HJK tasapeliin Bakussa

HJK ylsi tasapeliin Europa Leaguen karsintaottelussa azerbaidžanilaisen Neftçi Bakun vieraana ja sai hyvät asetelmat ratkaisevaan kotiotteluun.

HJK Helsinki

Neftçi vs HJK 2-2

Tiiviis ottelurytmi ei haitannut HJK:n miehistöä, kun se pelasi tasan Bakun kuumassa illassa Neftçi PFK:n vieraana. Arvokas tasapeli antoi erinomaiset lähtökohdat ensi viikon torstaina pelattavaan ratkaisevaan kotiotteluun. Lohkovaiheen paikka on vain yhden kotivoiton päässä.

Ottelu Bakussa oli HJK:n hallinnassa isäntien muutamasta hallintajaksosta huolimatta. Hyvät maalintekopaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla silti vähissä. Lucas Lingmanin mainio vapaapotku 32. minuutilla oli aiheuttaa ongelmia vastustajan maalivahdille, joka torjui laukauksen vaivoin.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. 59. minuutilla Neftçi pelasi HJK:n boksin tuntumassa muutaman seinäsyötön, joiden päätteeksi Sabir Bougrine pääsi laukomaan pallon ylänurkkaan.

Kauan eivät isännät ehtineet johto-osumaa juhlia, kun jo seuraavalla minuutilla HJK pääsi hyökkäämään. Lucas Lingman syötti keskialueella Filip Valenčičille, joka lyhyen kuljetuksen jälkeen pelasi pallon kohti boksin reunalla kärkkynyttä Roope Riskiä. Pallo otti muutaman kimmokkeen Neftçi-pelaajista ja tuli Roope Riskille kuin tarjottimella. Riski laukoi pallon voimalla alanurkkaan.

Pelikello kävi 65. minuuttia, kun rauhallisesti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Filip Valenčič syötti pallon oikeaa laitaa etenevälle Janne Sakselalle. Saksela keskitti voimalla matalan pallon läheltä päätyrajaa maalille, jossa pallo kimpoili maalivahdin ja Roope Riskin kautta Jair Silvalle, joka siirsi pallon maaliin läheltä maaliviivaa ja vei HJK:n 2-1 johtoon.

Neftçin tasoitus tuli 80. minuutilla vapaapotkusta. Matti Peltola kaatoi Yusuf Lawalin aivan boksi rajalla, ja Emin Makhmudov asettui antamaan vapaapotkun ja onnistui lähes täydellisesti laukauksessaan.

Vielä aivan loppuminuuteilla Lucas Lingman laukoi tulisesti boksin ulkopuolelta, mutta Netfçin puolustus blokkasi vedon. Lisäosumia ei nähty, joten ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

Otteluparin ratkaisu nähdään Bolt Arenalla torstaina 12.8.2021 kello 19:00. Lohkovaiheen paikka on HJK:n ulottuvilla, joten kotiyleisön tuki on arvokasta tässä yhdessä HJK:n historian tärkeimmässä ottelussa.

Liput otteluun myydään HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »