HJK:lle tappio Suomen Cupissa

HJK:n pelit tämän vuoden Suomen Cupissa päättyivät torstai-iltana, kun Klubi kärsi kirvelevän 1-0 tappion Rovaniemen Palloseuralle 7. kierroksen kamppailussa. Pitkä vierasmatka päättyi pettymykseen HJK:n lyödessä päätään RoPS:n hyvin viritettyyn puolustusmuuriin. Kotijoukkue pelasi tehokasta vastahyökkäysjalkapalloa ja onnistui kerran saamaan pallon Ville Wallénin vartioimaan maaliin. Ville Saxmanin toisella puoliajalla iskemä osuma jäi ottelun ainokaiseksi. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström piti tulosta ansaittuna.

  • Kaikki kunnia RoPS:lle. He olivat se joukkue joka halusi voittoa enemmän. Me emmesaaneet pelistä otetta, emmekä pystyneet liikuttamaan RoPS:n puolustusta. He saivat aika rauhassa odottaa paikoillaan, odottaa meidän virheitä ja lähteä sitten vastahyökkäyksiin. Tänään kaksi joukkuetta yritti pelata omalla tavallaan, toinen onnistui siinä ja toinen ei. Silloin käy yleensä näin. Me vielä autettiin, tehtiin pelaaminen RoPS:lle helpommaksi. Emme päässeet missään vaiheessa omalle tasollemme.

Boström yritti toisella puoliajalla herätellä joukkojaan vaihdoilla. Mikael Forssell tuli kentälle Demba Savagen tilalle ja joukkue siirtyi pelaamaan kahdella kärjellä, mutta edes Pohjanpalo-Forssell -akseli ei tuonut toivottua tulosta. Boström oli tehnyt voitokkaan Honka-ottelun avauskokoonpanoon viisi muutosta. Lähes koko puolustuslinja oli vaihdettu, ja kärjessä viiletti tällä kertaa Joel Pohjanpalo.

  • Ei tämä yksilöiden suorituksista jäänyt kiinni, vaan koko joukkueen pelaamisesta. Kun antaa vastustajalle alussa sellaisen fiiliksen että heidän on mahdollista voittaa, niin heidän energiataso nousee ja meidän taas laskee. Yritimme sitten tehdä vähän muutoksia pelaamiseen, mutta sekään ei tuottanut toivottuja tuloksia. Lopussa nostimme vielä Lindströmin ylös ja yritimme pelata suoraviivaisemmin, mutta emme pystyneet voittamaan kakkospalloja. RoPS oli siinäkin parempi, alleviivasi Boström.

 

HJK: Wallén; Sorsa, Lahti (’82 Moren), Lindström, Kansikas (67′ Sumusalo); Tainio; Perovuo, Schüller; Savage (62′ Forssell), Zeneli; Pohjanpalo 

HJK:lla on maanantaina mahdollisuus puhdistaa kasvonsa, kun se pelaa Veikkausliigakauden kotiavauksessaan MYPA:a vastaan. Ottelu alkaa Sonera Stadiumilla kello 18.30.