HJK:lle täydet pisteet paikalliskamppailusta

Mikael Forssellin ja Rasmus Schüllerin osumat toivat HJK:lle 0-2 vierasvoiton paikallisvastustaja Hongasta. HJK otti ottelun ohjakset haltuunsa ensi hetkien jälkeen eikä päästänyt irti ennen loppuvihellystä. Klubin ei missään vaiheessa ottelua tarvinnut pyöritellä vastustajaansa tainnuksiin, vaan se rakensi voittonsa pusertamalla espoolaiset pikkuhiljaa yhä ahtaammalle omaan nurkkaansa. Loppujen lopuksi joukkueiden paremmuudesta ei juurikaan tarvinnut väitellä, niin vähän paikkoja FC Honka onnistui luomaan kapteeni Ville Wallénin vartioimalle maalille. Voitto Hongasta oli erittäin makea tapa avata kausi, olihan kyse vasta toisesta kerrasta kun HJK on onnistunut espoolaisjoukkueen vieraissa ylipäänsä kukistamaan.

HJK:n ensi askeleet kaudella 2013 olivat kuitenkin hermostuneita. Israelista Veikkausliigakentille palannut Roni Porokara pääsi avopaikasta kokeilemaan Ville Wallénin kestävyyttä, muttei toisella yritykselläänkään päässyt tolppaa lähemmäksi. Pallo pomppi tolpasta vielä Ruben Palazuelosille, jonka laukauksen tielle Wallén onnistui venyttämään jalkansa. Paraatipelastus näytti kahta arvokkaammalta hetkeä myöhemmin, kun HJK juhli johtomaaliaan. Mikko Sumusalon sivurajaheitto kimposi Palazuelosin päästä vitosen rajan tienoille, ja paikalle syöksyi ensimmäisenä Mikael Forssell, jonka pusku ohitti Hongan maalia vartioineen Tuomas Peltosen. Forssellilla kesti vain kahdeksan minuuttia iskeä kauden ensimmäinen osumansa, ja samalla ensimmäinen Veikkausliigamaalinsa 15 vuoteen. Ottelu pysyi maalin jälkeen tasaisena ja aaltoili päästä päähän, mutta mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä paremmin HJK onnistui rauhoittamaan tilanteen. Alussa vaikeuksia tuottaneet pallot linjojen väliin jäivät yhä useammin Teemu Tainion ulottuville, ja tämä korjasi ne hyppysiinsä mestarin elkein.

Toiselle puoliajalle Klubi lisäsi tempoa ja jätti espoolaiset katselemaan kantapäitään. Maalipaikoilla joukkueet eivät juurikaan mässäilleet. HJK:n puolustus seisoi Tapio Heikkilän ja Valtteri Morenin johdolla kuin muuri, Hongan taas pelastivat muutamat viime hetkien hyvin ajoitetut liukutaklaukset. Hongan pelaajat joutuivat jatkuvasti rikkomaan HJK:n vikkeliä laitureita, joka teki pelistä hieman katkonaista ja sekavaa. Lopulta juuri vapaapotkut koituivat Hongan kohtaloksi, kun 82. minuutilla Rasmus Schüllerin kaunis laukaus 25 metristä ylitti muurin, kiersi maalivahti Peltosen näpit ja laskeutui tolpan juureen, verkon perukoille. 2-0 maali katkaisi lopullisesti espoolaisten selkärangan, ja voittajasta ei ollut enää kysymystä.

HJK: Wallén; Sorsa, Heikkilä, Moren, Sumusalo; Tainio; Schüller (87′ Perovuo), Mannström; Savage, Zeneli; Forssell (77′ Pohjanpalo)

Liigakausi jatkuu maanantaina 29.4. MYPA:n saapuessa vierailemaan Sonera Stadiumille. Kotiavausta ennen HJK pelaa Suomen Cupia Rovaniemellä torstaina 25.4. Seitsemännen kierroksen ottelussa vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura.