Huuhkajille iso voitto – Peltola: ”Oli se aika tiukka paikka”

HJK:n oma kasvatti hoiti hommansa vasempana pakkina, vaikka pelipaikka on vähemmän tuttu.

HJK:n oma kasvatti Matti Peltola suoriutui mainiosti Pohjois-Irlantia vastaan sunnuntaina.

Huuhkajat raapi äärimmäisen arvokkaat kolme EM-karsintapistettä 1–0-vierasvoitolla Belfastista myöhään sunnuntai-iltana. Klubin pelaajista Matti Peltola pääsi kehiin 52. ja Pyry Soiri 70. minuutilla.

Toisen jakson ensimmäisen vartin ajan Pohjois-Irlanti pyöritti suomalaisia siihen malliin, että tasoitus tuntui vääjäämättömältä, mutta niin vain Huuhkajat kesti – eikä vähiten onnistuneiden vaihtojen ansiosta. Peltola ja Soiri täyttivät paikkansa vasemmalla laidalla (ja Soiri lopussa myös oikealla) erinomaisesti.

Matti Peltola, millaiset tunnelmat jäivät toisesta A-maaottelustasi yleisesti?
– Oli totta kai siisti fiilis päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa Huuhkajien karsintaottelussa. Ja koska se oli iso juttu itselle, niin oli valmistautumisessa sopivaa jännitystäkin mukana.

Entä mitä tuumit omasta peliesityksestäsi?
– Se meni ihan okei. Pari kertaa olin vähän väärin sijoittunut, mutta pitää tässä itsellekin muistuttaa, ettei pidä olla liian kriittinen, koska ei ole tullut ihan liikaa pelattua vasempana pakkina. Mutta varsinkin kun onnistuttiin voittamaan, niin omastakin pelistä on ihan hyvä fiilis.

No on syytäkin olla! Kuinka tiukka paikka se oli tulla heitetyksi vasemmaksi pakiksi, kun Pohjois-Irlanti oli vyöryttänyt sitä kautta käytännössä koko avausjakson, ja sulle kuitenkin toppari, keskikentän pohja tai ehkä jopa oikea pakki ovat niitä tutumpia paikkoja?
– Oli se tottakai aika tiukka paikka, kun kotiyleisökin oli vahvasti omiensa takana. Ja tosiaan vyörytys oli oikealta ollut aika kovaa, ja pääsivät sieltä luomaan tilanteita. Mutta silti aika sama latautuminen itsellä oli kuin kaikissa muissakin matseissa, eli miten pystyn oman osani täyttämään parhaiten. Ettei liikaa ressaa ja jossittele, vaan askel askeleelta rakennan sitä omaa peliäni.

Osasitko aavistaa ennen peliä, että saattaisit päätyä juuri vasemmaksi pakiksi?
– Kyllä mä hiffasin ennen peliä, että pelin aikana saattaa tulla komennus puolustuslinjaan tai keskikentälle. Mutta se on nyt pari viime vuotta ollut niin, että jos on alussa penkillä, niin sitten vaihdosta pitää olla valmis melkein mihin pelipaikkaan vaan, joten valmiina oltiin, “yleismies” Peltola naurahtaa.

Loppuun täytyy vielä kysyä, että miltä tuntui päästä huudattamaan 700 Huuhkajien kannattajaa voitetun pelin jälkeen?
– Olihan se upeaa! Ja entistäkin siistimpää se oli, koska pelin aikana näki ja kuuli, että he ovat isolla sydämellä joukkueen takana. Vieraskatsomon edessä kiittäessä oikeastaan vaan hymyilytti koko ajan.