HJK:n seuraavana matkakohteena Tampere

Klubi saa sunnuntaina vastaansa Ilveksen, jonka alkukausi on ollut tahmea.

Kai Meriluoto - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Kai Meriluoto vietti viime kauden lainalla Ilveksessä.

Ilves vs HJK
Su 21.5.2023 klo 16:00
Veikkausliiga – Ratinan Stadion

HJK kohtaa kuukauden kolmannessa vierasottelussaan Ilveksen. Toistaiseksi toukokuinen vieraspelikiertue ei ole tuottanut toivottua tulosta, kun sekä KuPS (1–2-tappio) että KTP (3–3-tasapeli) pystyivät ryöstämään pisteitä Klubilta. Ainakaan kannattajien tuesta voitto ei huomenna jää kiinni – Tampereelle on matkaamassa noin sata HJK-kannattajaa.

HJK on kerännyt kahdeksasta ottelusta 17 pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukon kärkipaikkaan. Pisteen perässä oleva KuPS pelaa tosin lauantai-iltapäivänä FC Lahtea vastaan, joten sarjatilanne voi muuttua vielä ennen Ilves-ottelun alkua. Klubi on myös liigan ylivoimaisesti eniten maaleja takonut joukkue, kun vastustajien verkko on heilunut jo 18 kertaa. Klubin ohella ainoa joukkue, joka on pystynyt iskemään yli 10 maalia, on FC Haka (11).  

Viime kausina keskikastin joukkueeksi profiloitunut Ilves on tällä hetkellä seitsemällä pisteellään seitsemäntenä, joskin kaksi ottelua Klubia vähemmän pelanneena. Tamperelaisten otteluita on leimannut tasaisuus: yhdenkään ottelun voittomarginaali ei ole ollut yli yhden maalin suuruinen. Lisäksi maalinteko on tuottanut Ilvekselle haasteita, eikä asiaa ainakaan helpota se, että kolme joukkueen viidestä maalista laukonut Petteri Pennanen on sunnuntaina pelikiellossa.

HJK pelasi kuun alussa kolme ottelua tiuhaan tahtiin, eikä harjoituspäiviä ehtinyt sen vuoksi juuri kertymään. Nyt alla on kuitenkin ehjä treeniviikko, mikä on ollut merkittävää sekä joukkueelle että loukkaantumisista toipuneille pelaajille.

– Pääsimme pitkästä aikaa harjoittelemaan ja pelaamaan treeneissä. Monille treenivahvuuteen hiljattain palanneille pelaajille oli tärkeää, että he saivat ehjän treeniviikon tähän väliin. Kokonaisuudessaan hyvä ja tärkeä viikko meille, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK kuittasi yllä mainitut tuloksellisesti heikommat vierasottelut voittamalla viime viikonloppuna FC Interin lukemin 4–1. Bolt Arenalla pelatun kaksijakoisen ottelun avausjakso oli sekava, ja Inter pääsikin tauolle vierasjohdossa. Klubi tuli kuitenkin jälkimmäiselle puolikkaalle oikealla asenteella ja mätti Tuomas Ollilan johdolla neljä maalia turkulaisten verkkoon.

Ilves on urakoinut Veikkausliiga-kamppailujen lisäksi jo kaksi ottelua Suomen Cupissa, johon HJK osallistuu vasta seuraavalta kierrokselta lähtien. Ilves tiputti ensin TPS:n ja viimeisimpänä Kolmosessa pelaavan Nokian Palloseuran, joka kaatui kuluvan viikon keskiviikkona lukemin 5–1. Veikkausliigan puolella Toni Kallion valmentama ryhmä on kuitenkin kahden ottelun tappioputkessa, kun sekä AC Oulu että SJK onnistuivat voittamaan tamperelaiset.

Viime kaudella HJK:n Tampereen-vierailu oli haastava, mutta Klubi käänsi maalin tappioaseman viimeisen 20-minuuttisen aikana 2–1-voitoksi. Bojan Radulovic laukoi tasoituksen, ja voittomaalin viimeisteli 88. minuutilla Arttu Hoskonen.

Sunnuntain ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Pyry Soiri, Lucas Lingman, Valtteri Moren, Kevin Kouassivi-Benissan ja Oliver Pettersson. Lingmanin ja Kouassivi-Benissanin odotetaan palaavan harjoitusvahvuuteen alkavalla viikolla. Sen sijaan edellisessä Inter-ottelussa poissa kokoonpanosta olleet Bojan Radulovic ja Santeri Hostikka ovat olleet mukana harjoituksissa.