HJK:lle kirvelevä vierastappio Turusta

HJK joutui nöyrtymään tällä kaudella toistamiseen TPS:n vieraana Kupittaalla, kun se hävisi vajaamiehisenä turkulaisille lukemin 2-1.

Vierasjoukkue aloitti ottelun erinomaisesti ja peli aaltoili reippaasti päästä päähän ottelun ensimmäisen vartin kohdilla. HJK:sta lähimpänä avausmaalia oli Aki Riihilahti, TPS:ltä Santeri Mäkinen.

Myös Berat Sadikille avautui loistava maalipaikka hieman ennen puolen tunnin merkkipaalua. Pusku suuntautui kuitenkin yli. TPS:ltä Roope Riski pääsi samoihin aikoihin läpiajoon, mutta tilanteen pelasti HJK-toppari Mathias Lindström.

Sadik kuitenkin iski HJK:n johto-osuman lähes heti perään. Erfan Zeneli antoi kulman ja Sadik puski pallon maaliin. Johtomaali oli hyökkääjälle kauden kymmenes.

TPS:n Roope Riski oli ottelussa alati vaarallinen. HJK:n kannalta yksi pelin kulminaatiopiste tuli 36. minuutin kohdalla kun Riski pääsi avopaikkaan, mutta joutui Sebastian Sorsan taklaamaksi. Tuomarin päätös oli antaa punainen Sorsalle ja pilkku TPS:lle. Pilkun ampui maaliin Toni Kolehmainen ja peli oli tasan.

Erotuomari Mattias Gestranius saapui ottelun jälkeen lehdistötilaisuuten ja pahoitteli pilkkutuomiota ja punaista korttia. Gestranius oli saanut kuulla, että oikea tuomio tilanteesta olisi ollut kulmapotku TPS:lle.

HJK:n valmennusjohto reagoi punaiseen nopeasti ja vaihtoi Akseli Pelvaksen kärjestä pois ja hänen tilalleen puolustusvoimaa Mikko Sumusalon muodossa. Tauolle päästiin tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle TPS lähti kiivaasti hakemaan ylivoimalla johto-osumaa. HJK puolestaan haki lisää energiaa keskikentälle kun Erfan Zeneli vaihtui Joel Perovuohon tunnin pelin jälkeen.

Se ei kuitenkaan auttanut, vaan TPS sai aikaan vaarallisia hyökkäyksiä ja iski pian myös johtomaalinsa. Roope Riski, joka oli jo ensimmäisellä jaksolla läpiajossa, pääsi läpi uudelleen ja sijoitti pallon varmasti HJK-maaliin.

HJK:n tasoitus oli lähellä 67. minuutilla kun Sebastian Mannström tarjoili oikealta laidalta pallon Berat Sadikille, mutta laukaus lähti epäonneksi kuitenkin maalin yli.

Alivoimalla taistellut vierasjoukkue ei perääntynyt vaan haki vielä lisää hyökkäysvoimaa ottelun viimeiselle vartille kun Aki Riihilahti vaihtui Jarno Parikkaan. Tasoitus olikin lähellä reilut viitisen minuuttia myöhemmin kun Sadik pääsi jälleen laukomaan 16-rajan sisältä, mutta tällä kertaa hieman ohi.

Lopussa TPS vaihtoi kolmasti ja yritti tuoreilla jaloilla saada pidettyä kotijohtonsa. Siinä kotijoukkue onnistui, eikä HJK:n Alex Ringkään onnistunut tasoittamaan loppuhetkien laukauksestaan huolimatta.

Tappio oli vierailijoille kauden neljäs. TPS puolestaan otti jo toisen kotivoittonsa perättäin, kun edellisellä kierroksella se kaatoi KuPS:n lukemin 5-0 kotonaan

Sarjakakkonen Inter pelaa oman kierroksen ottelunsa huomenna perjantaina, jolloin HJK:n johto kärjessä saattaa kaventua 11 pisteeseen. Inter pelaa perjantaina KuPS:a vastaan vieraissa.

TPS-HJK 2-1 (1-1)