HJK:lta vahva työnäyte kotikentällä

HJK taisteli itselleen lauantaina kolme tärkeää pistettä JJK:n kaatuessa Sonera Stadiumilla 2-0 lukemin. Klubi oli ottelussa niskan päällä ensi minuuteista saakka, mutta vasta Demba Savagen osuma ottelun 79. minuutilla katkaisi jyvåskyläläisten taistelun pisteistä. Loppulukemat viimeisteli Joel Perovuo, joka vapautui läpiajoon ja rankaisi JJK-puolustusta varmalla sijoituksella ottelun viimeisillä sekunneilla. HJK laukoi lauantaina huikeat 24 kertaa ja loistavia tilaisuuksia maalin tekemiseen tarjottiin jatkuvatsi, joten ratkaisun venyminen viimeiselle vartille testasi niin joukkueen kuin kannattajienkin kärsivällisyyttä.

• Olikohan vajaa 50 sekuntia pelattu kun meillä oli ensimmäinen paikka ja samaa sitten jatkui koko pelin läpi. Olisimme voineet tehdä 5-6 maalia jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta hyvä että maalit lopulta tulivat, pohdiskeli päävalmentaja Sixten Boström.

HJK määräsi tahdin ensimmäisestä peliminuutista saakka. Nikolai Alho oli iskeä avausosuman jo ottelun ensisekunneilla, mutta haltuunotto pitkään syöttöön epäonnistui ja JJK:n maalivahti Janne Korhonen vei pidemmän korren. HJK loi JJK:n maalille tilanteen toisensa perään, ja vain onnelliset tähdet ja Korhosen upeat torjunnat pitivät vierasjoukkueen pelissä mukana. Sekä Robin Lod että Joel Pohjanpalo joutuivat vuorollaan toteamaan jyväskyläläisten maalivahdin upean vireen, ja ensimmäinen puoliaika loppui maalittomissa tasalukemissa kun Tuomas Kansikkaankin hirmuinen tykki 20 metristä kolahti vain maalin ylärimaan.

Toinen puoliaika ei juurikaan ensimmäisestä eronnut. JJK yritti vaihtaa pelisysteemiään, mutta ei pystynyt lievittämään painetta oman maalinsa tuntumassa. Sixten Boström haki helpottavaa johtomaalia vaihtamalla kentälle ensin Mikael Forssellin, sitten pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehneen Mika Väyrysen. Väyrysen älykäs liikkuminen aiheuttikin JJK-puolustuksella heti päänvaivaa ja HJK loi kuin liukuhihnalta paikkoja ottelun ratkaisemiseen. Helpottava osuma syntyi lopulta 79. minuutilla, kun Lodin laukaus jäi pomppimaan JJK:n alueella, Janne Korhonen ei pystynyt työntämään sitä tarpeeksi kauas omasta maalistaan ja Savage pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä avoimena ammottavaan maaliin. Maali tarkoitti, että JJK joutui nostamaan pelaajiaan hyökkäykseen, joka jätti hieman myöhemmin tilaa Väyryselle ja Forsselille juonia Perovuo nokikkain Korhosen kanssa, ja keskikenttämiehen varma viimeistely lopetti JJK:n viimeisetkin pyristelyt.

• Tiistain tulos Tallinnassa ja kaikki muu, niin fyysisesti ja ennen kaikkea henkisesti viikko on ollut todella raskas. Voisi sanoa että joukkue teki todella vahvan paluun, kiitteli Boström.

Voitto nosti HJK:n takaisin sarjakärkeen pisteen erolla Honkaan. Seuraavaksi Klubilla on edessä kaksi vierasreissua, ensin Kuopioon kohtaamaan KuPS ja sitten Turkuun taistelemaan pisteistä Interiä vastaan. Kotona HJK pelaa seuraavan kerran 18.8, kun mestaruudesta tiukasti taisteleva Honka saapuu Sonera Stadiumille jännittävään paikalliskamppailuun.