HJK:n kotitaika pitää – nyt kaatui sarjajohtaja JJK

Kotijoukkue HJK käytännössä dominoi ottelun ensimmäisen jakson. Maalitehtailu käynnistyi jo ottelun alkuminuuteilla kun seitsemän minuutin pelin jälkeen Teemu Pukki pääsi puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta. JJK-topparit keskittyivät katkaisemaan syöttöä, mutta Teme ajoikin röyhkeästi maalille ja laukoi pallon maanuoliaisena verkkoon.

Kahden minuutin päästä JJK sai lisää kylmää vettä niskaansa. Sorsa tarjoili kulman tarkasti ja juuri A-maajoukkueen mukaan valittu hyökkääjä Berat Sadik puski läheltä varmasti maaliin.

JJK oli lamaantuneessa tilassa pitkään HJK avausmaalien jälkeen. Taukoa kohden se sai luotua enemmän hyvännäköisiä hyökkäyksiä, mutta joutui silti toteamaan HJK:n puolustuslinjan paremmakseen joka kerta.

Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Teemu Pukki iski illan toisen osumansa. Loistavasti jälleen HJK:n keskikentällä pelannut Alex Ring vapautti oikeasta laidasta Rafinhan. Rafin keskitys löysi maalilta Pukin, joka laukoi pompusta yläriman kautta HJK:n kolmannen.

Toisen jakson alussa JJK:n pukukoppi puheet olivat tepsineet ja kentällä juoksi piristynyt vierasjoukkue. Parannus toi tulosta kun Tamas Gruborovics puski Jani Virtasen kulman jälkeen kavennusosuman 3-1:een.

JJK:n piristysruiske jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Kuusi minuuttia kavennuksesta ja HJK laitoi neljännen maalinsa. Erfan Zeneli ajoi väkisin vasemmalta läpi ja sijoitti pallon oikean tolpan kautta JJK-maaliin.

Yksi illan komeimmista osumista nähtiin vajaa kaksikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Sebastian Sorsa sai pallon oikealla laidalla, ei löytänyt omiltaan tukea vaan haki itselleen vetopaikan ja laukoi rangaistusalueen rajan kulmalta tarkasti etukulmasta pallon pussiin.

JJK sai lisälohtua toisen maalin muodossa. Asialla oli jälleen Tamas Gruborovics kun kellossa oli 79 minuuttia.

Viimeisen sanan ottelussa sai kuitenkin HJK. Kaksi minuuttia ennen loppua Mannström syötti ja Dawda Bah iski loppunumeroiksi komeat 6-2 katsomoihin saapuneen 7000-päisen kotiyleisön riemuksi.

HJK voitti sarjajohtajan mutta ei onnistunut parantamaan sijoitustaan sarjataulukossa. Inter sen sijaan nousi paremman maalieron turvin kärkipaikalle JJK:n edelle. Molemmat joukkueet ovat 16 pisteessä. HJK nousi illan voitolla 15 pisteeseen ja pysyy näin tiukasti kärkikolmikossa. Inter, JJK ja HJK ovat seitsemän kierroksen jälkeen pienessä karussa, kun neljännellä, IFK Maarianhaminalla, pisteitä on 10.

HJK-JJK 6-2 (3-0)
7′ Pukki (Zeneli)
9′ Sadik (Sorsa)
35′ Pukki (Rafinha)
52′ Gruborovics (Virtanen)
59′ Zeneli
68′ Sorsa (Sadik)
79′ Gruborovics (Kari)