ehti pitkään pystypalloon ennen HJK-puolustusta ja tuikkasi Hongan 2-0 -kotijohtoon.
HJK sai myös hiljalleen luotua muutamia erinomaisia maaliapaikkoja. Ensin Dawda Bah pääsi laukomaan kaukaa, ja kohta oli myös Medon vuoro yrittää.
Kolmas hyvä laukaisupaikka toi tulosta. Johannes Westö sai pallon hyvän HJK-hyökkäyksen päätteeksi 20 metriin ja päätti kokeilla. Kierteinen laukaus upposi Honka-maalivahti Tuomas Peltosen taakse. HJK:n 2-1 -kavennusmaali 36. minuutilla oli Johannes Westön uran ensimmäinen liigamaali.
Honka kuitenkin vastasi nopeasti. Neljä minuuttia myöhemmin Honka pelasi lyhyen kulman Nicolas Otarulle, joka nosti pallon maalille. Maalin edustalla Jami Puustinen oli valppaana ja laukoi hässäkkätilanteesta pallon HJK-maalin kattoon.
Toiselle jaksolle HJK teki vaihdon: Cheyne Fowler tuli pois ja tilalle tuli Janne Saarinen. HJK:n peli piristyikin huomattavasti. Juho Mäkelä pääsi puskemaan vaarallisesti noin tunnin pelin jälkeen, mutta Tuomas Peltonen Hongan maalissa oli hereillä.
Pari minuuttia tästä ja Medo pääsi riiston jälkeen laukomaan. Myös HJK-kärki Danny Hoesen pääsi yrittämään 66. minuutilla pelattuaan ensin Honka-puolustaja Sampo Koskisen pois kaksinkamppailutilanteesta.
Ottelu loppua kohden molempien joukkueiden pakka avautui ja tilanteita syntyi. Parhaimmat paikat syntyivät HJK:sta Medolle ja Rafinhalle, Hongasta Djemba Savagelle.
Lopussa HJK piti palloa huomattavasti enemmän ja Honka keskittyi pitämään oman maalinedustansa puhtaana. HJK sai aikaan pari puolittaista tilannetta ennen täyttä aikaa, mutta Honka puolustus kesti paineen.
Loppuvihellys päätti ottelun Hongan 3-1 -kotivoittoon Tapiolan lämpimässä alkukesän illassa. HJK kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, mutta ei menettänyt sarjan kärkipaikkaa. Honka puolestaan nousi voitolla HJK:n kanssa tasapisteisiin sarjakärkeen. Molemmilla joukkueilla on nyt kymmenen pistettä.
Honka-HJK 3-1 (3-1)