HJK:lle 0-4 -tappio – Besiktas jatkaa Europa Leaguen lohkovaiheeseen

HJK joutui nöyrtymään turkkilaisjättiläiselle numeroin 0-4. Yhteismaalein Besiktas jatkaa Europa Leaguen lohkovaiheeseen 0-6.

Ilta alkoi lupaavasti. HJK lähti otteluun rohkealla asenteella haastamaan Besiktasia, ja saikin muutamia lupaavan näköisiä hyökkäyksiä heti ottelun alussa.

Besiktas kesti HJK:n alkurynnistyksen. HJK:n toivo sai pahan kolauksen jo vartin pelin jälkeen, kun Besiktasin Quaresma otti pallon 30 metrissä, siirsi itselleen pienen eteen ja ampui millintarkan kaukolaukauksen HJK-maalin vasempaan yläkulmaan. Sonera Stadiumin 9054 katsojasta suurin osa hiljeni, turkkilaiskannattajien osa juhli.

Maali oli helpotus myös Besiktasille, joka juhli maalia vapautuneesi vaihtopenkin luona.

Tempo rauhoittui nopeasti. Sekä Besiktas että HJK pitivät palloa ja rakentelivat hyökkäyksiään maltilla, mutta vastustajan maalille ei kumpikaan päässyt kunnolla kertaakaan.

Noin puolen tunnin kohdalla HJK:n paras paikka avausjaksolla syntyi Juho Mäkelälle, joka oli päästä kurottamaan maalin edessä Mikko Sumusalon loistavaan maasyöttöön. HJK-fanien harmiksi Mäkelä ei päässyt kurottamaan palloon asti.

Tunteen kentällä kävivät myös odotetun kiihkeinä. Besiktasin tähti Guti sai maistaa muutaman kerran kovia otteita keskialueella.

Toisella jaksolla juuri Guti nousi turkkilaisten sankariksi. 66. minuuttia pelattu ja espanjalaispelaaja pelasi HJK:n maalilla seinän ja pääsi nokikkain Ville Wallénin kanssa. Mies ei erehtynyt vaan sai lauottua pallon maaliin. Besiktas meni jo yhteismaalein 0-4 -johtoon.

HJK ei luovuttanut. Juho Mäkelä pääsi puskemaan kerran erittäin vaarallisesti ja hieman myöhemmin HJK sai pallon jo ylärimaan. Besiktasia piti pystyssä nuori maalivahti Cenik Gonen.

Besiktasin kolmas maali syntyi kulmasta pelin 78. minuutilla. Asialla oli nuori Necip Uysal. Loppuun tuli vielä kylmää kyytiä kun kärki Holosko pisti pallon pussiin jo neljännen kerran. Pelikello tikitti jo lisäaikaa.

Lopputulos 0-4 ei ehkä ole täysin oikeutettu, sillä HJK:lla oli ottelussa kaksikin tolppaa ja tukku muitakin hyviä paikkoja. Onnea ei kuitenkaan ollut pimenevässä Töölön illassa mukana.

Näillä lukemilla Besiktas jatkaa Europa Leaguen lohkovaiheeseen ja HJK siirtää keskittymisensä kotimaan Veikkausliigaan, jota joukkue edelleen johtaa. HJK jatkaa Veikkausliigassa mestaruuskamppailua jo tulevana maanantaina kotiottelulla IFK Marienhamnia vastaan.

HJK-Besiktas 0-4 (0-1)