HJK:lla voitokas kotiavaus

HJK:n kotiavaus sujui positiivisissa merkeissä. Kaunis kevätsää, 5000 katsojan pitämä upea meteli ja kruununa selvä 2-0 voitto MYPA:sta Erfan Zenelin ja Demba Savagen maaleilla. MYPA:lle ei jäänyt ottelusta juurikaan nokan koputtamista, sen verran paljon Klubi oli tänään sitä edellä kaikessa.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK:n hyökkäykset hyökyivät kohti MYPA:n maalia kuin myrskyaalto ja maali tuntui vain ajan kysymykseltä. Vasemmalla laidalla loistaneet Erfan Zeneli ja Mikko Sumusalo painelivat kerta toisensa jälkeen ohi MYPA:n laitapuolustajista ja Rasmus Schüllerin millintarkat syötöt vapauttivat jatkuvasti linjan taakse juosseita HJK:n pelaajia. Maalia vain ei kuulunut.Ensin Zeneli pääsi nokikkain maalivahdin kanssa mutta nosti pallon maalin katolle, sitten Forssell napautti pallon puolittaisesta läpiajostaan tolppaan.

Juuri kun näytti että puoliajalle mennään kaikesta huolimatta tasatilanteessa, iski Zeneli. HJK:n nopea vastahyökkäys oli jo melkein tyssähtänyt Savagelle tulleeseen vaikeaan syöttöön, mutta tämä onnistui vielä taiteilemaan pallon rangaistuspilkun kohdalle, josta Zeneli jysäytti pallon takanurkkaan. Tärkeä ensimmäinen osuma tuli vasta ensimmäisen puoliajan yliajalla, mutta päävalmentaja Sixten Boström ei ehtinyt missään vaiheessa huolestua.

– Ei sitä valmentajana oikeastaan kauheasti välitä onko tilanne 1-0 vai 0-0 tauolla. Tärkeintä oli että loimme paljon maalipaikkoja ja olimme MYPA:a askeleen edellä pelaamisessamme. Eihän 1-0 johto edes ole juuri mitään, se voi kääntyä ympäri tuosta vaan.

Toisella puoliajalla kentälle tuli vahvempi MYPA. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas vaihtoi kentälle Moyo Bahamboulan, loukkaantumisista kärsineen entisen Ranskan nuorten maajoukkuepelaajan. Ranskalainen voitti pääpalloja ja MYPA onnistui siirtämään painetta pois omalta alueeltaan. Tästä huolimatta peli pysyi HJK:n hallussa. Harvatkin maalipaikat siunaantuivat kaikki Klubille, eikä kapteeni Ville Wallén juurikaan joutunut töihin maalillaan.

– Toinen puoliaika ei ollut meiltä ihan yhtä hyvä. MYPA onnistui voittamaan kaksinkamppailuja ja pääsi vähän peliin mukaan. Yleensä ensimmäinen maali helpottaa pelaamista. Nyt se tekemämme maali tavallaan jopa vähän pysäytti meidät. Yritettiin sitten saada lisää liikettä tekemällä kaksi vaihtoa, ja se onnistuikin tosi hyvin. Kentälle tullut Nikolai Alho juoksi hänelle tyypillisesti ohi puolustajasta ja siitä saatiin sitten toinen maali, joka vähän lopetti MYPA:n taistelun, pohdiskeli Boström.

Alho paineli salamana ohi puolustajasta ja syötti pallon poikittain pitkin rangaistusaluetta. Kentälle yhtä aikaa Alhon kanssa vaihdettu Joel Pohjanpalo ei onnistunut laukauksessaan, mutta hänen takaansa syöksyi Demba Savage ja pyssytti pallon MYPA:n maalissa pelanneen Jere Pyhärannan käsien kautta verkon perukoille. Alho kävi vielä hetkeä myöhemmin viimeistelemässä 3-0 osuman, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

HJK: Wallén; Sorsa, Moren, Heikkilä, Sumusalo; Tainio; Mannström, Schüller (77′ Alho); Savage, Zeneli; Forssell (77′ Pohjanpalo)

Fanien läpi ottelun ylläpitämä hurmiollinen tunnelma kulminoitui koko Klubipäädyn huutaessa mukana ottelun päätöshetkillä. HJK:n kotiinpaluu osoittautui todella juhlimisen arvoiseksi, makeasta 2-0 voitosta on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita. Torstaina HJK vierailee Turussa pelaamassa FC Interiä vastaan. Seuraavan kotiottelunsa Klubi pelaa 9.5., silloin vastassa on IFK Mariehamn.