HJK taisteli alivoimalla tasapelin Valkeakoskella

Koko toisen jakson miesvajaalla pelannut Klubi ei onnistunut säilyttämään johtoasemaansa.

FC Haka vs HJK 1–1 (0–1)
8’ Santeri Hostikka 0–1
57’ Ryan Mahuta 1–1

Lue päävalmentan mietteet täältä!

HJK aloitti ottelun vahvasti ja pääsi etenemään kotijoukkueen boksiin heti ensi minuuteista lähtien. Maalihanat aukesivat jo kahdeksannella minuutilla, kun Santeri Hostikka tanssi upeasti Haka-puolustuksen läpi ja tykitti pallon voimalla etuylänurkkaan.

Klubin hyvä vaihe kesti noin vartin. Sen jälkeen Aapo Halme joutui jättämään kentän loukattuaan itseään taklaustilanteessa, ja toppariksi hölkkäsi Joona Toivio. Haka sai tämän jälkeen luotua selvästi enemmän painetta Klubin puolustuskolmannekselle, ja Dejan Iliev joutui pariin otteeseen torjuntatöihin. Mitään huippupaikkoja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue kyennyt luomaan.

HJK:n Jukka Raitala Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

– Aloitettiin hyvin ja tehtiin nopeasti maali. Sitten vähän passivoiduttiin ja päästettiin Haka vähän peliin mukaan – olisi pitänyt painaa enemmän päälle ja olla aggressiivisempi, totesi Jukka Raitala Ruudun haastattelussa.

Ottelu sai synkän käänteen ensimmäisen jakson viimeisillä hetkillä. Tuomariston antamaa minuutin mittaista lisäaikaa oli jäljellä enää kahdeksan sekuntia, kun aiemmin vaihdosta kentälle tullut Toivio liukui rumasti Haka-hyökkääjä Tiemoko Fofanan pohkeeseen keskialueella ja sai taklauksestaan täysin ansaitusti suoran punaisen kortin.

Punainen kortti muutti luonnollisesti ottelun kuvaa – ja myös Klubin ryhmitystä. Matti Peltola tippui toppariksi, ja Perparim Hetemaj tuli Atomin tilalle. Pelin kuva oli alusta asti selvä: Haka piti palloa HJK:n kenttäpuoliskolla, ja Klubi pyrki iskemään vastaan Topi Keskisen kautta.

– Punaisen jälkeen oli aika selkeää, että tullaan ottamaan vastaan. Tosi hankala [toinen jakso], kun joutui puolustamaan syvällä, ja Haka sai pallonhallinnan täysin, kommentoi Raitala.

Kauaa ei HJK:n puolustus kestänyt, vaan yksi huolimattomasti pelattu erikoistilanne maksoi maalin. Lyhyt kulmapotku syöteltiin boksiin Ryan Mahutalle, jonka sijoitus kimposi Raitalan selän kautta vasempaan takakulmaan.

Toinen jakso eteni samoilla askelmerkeillä, mutta Haka ei vaikuttanut olevan omimmillaan syvällä makaavan puolustuksen murtamisessa. Käytännössä kaikki kotijoukkueen puolittaisetkin maalipaikat syntyivät erikoistilanteista, eikä Iliev joutunut venymään parhaimpaansa.

– Tauolla puhuttiin, että pidetään nolla ja voitetaan peli. Noh… piste tietysti tyydyttää siinä mielessä, että on se nollaa parempi. Ei Hakalla niin hyviä tilanteita ollut, mutta on toi vaikeaa, kun joutuu koko ajan ottamaan vastaan, harmitteli Raitala.

Syvällä puolustaminen verotti Klubin hyökkäyspelaamista, joka oli lähes olematonta. Vaihdosta kentälle tulleet Aleksi Paananen, Tuomas Ollila sekä Anthony Olusanya eivät onnistuneet tuomaan kaivattua muutosta, vaan HJK jäi lopulta kokonaan ilman laukauksia toisella puoliajalla.

Siitä huolimatta jälkimmäisen puolikkaan paras maalipaikka siunaantui Klubille, kun Hakan Fallou Ndiaye lahjoitti pallon Radulovicille. Puolittaiseen läpiajoon päässyt espanjalaiskärki yritti kiertää vastaan tulleen Haka-vahti Aatu Hakalan, mutta yritys jäi ajatuksen tasolle.

Katso kooste ottelusta.

FC Haka vs HJK 1–1 (0–1)
8’ Santeri Hostikka 0–1
57’ Ryan Mahuta 1–1

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Pyry Soiri, Miro Tenho, Aapo Halme (16’ Joona Toivio), Jukka Raitala – Lucas Lingman (68’ Aleksi Paananen), Matti Peltola, Atom (46’ Perparim Hetemaj) – Santeri Hostikka (75’ Anthony Olusanya), Bojan Radulovic, Topi Keskinen (68’ Tuomas Ollila)

Atom. Kuva: Eemil Kari.
Pyry Soiri tavoittelemassa palloa. Kuva: Eemil Kari.
Topi Keskinen. Kuva: Eemil Kari.