HJK:lle tasapeli Riiassa

Klubin johto ei pitänyt aivan loppuun asti, vaan Riga tuli toisella puoliajalla tasoihin.

Riga FC vs HJK Helsinki 6.8.2019

Riga FC vs HJK 1-1

HJK:n kokoonpanossa ei ollut suuria muutoksia edelliseen Crvena Zvezda -otteluun verrattuna. Ainoastaan Tim Väyrynen otti Ivan Tarasovin paikan avauksessa. Penkillä nähtiin myös Latviassa joukkueeseen liittynyt Petteri Forsell.

Rigan käsikirjoitus otteluun tuli nopeasti selväksi: joukkue avasi pelin erittäin terävästi ja loi useita kertoja painetta Klubin puolustuspäätyyn. Vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan vielä syntynyt.

Klubi kaatoikin kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Daniel O’Shaughnessy lähetti seitsemän minuutin kohdalla erinomaisen pitkän pallon Tim Väyryselle, joka pääsi karkaamaan läpiajoon: pallo varmasti ohi Roberts Ozolsin ja Klubille heti tärkeä vierasmaali.

HJK jatkoi mainioita otteita maalin jälkeen ja hallitsi kamppailua. Kotijoukkue prässäsi aktiivisesti, mutta Klubi pystyi ohittamaan sen jatkuvasti vaivattomasti ja luomaan hyökkäyksiä. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin varsin vähiin.

Kotijoukkue sai hiljalleen ottelun jälleen paremmin hallintaansa. Klubi joutuikin puolustuspäässä ajoittain todella tiukille ja Maksim Rudakov sai tehdä paljon töitä pitäessään maalinsa puhtaana. Riga sai kertaalleen kulmapotkusta pallon ylärimaankin asti.

Vieraat jatkoivat painostusta puoliajan edetessä ja Klubin puolustus oli ajoittain ongelmissa, mutta Rudakovin johdolla maali säilyi koskemattomana. Varsinkin erikoistilanteissa Riga oli jatkuvasti erittäin vaarallinen. Tauon lähestyessä Klubi pääsi kamppailuun taas paremmin kiinni ja johto säilyi.

Vaikka Klubi vastasi avauspuolikkaan ainoasta osumasta, niin Rigalla oli useita erinomaisia maalipaikkoja. Rudakov selvitti kuitenkin tilanteet puolustuksen tuella. Klubilla oli selviä hallintajaksoja, mutta Riga osoitti olevansa erittäin vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä.

Jälkimmäinen puoliaika alkoi Klubin osalta William Parran ja Riku Riskin varoitusten sävyttämänä. Toni Koskela reagoi helsinkiläisten tilanteeseen nopeasti ja 58 minuutin kohdalla Henri Toivomäki tuli kentälle Rafinhan tilalle. Pian tämän jälkeen Petteri Forsell pääsi tekemään ensiesiintymisensä HJK-paidassa tultuaan Evans Mensahin tilalle.

Forsell antoikin viitteitä osaamisestaan välittömästi. Riski pelasi pallon Forsellille, joka jatkoi sen erinomaisesti Sebastian Dahlströmille rangaistusalueen sisään maalipaikkaan, mutta Dahlström haki tilanteessa vielä syöttöä.

Kamppailu eteni Klubin käsikirjoituksen mukaan aina päätöskympille asti, kunnes Riga iski tasoituksen. Kotijoukkue pelasi jälleen vaarallisen kulmapotkun pitkänä, josta se jatkettiin maalille. Parikymmentä minuuttia aikaisemmin kentälle tullut Kamil Bilinski pääsi tälläämään kotijoukkueen tasoihin.

Koskela käytti ottelun loppuhetkillä viimeisen vaihtonsa ottamalla Erfan Zenelin Tim Väyrysen tilalle. Kummallakaan joukkueella ei ollut enää erityisiä paikkoja ottelun loppuhetkillä, vaan taululle jäi loppunumeroiksi 1-1.

Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ottelussa, mutta Riga osoitti olevansa erittäin vaarallinen joukkue. Varsinkin erikoistilanteista joukkue pystyi luomaan erittäin monta maalipaikkaa. Rudakov torjuikin jälleen esimerkillisesti Klubin maalilla.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Helsingissä. Kamppailu alkaa kello 19.00. Liput matsiin: HJK.fi/liput »

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Rafinha (58. Toivomäki), O’Shaughnessy, Obilor, Alho – Kairinen, Dahlström, Parra – Riski, Väyrynen (88. Zeneli), Mensah (66. Forsell)