Johannes Yli-Kokko lainalle Dundalkiin Irlantiin 

Laina Irlannin liigan kestomenestyjään on voimassa heinäkuun loppuun, jolloin seurat tarkastelevat tilannetta uudestaan.

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Photo: @ Riku Laukkanen

HJK:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja Johannes Yli-Kokko siirtyy lainasopimuksella irlantilaiseen Dundalk FC:hen. Laina on voimassa heinäkuun loppuun, minkä jälkeen molemmilla seuroilla on mahdollisuus tarkastella tilannetta uudestaan loppukauden osalta. 

– Innolla odotan! Heidän kiinnostuksensa tuli itsellekin aika puskista, mutta parissa päivässä saatiin homma maaliin, Yli-Kokko hymyilee. 

21-vuotias “YK” teki viime kaudella läpimurron Klubin Veikkausliiga-miehistöön. Yli-Kokon ensimmäinen liigamaali heinäkuussa oli samalla voittomaali VPS:ää vastaan. Lisäksi hän kirjautti Veikkausliigassa kolme maalisyöttöä. Suomen Cupissa maaleja syntyi kaksi ja Liigacupissa yksi.

Joulukuussa Yli-Kokko teki HJK:n kanssa kauden 2024 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. 

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Original photo: @ Riku Laukkanen

Irlannissa pääsarjakausi on pitkä: 36 ottelun mittainen sarja alkoi viikonloppuna ja jatkuu marraskuun alkuun. Dundalk sijoittui viime kaudella kolmanneksi. Shamrock Rovers oli ylivoimainen mestari, ja Derry City ylsi Dundalkin edelle maalieron turvin. Sekä Derry että Dundalk osallistuvat kesällä Konferenssi-liigan karsintoihin. 

Vuosina 2014–2019 Dundalk voitti mestaruuden viisi kertaa.

– Tässä on nyt pari päivää tullut googleteltua. Dundalk on pikkukaupunki, tunnin Dublinista pohjoiseen. Seura on perinteikäs, 1900-luvun alussa perustettu. Heillä on toiseksi eniten Irlannin mestaruuksia ja taistelevat joka vuosi mestaruudesta ja ovat eurokarsinnoissa. Eli aika paljon samaa asetelmaa kuin meillä täällä, YK tietää. 

Dundalkin kansainvälisesti meritoituinein pelaaja on tällä hetkellä Gibraltarin maajoukkuetoppari Louie Annesley, ja hänelläkin on myös Englannin passi – kaikki muut ovat Brittein saarilta. Missä jamassa englannintaitosi on…?

– Erittäin hyvässä jamassa! Kaikki hoituu, eikä aksenttikaan huoleta, Yli-Kokko nauraa.

Lue lisää Johannes Yli-Kokosta täältä.