Juhlat Sonera Stadiumilla – HJK komeaan 2-0 -voittoon

HJK näytti, miksi se on Suomen mestari Veikkausliigakaudella 2010.
Hieman verkkaisen alun jälkeen, kotijoukkue otti ottelusta hieman paremman otteen. Aktiivisuutta löytyi sekä keskikentältä Aki Riihilahden ja Deman puolelta että laidoista Sebastian Sorsan ja Dawda Bah’n suunnalta.
TPS ei saanut pelin ensimmäisellä jaksolla pelistä kunnon otetta vaan joutui ottamaan HJK-hyökkäyksiä vastaan. Vaikka HJK hallitsi ja sai luotua vaarallisemmat maalipaikat, sai 4051-päinen kotiyleisö odotella avausmaalia aivan ensimmäisen jakson lopulle.
Asialla oli maalipörssin voittoon tiukan otteen ottanut Juho Mäkelä, joka pääsi sijoittamaan pallon maalin edestä TPS-maalivahti Jukka Lehtovaaran taakse takanurkkaan.
Toisella jaksolla tilanne ei sen suuremmin muuttunut. HJK otti keskikentällä pelin haltuunsa, minkä myönsi myös TPS-valmentaja Marko Rajamäki ottelun jälkeen.
Juhlaottelu kotikentällä sai arvoisensa päätöksen kun muutaman vaarallisen HJK-hyökkäyksen jälkeen Dawda Bah nosti komean 2-0 -maalin pelin 88. minuutilla.
TPS sai vielä muutaman puolittaisen paikan, mutta kun edes Roope Riski ei onnistunut läpiajostaan, pääsi HJK juhlimaan revanssia ja voittoa viimeisessä kotiottelussaan kotiyleisönsä edessä.
Veikkausliigaa on jäljellä yksi kierros. HJK matkaa ensi viikonloppuna Tampereelle, jossa mestarille luovutetaan myös kultamitalit ja mestaruuspokaali.

HJK-TPS 2-0 (1-0)